18 spavajnih činjenica koje će revolucionirati tvoj san | BA.GlobalScienceCollaboration.org

18 spavajnih činjenica koje će revolucionirati tvoj san

18 spavajnih činjenica koje će revolucionirati tvoj san

Borim se da neke prijeko potrebne zatvorena oko? Može li ovo biti zašto

San je važno, ali samo koliko je važna? Većina od nas ne može složiti, volimo spavati, ali mi jednostavno ne dobiti dovoljno. Ako ste stalno pitate, "zašto sam tako umoran? ' ove činjenice može razjasniti.

Od savjeta za što san bolji noći, na uticaj nemirnog može imati na ostatak svoje zdravlje, da smo zaokružili neki krajnji naučnih istraživanja oko te sve važne san. Postoji više činilaca za dobar san nego ste ikada mogao sanjati.

Suočavanje s boli

Studija Univerziteta Durham je utvrdio da ako si uspio dovoljno za zubima oko noć prije, da ćete biti u stanju izdržati dodatni 27% neugodnosti tokom narednih treninga.

load...

Ista studija je takođe pokazalo da bi najmanje sedam sati sna do brzine od 15% i povećati vaše vrijeme reakcije za 12%. Opredjeljuju da spava u malo duže i odlaze na večer klase teretanu (umjesto vuku sebe i izlaze u cik zore), znači da vaš trening će biti od koristi, sigurno?

Sustižu na kip

Univerziteta u Čikagu otkrili da bi se nadoknaditi na bilo sna propustili tokom sedmice, devet puna sati nesmetanog Kip je potrebno najmanje dva dana naredne sedmice. Kao da nam je potreban još jedan razlog da se opravda vikend ležao.

Spavaju više, snack manje

Istraživanje Sveučilišta u Alabami otkrili da oni koji nisu dobili preporučene sedam sati sna noć proveo dodatnih 8,7 minuta dnevno "sekundarna jelo '. To je bezumne žvakali ćete raditi kad ometen svoj omiljeni navečer emisiju ili pokušavate izbjeći 15:00 ured pad, koji se lako može izbjeći.

load...

Ako zaista potrebno da snack prije spavanja, odlučite se za neke namirnice san izazivanja.

Da biste odložili ili ne odložili

Dok smo predložili da sve više nekoliko sati nedeljno drijemali pod plahte je dobra stvar, udaranje stvarni odlaganja buttonin ujutro može biti štetno za vaše jutarnju rutinu. Dr Graham Zakon britanskog Sleep društva nedavno je izjavio da je "standard 10 minuta ciklus odlaganja zbunjuje za vaš um i tijelo, jer to nije dovoljno dugo da se osjećaju ni odmorio ili buđenje bez inercije sna".

Temperaturu tijela, koja ispušta samo prije nego što spava i diže sat ili dva prije nego što se probudiš, je zeznuto kada ste udario odlaganja jer će vaše tijelo početi da se nepotrebno početi ponovo ohladi. Moguće je da vratite cirkadijalni ritam i trenirate sebe da se probudi prirodno, tako da kada vaš alarm, skoči i ravno iz kreveta.

Out kao svjetlo

Američki univerzitet Stanford pratili gotovo 16.000 ljudi tokom studija od osam godina i kao rezultat toga je utvrdio da 29% stanovnika grada izrazili umor i nezadovoljstvo svojim kvalitetom sna. Međutim, u selu, gdje se smanjenje zagađenja ulica svjetlo, samo 16% učesnika prijavili sličan problem. To je gotovo 50% razlike a sve zbog nedostatka potpunom mraku mogu poremetiti svoj cirkadijalni ritam.

A američka studija na sličan način otkrili da redovne izloženost svjetlosti noću su miševi "depresiji" i povisio njihov nivo kortizola, hormona stresa. Ispostavilo se da svjetlost iz kompjutera utiče ćelija u očima, što utiče zauzvrat bit mozga kontroliše raspoloženje, pamćenje i učenje.

Dakle, nema sustižu sa prijateljima na FB prije spavanja, ili besplatno koristiti zatamnjenje aplikaciju za iPad ili iPhone ekrana.

Držeći svoj tjelesni sat otkucava u skladu

Studija Univerziteta u Edinburgu otkrili da super nutrijent magnezijum je od suštinskog značaja za održavanje vaše interne tjelesni sat sretan. Zašto je ovo? Jednostavno zato što je nivo magnezijuma u ćelijama organizma raste i pada u dnevnom ciklusu, koji pomaže ćelijama da se prilagode ritam dana i noći, korist snu.

Vježba pogođene sna

Poteškoće da se na spavanje, buđenje u sred noći ili ne svežija kada ste prvi put probuditi? Ovo bi moglo biti zbog guranja sebe previše u vaš trening. Istraživači na University of British Columbia otkrili da je sasvim u redu da se vježbanje na umjerenom nivou, fizioterapeut Uzo Ehiogu ukazuje na to da vršioci treba "povećati trening na progresivan način sa strukturiranim oporavak izgrađen", a ne samo skakanje u. Go Hard ili idite Dom? Kažemo vam omogućava dogovoriti o nekim sredine.

Night time negliže

Zaboravite na brojanje ovaca kad se bore da se na spavanje i počne da ih nosi umjesto. Prema istraživanju Univerziteta u Sidneju, ditching pamuk pjs za vunu par će vam pomoći da odbacim 10 minuta brže. Pitate se zašto? To je zato što vune pomaže u održavanju temperature jezgra vašeg tela efikasnije od pamuka, a samim tim će Vam pomoći da spavaju dublje duže.

Žene žele više

Jedna studija Loughborough University prijavio da u odnosu na muškarce, žene potrebno dodatnih 20 minuta spavanja. Razlog za to je utvrđeno da je da je ženski mozak je više complexand kao rezultat treba više vremena da se napuni. Nismo samozadovoljan na sve.

Bolje na leđima

Nedavno objavljena studija u Surgery Journal Aesthetic otkrila je da lice sadnje jastuk cijelu noć može dovesti do bora. Idealan položaj za spavanje scenarij? Ako je moguće, idite na spavanje na leđima i ostani tamo. Međutim, kao što ne možete kontrolirati vaše sredine navike spavanja, postoje neke ljepote buysout tu koji mogu poništiti neke štete.

UK istraživanje također pokazuje da je vaš stav sa svojim partnerom sljedeći može utjecati na svakodnevni život. Rezultati otkrili da parovi koji spavaju manje od 1 inča, osim su sretniji od onih sa razmakom od više od 30 inča.

Omiljeno snuggling pozicije nacije su. Natrag na leđa (42%), okrenut u istom smjeru (31%), okrenuti jedni prema drugima (4%).

Dine svjetlo, spavaj

Da li se ikad nađete polaganje u krevetu širom otvorenih očiju i stressingout više nešto što ne mogu kontrolirati? Studija koju je turski univerziteta Dokuz Eylul, otkrili da chowing dole kasnije u večernjim satima stavlja vaše tijelo na visokoj stresa upozorenje za noć. Težak obrok manje od dva sata prije drema povećava proizvodnju tijela hormona stresa i sprečava vaše tijelo od uzimanja svojih 10% preko noći dip. To nije uvijek moguće jesti prije 19:00, tako odabrati nešto svjetlost ako večera je čest kasno u noć prijatelj.

Vrijeme za krevet

Studija u časopisu Obesity utvrdilo da noćne ptice jedu u prosjeku više 248 kalorija dnevno. 

Odbiti za šta?

Nacionalni institut za zdravlje Klinička studija Centra utvrdili da je hladan kip gori 7% više kalorija nego Toasty dremke, jer naša tijela više raditi na podizanju naše telesnu temperaturu do 37 stepeni.

Smanjite termostat na 18 i ti hladno spali dodatnih 100 kalorija više od 24 spavanje sat vremena.

Hrana za razmisljanje

Studija u Kanazawa Medicinskog fakulteta u Japanu pokazuje da su dobrovoljci koji su jeli više riže dobio bolju kvalitetu sna.

High-GI povećati nivo triptofana, proteina koji se koriste kako bi serotonina, koji izaziva san. Navodno triptofan radi najbolje na prazan želudac, tako da nakon dugog dana na poslu učitati svoj tanjir.

U drugoj studiji, studija Klinike Mayo je takođe pokazalo da ih ispitanika koji su imali 80 minuta manje spavate noću nego njihovi odmorni kolegama je dovelo do jesti 549 kalorija sutradan.

Dobijanje nestašan ispod plahte

Imate 6 minuta ekstra odrema ako imate seks prije kasni.

Za još više vremena u zemlji mig, prskati jastuke jasmina mirisom jastuk magla - istraživanja pokazuju ovaj mali beli cvet izaziva san previše (prirodne medicine kompanije Flordis).

Shopping kada pospani

Istraživači u Švedskoj kažu da treba preskočiti shopping hranu kada ste umorni. U studiji, učesnici nenaspavan kupio u prosjeku u vrijednosti hrane više 1.319 kalorija nego odmorni ljudi.

To je zato što umor uzrokuje porast apetita broju obrtaja hormona grelina, kaže autor studije dr Christian Benedikt.

Da se ne ostvare zzz?

Nesanice pate prijavili poboljšanje 35% u kvaliteti sna nakon što su slušali 45 minuta od mekog, sporog glazbe prije spavanja npr težine od Marconi Union (79p, iTunes)

Rano u krevet, rano da raste

Northwestern University otkrili da kasno ustaju imaju manje šanse da ostvare na svim i snimio više vremena kauč od svojih ranih kolege sunca salutira.

Još uvijek ne znam zašto snu (ili ne) utiče na vas i vašeg treninga? Imamo još 5 načina vaše navike spavanja utjecati na vaš trening.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina da se prirodno ublaže bol tokom rada

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Napuštanje pilule: šta treba da znate

Post Zdravlje

8 razloga zbog kojih žene koriste pilulu, a ne kao kontracepciju

Post Zdravlje

Oslobađanje bolova u periodu: 15 trenutnih popravaka

Post Zdravlje

6 stvari o boju vašeg perioda krvi govore o vašem zdravlju

Post Zdravlje

Ovaj fitness bloger ide od nadahnutog do abdominalnih mišića za 12 sati

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?

Post Zdravlje

Da li vam treba digitalna detoksikacija?

Post Zdravlje

7 razloga da je vaš period teži nego obično

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze