3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke | BA.GlobalScienceCollaboration.org

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

"Bio sam neugodno i osjetio kao da sam nosio dijete sa sobom cijelo vrijeme."

Amber Rose kaže da joj sise su dobili "glupi teška" -i ona želi da uradi nešto po tom pitanju.

U novom Instagram postshowing njeno tijelo u low-cut prsluk vrhu, Amber je rekla da razmišlja o tome da smanjenje grudi. "Bole me leđa i ne mogu nositi slatka Lil majice bez baka grudnjak", napisala je u naslovu.

"Stvarno se bojim lizalice ožiljaka tho. Bilo koji savjet? Da li postoje neke dame vani koji su mnogo sretniji iako imate ožiljke smanjenje grudi? I ne, ja nemam implantata, tako da ne mogu samo smanjiti oko bradavice. "Ona je također pozvao žene da joj kaže o svojim iskustvima.

Razmišljam o tome da je smanjenje grudi ove godine. Sise su glupi teški, bole me leđa i ne mogu nositi slatka Lil majice bez baka grudnjak. Stvarno se bojim lizalice ožiljaka tho. Bilo koji savjet? Da li postoje neke dame vani koji su mnogo sretniji iako imate ožiljke smanjenje grudi? I ne, ja nemam implantata, tako da ne mogu samo smanjiti oko bradavice. Reci mi o ur iskustva pls - muva

load...

Operacija smanjenja grudi se obavlja uklanjanjem kože i tkiva dojke, a lift dojke je dio procedure, kaže Matthew Schulman, MD, ovjeren odbor-plastični kirurg u New Yorku.

"To znači da će novi manji dojke biti podignuta na mlađe položaj i areolas će biti manji i pozicioniran više na nasip dojke", kaže on. Amber je desnim postoje ožiljci povezani sa pogotkom smanjenja grudi, ali je iznos od ožiljaka ovisi o tome koliko volumen dojke treba ukloniti, kaže Schulman. "Iznenađujuće, razinu nelagode nakon operacije je niska", kaže on. "Većina mojih pacijenata ne prijavljuje nikakve značajne bol."

Žene obično prolaze kroz grudi operaciju smanjenja jer pate od leđa, ramena i bol u vratu, kao i česte osip u naborima svojih grudi, kaže Schulman, a većina su oduševljeni rezultatima.

load...

"Operaciju smanjenja grudi ima jednu od najviših stopa zadovoljstva među svim postupcima plastične kirurgije zbog neposredne poboljšanje u načinu života", kaže on. "Žene su u stanju da budu aktivniji, live bol besplatno, i imaju bolji kvalitet života."

Amber nije prvi osoba da se otvori o ovoj temi. Evo nekoliko drugih koji su o tome razgovarali.

Top i Above: beija.london

1. ARIEL WINTER

Ariel je bio nevjerojatno iskren o njoj operacije, koja je uradila u 2015. Godini, uzimajući joj od veličine 32F kup na 34D. "Biti 5 metara visoka djevojka i ima izuzetno velike grudi zaista ostracising i iscrpljujuće bolnu", rekla je ljudi u 2016. Godini "Ali ja nisam baš izraziti kako sam se osećao o tome." Ona kaže da je to bol koja na kraju joj je da odluči da ide pod nož. "To je bio trenutak težina poletio moje grudi i bukvalno i figurativno", kaže ona operacije. "Postoji povjerenje vidite kad konačno pravo osjećati u vašem tijelu."

2. Queen Latifah

Glumica je imala grudi operaciju smanjenja u 2003. Godini na pomoći dobili osloboditi od ramena i bol u leđima. "Nisam htio da ga. Ali sam izgubila 25 kilograma i moje grudi nisu nikuda! I dalje sam nosio taj teret. Nisam baš žele da budu ovaj mali ", rekla je ljudi. Ona kaže da je otišla iz E ili F kup u DD, iako je želio biti DDD. "Uzeli su jedan D previše! Tako da je bilo teško da se bave. A tu je i ožiljke i šavova. Bilo je bolno. Propustio sam stari izgled ", rekla je ona.

Iznad: beija.london

3. KRIS JENNER

Kris je prilično otvoreno o radu ona je uradio, a to uključuje i njen smanjenja grudi. Rekla je Hollywood Life u 2016. Da je njen implantata izvedeni i zamijenjen sa manjim Tatas jer ona smatra da su "prevelike i matronski."

Ovaj članak izvorno pojavila u žensko zdravlje SAD-a.

Ikada zapitali. Spava u grudnjak dobro za zdravlje? A ako imate veće grudi, pogledajte naš krajnji vodič za 7 najbolji Sportski grudnjaci za velike grudi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta je vaginalna laserska terapija, i ako pokušate?

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

7 vrsta poo i šta pokušavaju da vam kažu

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Vaša vagina može biti svrab u vašem vremenu - evo zašto

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

7 razloga da je vaš period teži nego obično

Post Zdravlje

Koji je vremenski period za vas? Istražuje

Post Zdravlje

Najbolja ljepota trenera lista kupuje za mamu i bebu

Post Zdravlje

Šta se događa s vašim telom (i umom) kada prestaneš uzimati pilulu?

Post Zdravlje

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

Post Zdravlje

Evo kako sprečiti uroditi složene kose jednom zauvek