3 iznenađujuće navike koje mogu ugroziti zube | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 iznenađujuće navike koje mogu ugroziti zube

3 iznenađujuće navike koje mogu ugroziti zube

Da je tvoj oralnu higijenu rutinu zaslužuje orden? Možda se spoticanja gdje najmanje očekuješ (plivanje uključen)

Možete konac svakog jutra, četka dva puta dnevno i izbjegavajte gazirana pića. Sjajno. Ali, kada je u pitanju zaštita zube, ispostavilo se da je to često neočekivano koji bi mogli raditi više štete nego koristi

Li oprao zatim isperite

Vi ste brušenog s kružnim akciju, posvećujući 30 sekcije na svakoj strani usta. Šta učiniti sljedeće? Pljuju i isperite? Pogrešno. 'Ne ispirati nakon četkanja jer spere fluorida u pasti za zube, što je dobro za zube i pomaže u sprečavanju karijesa.

Samo ispljunuti višak umjesto toga ", kaže dr Sameer Patel, direktor Kliničkog na elleven.

load...

Plivanje je omiljena vježba 

Da li ste znali da može da se izlažete zube do oštećenja sa svakim moždani udar? Istraživači na University College New Yorku Dentistrysay da hlor u bazenima može dovesti do brzog i pretjerane erozije na caklinu - posebno ako se nivoi ne upravlja pravilno.

Pokušajte zadržati usta zatvorena tokom plivanja vremena. Ne mogu? Lagano peru zube mekom nakostrešio četkicu za zube i specifične pasta za zube koja promovira zdrav zub emajl, nakon toga, preporučuje dr Patel.
 

E-cigare su guilty pleasure

Ispada da alternative cigareta nisu tako sveti kao što može u početku izgledati. Prema studiji koju je University of Rochester Medical Center, izazivaju isto toliko štete zube i desni kao konvencionalne alternative.

load...

Zašto? Oni stvaraju gori pare koje mogu izazvati oslobađanje upalnih proteina, stavio ćelije pod stresom i dovesti do različitih oralnih bolesti. Put ga.

Pročitajte više o načinima možete poboljšati svoj osmijeh kod kuće


Zašto ne bi trebalo da Work Out 3 dana za redom In WinterOdstoji jedan dan, drži doktora dalje.

Da li je neko rekao da se smiri u posljednje vrijeme? Ako ne, evo ti propusnicu za laž u.

Istraživanje British Journal of Sports Medicineshows da preteruje treninga visokog intenziteta može učiniti skloni kijavicu.

Da, nakon treninga je visoko zarazna, ali olakšava preko učiniti. Previše naporne vježbe bez dovoljno odmora može ubiti vaše bijelih krvnih stanica - one koje vas štiti od zime bugova.

Studija kažu da to možete učiniti dva dana za redom, ali onda je vrijeme za jedan dan pauze, kako bi bili sigurni što radite. 

Pročitajte više na PT vodič za maksimiziranje vaše ostatak dana, a sve što trebate znati o pretreniranosti i vježbe ovisnosti


Lijek nećete dobiti od Vaše Doktori AnymoreNe, ne radi se samo antibiotike

Prije nekoliko godina NHS je donio odluku da se smanji iznos od recepata je pisao za antibiotike nakon bujica "superbakterija" predložio da je odluka zarazne bakterije i viruse jači.

Sada postoji čitav niz lijekova i lijekova koji se treba uzeti u jastučići lekara u potpunosti.

Nove smjernice se razvio NHS England da se smanje troškovi koji uklanjaju recepata 'male vrijednosti' iz svojih nadležnosti.

Dakle, ono što je bilo za kotlet?

Sredstva protiv bolova kao što su paracetamol, žgaravica i loša probava lijekove, kašalj i prehlade može sve uskoro biti dostupne samo na šalteru, Sky Newsreports.

Isto tako mogao vakcinacije (one za hepatitis A, kolere i tifusa i trostruki ubod za difterije, dječje paralize i tetanusa su u razmatranju), krema za sunčanje i omega - 3 suplemenata.

Prema njihovim izvještaju NHS potrošiti $ 128ma godine na drogama poput ovih, i da će biti bolje proveo na inovativne novih lijekova.

Glasnogovornica je rekao: "Sve veća potražnja za recepte za lijekove koji se mogu kupiti bez recepta uz relativno niske troškove, često za samo-ograničavanje ili manjih uvjetima, ističe potrebu za sve zdravstvene radnike da rade još bliži sa pacijentima kako bi se osigurala najbolja moguću vrijednost iz NHS resursa, dok eliminiše rasipanje i poboljšanju ishoda pacijenata. "

Osjećaj je naglasio i mi možda trebati lijekove za to? Pročitajte prva osoba u obzir kada je jedna žena konačno se okrenuo antidepresive.


Zašto 11.8 miliona žena stavljaju svoje zdravlje At RiskU novom izvještaju iz BHF ima neke zabrinjavajuće statistike o ženama i njihovim navikama trening

Ovdje na Ženskom Healthwe're uvijek teži da se žena kreće i uživanje u fizičkom i mentalnom prednosti Tražim treninga.

Na žalost, čini se naš etos nije proširio na sve u zemlji sa novom izvještaju BHF navodeći da 11.8million žene su klasifikovani kao fizički neaktivno.

Da je 36% više od muškaraca!

Na zdravlje srca dobrotvorne povezuje više od 5 miliona smrtnih slučajeva u sjedeći način života.

Fizička neaktivnost i sedenju Prijavi se opsežan pogled na nivo aktivnosti u Velikoj Britaniji, pa čak i ukazuje na područja u zemlji u kojoj su pitanja na najvišem.

Najviše neaktivan područje je utvrđeno da je na sjeveru Zapadne Engleske, dok se pojavljuje najaktivniji biti South East of England (prije nego što počnete osjećaj samozadovoljan u glavnom gradu, koji nije bio uključujući London).

Istraživanja pokazuju da rade nešto može smanjiti rizik od srčanih bolesti i moždanog udara za čak 35%.

Dakle, koliko je fizički je dovoljno? Vlada preporučuje se ljudi kreću za 150 minuta tjedno. To je samo 21 minuta dnevno.

To se može ići uz stepenice svaki dan, ide za runor pokušavao je kod kuće treninga.


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Istina o trudnoći na 35 ili više godina

Post Zdravlje

Kratki film podiže svijest o ženama koje žive u afričkoj zemlji

Post Zdravlje

7 stvari koje ne biste trebali učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Na 8 načina promena vremena utiče na vaše telo

Post Zdravlje

Probao sam nafte na mesec dana, i to se dogodilo

Post Zdravlje

Tražili smo doktora da li tamponi ističu i njen odgovor je nekako odbio naš um

Post Zdravlje

Kako se nositi sa gubitkom sata

Post Zdravlje

Vrijeme sjaja: blog 1

Post Zdravlje

Zašto se pijani zezaju sa vašim toaletom

Post Zdravlje

Čestitke madeleine shaw - starica hranu je trudna

Post Zdravlje

Samostalni pregled zdravstvenog pregleda