12 jednostavnih načina za uspavljivanje lepote | BA.GlobalScienceCollaboration.org

12 jednostavnih načina za uspavljivanje lepote

12 jednostavnih načina za uspavljivanje lepote

Najsigurniji i najefikasniji lijek za probleme spavanja da bismo poboljšali "higijene sna". Ove taktike će vam pomoći očistiti svoj san rutinu i da li ste pršti više energije nego glumačkoj Glee na skakanje dvorac.

Da, vi ćete imati čudan kasno u noć, ali ne biti u iskušenju da leže u, kaže dr Williams. 'Najvažnije pravilo higijene sna se ustaje u isto vrijeme svaki dan. Ako imate žalbu sna trebalo bi se u 07:00 redovno, neovisno o tome koliko sna ste imali -. Koji pokreće proces sna '

2. Shun ekranima

Vještačko svjetlo zeza sa svojim internim sat i djeluje kao stimulans, inhibirajući protok melatonina. 'Došlo je do sat vremena prije spavanja, isključite iPad ili računalo, a ne tekst ili gledati TV,' kaže dr Williams.
 

3. Zagrijte malo mleka

Rutina izrade i pije daje svoj mozak heads-up da si spreman za spavanje, a kalcij pomaže proces mozak sna izaziva triptofan, kaže dr Neil Stanley, stručnjak za san u Norfolk i Norwich bolnici.

load...

4. Spavaj kad si umoran

Zvuči očigledno, ali mnogi ljudi čekati do njihovog 'spavanje ", kaže dr Williams.
 

5. Vježba u pravo vrijeme

Radi se smiruje stres nesanica-pištolj i smanjuje vašeg tela ugrađeni termostat, neophodan korak prije spavanja. "Potrebno je da se na odgovarajući način vremenski ograničen, međutim, 'kaže dr Williams. 'To je najbolje uraditi 04:00-07:00 - bilo je kasnije i povećao nivo adrenalina će poremetiti san.' Oh, i to treba da bude znojave sorte, dodaje on. 'Trčanje, plivanje ili biciklizam -. Ne samo hodanje psa'
 

6. Get neke uši

Studije su pokazale da su nepoznate buke u toku prvog i zadnjeg dva sata sna može potisnuti imunološki funkcija sistema - čak i ako se ne probudi.
 

load...

7. Uzmite jutarnje šetnje

Maksimiziranje jutarnje pokret će Vam pomoći da odbacim 30 minuta ranije u noći, prema istraživanju Centra rasvjeta u New Yorku.
 

8. Sakrij alarm

Ne samo da digitalne verzije odaju sjaj melatonina ometaju, gleda na sat dovodi do anksioznosti. 'Ako probudio u noći, vrijeme štapovi su jako loša ideja - tako okrenuti lice daleko od vas, i ne gledam ", kaže dr Williams.
 

9. Držite se stvari ne ohlade

Nemojte pokretati uz grijanje - vaša spavaća soba treba da bude cool, kaže dr Williams. Idealna temperatura iznosi 15 od - 20 ° C. Ako i dalje topao noću, prebaciti na lakši jorgan.
 

10. Run kupanje

Jedan sat prije spavanja, uzmite toplu kupku. Kao što je vaše tijelo hladi, lakše Prelazi u stanje mirovanja. Dodaj Abahna Lilac, Rose i geranija ulje za kupanje ($ 23, abahna.co.uk). Miris jorgovana može spriječiti oslobađanje hormona stresa i pomoći vam da spavaju sirene, u skladu s University of Maryland.

11. Zanemari 'ne spavam' panike

Umjesto toga, fokusirajte se na činjenici da ćete dobiti neki - čak i ako to ne shvataju. Studija američkog Nacionalnog Sleep Foundation pronašao trećina učesnika pomislili da su spavali najmanje jedan sat manje od moždanih talasa aktivnost naznačeno.
 

12. Probaj malo šaputanja na jastuku

Ako vaš nesanica je loše, Horne predlaže kognitivno bihevioralna terapija (CBT), gdje ćete naučiti da ospori i promenite negativne misli. 'CBT pomaže ljudima da upravljaju svojim životom, koji im pomaže da bolje spavaju. " To bi trebalo staviti bilo bacanje i okretanje u krevet dobro.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zbog toga dobijate krv u krvi

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta

Post Zdravlje

3 prirodna načina na koji muškarci mogu povećati plodnost

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da zna o toksičnom šokovom sindromu

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Post Zdravlje

Da li postoji previše dugo vremena da se kontrolišemo?

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju sjaj u svoje vagine

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga?

Post Zdravlje

Napuštanje pilule: šta treba da znate