14 hrana koja se bore protiv prolećnih alergija | BA.GlobalScienceCollaboration.org

14 hrana koja se bore protiv prolećnih alergija

14 hrana koja se bore protiv prolećnih alergija

Rade vitaminom C bogate namirnice u ishrani, i okrenuti se kopriva kao moćan prirodni oblik alergije olakšanje.

Hvala na klimatske promjene, svaki sezone alergija je najgore sezone alergija ikada. Viši nivo ugljen-dioksida u atmosferi su doveli do potentniji i alergijske polena, a toplije temperature dovele su do ranije izvora i više alergija sezona. To je svakako dobar predznak za ptice i višnje cvijeta festivala, ali to može ostaviti osjećaj jadno ako patite od proljeća alergije.

Dobra vijest je da je prirodni alergija reljef je na dohvat ruke o svoj hladnjak: Hrana bogata vitaminom C i folnom kiselinom pomoći u smanjenju upale povezane sa alergijske reakcije, a studije pronalaze da su neke biljke su jednako efikasna kao skupe lijekove.

1. Brokula 

Ovog plemenitog komad proizvoda služi u dvije svrhe u uništavaju vaše simptome alergije. Ne samo da je jedan od najzdravijih namirnica za trke, to je visoko na alergije oslobađa vitamin C i to je član porodice crucifer, biljke koje su se pokazale isprazniti blokirani sinusa.

load...

Istraživači su otkrili oko 500 miligrama (mg) vitamina C dnevno može ublažiti simptome alergije, a samo jedan pehar sirove brokule posjeduje oko 80 mg.

2. Brokula klice

Nedavna istraživanja objavljena u časopisu za hranu i Functionshows da brokoli klice ekstrakt (BSE) zapravo mogu biti u stanju da zaštiti protiv ALERGIJA i efekti astme-promociji Filtar čestica (DEPS), koji su zagađivači koji, iz raznih razloga, zapravo imaju moć da pogoršati alergijske reakcije, a 2009. Godine studyshowed da biste se zaštitili od raka želuca.

3. Čokolada (kakao)

Ako imate sladokusac, ti si o da volim ovu vijest. Kakao je utvrđeno da imaju neke antialergijska svojstva preko smanjenja IgE sinteze. U 2012 studiji objavljenoj u časopisu farmakološko istraživanje, laboratorijskih životinja hranjenih kakao-obogaćen dijeta za četiri sedmice imali niži nivo IgE od pacova hranjenih standardnom ishranom.

load...

PROČITAJTE: 7 Zdrava-ish čokolada uskršnja jaja

4. Kelj

Preoteti od polenske groznice? Put kelj na meniju. Njihov fitohemijskih sadržaja, uglavnom, karotenoidi, olakšava probleme alergija. Da bi se povećala količina karotenoida vaše tijelo apsorbira, pojede veggie sa nekom vrstom masti izvor. Jedna od ideja? Lagano kuhati ga u maslinovom ulju.

5. Lubenice i rajčice

Oba ova ljeti voća su visoke u likopen, za koji je pokazano da se smanji alergijske reakcije i akumulacije simptoma proizvodnju vrste stanica u plućima (konkretno, belih krvnih zrnaca se zove eozinofila). U studiji iz 2007. Objavljena u časopisu Journal of Astma, astmatičari je utvrđeno da imaju niži nivo likopena u krvi od učesnika bez astme, pa pogledajte ovih 14 nove načine kako jesti lubenice za početak.

6. Agruma

Pogoditi da je 500 miligrama razinu vitamina C iz cijele izvore hrane, možete uključiti na naranče, grejpa, limuna i limete. Veliki naranče, što je ujedno i jedan od 12 najvećih namirnica bolesti požara, sadrži skoro 100 mg vitamina C, dok je polovica od velikih grejpfruta sadrži oko 60 mg. 

7. Bazga

Imuno-jačanje bazga često slavljen kao tretman prirodni gripe, ali bobice služe svrsi u prirodnom reljefu alergije, previše. Pokušajte malo vina, sok ili pekmez da iskoriste korisno flavonoidi ploda koji smanjuju upalu.

8. Kale

Ovaj zeleni superfoodpacks je jedan-dva udarca protiv alergije; kao što su brokoli, to je član porodice crucifer, ali je isto tako bogat u odjelu karotenoida, pigmenata se vjeruje da pomažu u borbi protiv simptoma alergije.

9. Crni luk i češnjak

Kvercetin je još jednu tajnu oružje koje pomaže u borbi protiv alergija djelujući kao antihistaminik. Luk i češnjak su prepune kvercetin, kao što su jabuke. (Ako odete s jedenje jabuke, samo pazite da ne stimulišu oralni sindrom alergije.)

10. Peršun

Prema Michael Castleman, autor nove ljekovitog bilja, peršun inhibira lučenje alergije izazivaju histamina. (Peršun je diuretik, pa razgovarajte sa svojim ljekarom prije uzimanja dodataka ili jedu velike količine to.)

11. Ananas 

Je tart tropsko voće sadrži enzim bromelain, koji je moćan anti-upalni i je popularna dodatak kijanje-guši. Istraživanja pokazuju da bromelain može olakšati upalu grla i nadražene sinusa.

I studiju 2012 Objavljeno u alternativne terapije u Health and Medicine otkrili da je pomogao ublažiti upalu disajnih puteva kod miševa, što je dokaz da se može pomoći sa alergijskim astme.

Plus, pineappleis veliki izvor alergije požara antioksidans vitamin C. Da biste dobili najviše od ananasa, jedu svježe voće. (Jedite svježe izbjeći kemijske BPA, zajedno sa dodatkom šećera, često mogu naći u konzervama ananasa.)

12. Red grožđe, borovnice i crnog vina

Ovi duboko ljubičaste tretira imaju jedan važan sastojak u zajedničko: a polifenola spoj resveratrol.

U studiji 2013 Objavljeno u časopisu Journal of Nutrition, istraživači su otkrili da resveratrol pomogao suzbiti IgE-posredovane alergijske reakcije (oni koji su bili podstaknuti imunoglobulina E antitijela) u miševa.

Potrebno je još jedan razlog da ga volim vino? Također je utvrđeno da je dobro za vaše srce, i može pomoći u sprečavanju prehlade. Samo napred, imaju stakla.

PROČITAJTE: Zašto kaže nauka vino ne Ruin vašeg treninga

13. Soup

Ne postoji ništa kao topla činiju soupwhen ti muka, i dok je ovaj obično se odnosi na pileća juha za gripu, stručnjak za biljke razvili ovu juhu prirodno bore alergije. 

14. Koprive 

Ne možete razgovarati o prirodnim alergija lekove bez pozdravljaju kopriva. Pomaže ugušiti upala koja se javlja kad se doživljava simptome alergije. Kopriva sadrži histamina, kemijski vaše tijelo proizvodi tijekom alergijske reakcije, tako da će Vam pomoći da steknu toleranciju, i jedan je od najboljih biljaka za lijepe kože i kose.

Potražite 500 mg liofilizirane koprive kapsule u vašu prirodnu zdravlje radnju, i uzeti tri puta dnevno. To je najbolji oblik za alergije reljef; neće ubosti jer je liofilizirane. Dugoročna upotreba biljke se ne preporučuje, jer može iscrpiti vaše kalijum trgovinama.

Ovaj članak izvorno pojavio na rodalewellness.com

 

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Tačno kako su 5 žene postigle svoju najzdraviju težinu posle trudnoće

Post Zdravlje

Zašto svi treba da vide sliku ove žene na ovoj slici

Post Zdravlje

10 načina da pobedite stres i ostanite mirni na ovom božiću

Post Zdravlje

Anksiozni napad samopomoć: vaš prije, tokom i nakon plana

Post Zdravlje

Koji dodatci treba da uzmem?

Post Zdravlje

Može li šari od kalupa da uravnoteži nivo šećera?

Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: Ja sam mama

Post Zdravlje

Potraga za fizičkom savršenošću proširio se na bradavicu i postaje ekstremno

Post Zdravlje

Jennifer Lawrence poziva reportera da živi život iza telefona

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina za povećanje plodnosti

Post Zdravlje

Da li je oralna kontraceptivna pilula iza moje anksioznosti?

Post Zdravlje

Kako se držati pre i posle bebe