4 hranu koja se izbegava kada imate prehladu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 hranu koja se izbegava kada imate prehladu

4 hranu koja se izbegava kada imate prehladu

Medicinska sestra se bolje sa pravom ishranu. Evo šta ne jesti ni piti.

Čak i ako imaš jaband gripa marljivo pere ruke 13 puta dnevno, nema garancije da neće pasti žrtva neke strašno bug ove sezone. A ako i kada se to desi, zadnja stvar koju želite učiniti je da vaš zagušenja, bolove, i opće crappiness još gore. I ja sebi uslugu i izbjegavajte ove namirnice poput kuge.

Gazirana pića, sokova i drugih slatkih stvari

Istina je da đumbira može izmiri mučninu u stomaku, i OJ donosi pozamašnu dozu vitamina C. No, obojica su puna šećera, što uzrokuje upalu koja može zapravo oslabiti borbu protiv infekcija bijelih krvnih zrnaca vaše tijelo, kaže Alissa Rumsey, registrovan dijetetičara i glasnogovornik akademije za ishranu i dijetetiku. Nije iznenađujuće, isto važi i za druge šećer-laden namirnice poput peciva, slatkiši, i sve te ostale ukusne stvari možda osjećati opravdano jelo na bolovanje. Umjesto toga, držite se čaj od đumbira za želudac i ostati hidrirana uz dobri stari H2O ili bez šećera kokosove vode. A ako se osjećate kao grickanje, pokušajte voća ili kokice. Za nekoliko dana kad ne osjećate kao sline punjen više vanzemaljaca, vi ćete biti tako drago što si učinio. Pokušajte s ovim 8 hidratacije hack da se vodu igre. 

load...

Mljekara

Uprkos onome što ste možda čuli, mlijeko, jogurt, i slično zapravo ne uzrokovati vaše tijelo da proizvodi više gadno sluzi. Međutim, kod nekih ljudi, mliječne može napraviti sluzi koji je već u grlu deblji i sve oko više nepodnošljiv. Dakle, ako uočite stvari izgleda da vas više phlegmy, smatraju smanjuju ili upravljanje sasvim jasno. Ako ti ne smeta? To bi moglo biti vrijedno za piće (ili jela) gore. "Ako ne možete tolerirati mliječne, to je dobar izvor proteina i vitamina D koji mogu pomoći vašem tijelu u borbi protiv infekcija", kaže Rumsey. "Osim toga, jogurt ima probiotici koje vam mogu pomoći izbalansirati svoj stomak bakterija." 

load...

Alkohol

U slučaju da se još drži na ideju da je sasvim u redu pogodak kada si bolestan, da odagna taj pojam sada. Kao što su šećer, alkohol izaziva upalu koja oslabljuje vaše bela krvna zrnca, što ga čini teže za vaše tijelo da zaraste, kaže Rumsey, (ovdje su 5 nije tako dobar način alkohol utječe na vaše tijelo). Plus zabio natrag piće ili dva ostavlja još više dehidriran nego što već jesu, što može podići sadržaj svog alkohola u krvi i izazvati Vas da se pijaniji brže. Dakle, osim ako ne želite da se sutra probuditi sa groznicom i mamurluk, preskočite happy hour ako se ne osjećate 100%.

Rafinirani ugljenih hidrata

Tost i krekere mogu biti klasični bolestan dana hrane. Ali, osim služi kao ugodan podsjetnik mama dovođenja to ležište u svoju sobu kad god je zazvonio zvonce, oni ne radite nikakvu uslugu. "Rafinirani ugljikohidrati se brzo oborio u šećer i dovest će do povećanja šećera u krvi slična sok, gazirana pića, ili high-šećer namirnica. Dakle, oni mogu omesti borbu protiv infekcija na isti način", Rumsey kaže, (FYI rafinirani ugljikohidrati su skriveni u puno stvari). Ako zaista želite učiniti tost sa puterom stvar, pobrinite se da kruh je 100% cijeli pšenice.

Ovaj članak je izvorno objavljen na prevention.com

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom

Post Zdravlje

4 načina borbe protiv upale

Post Zdravlje

Kratki film podiže svijest o ženama koje žive u afričkoj zemlji

Post Zdravlje

5 znakova je čvrsto crevo (čak i ako se stomak oseća u redu)

Post Zdravlje

18 spavajnih činjenica koje će revolucionirati tvoj san

Post Zdravlje

Ono što zaista voli da se prevrne

Post Zdravlje

5 načina bezbjednosti kako bi ponedjeljak učinili boljim

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san

Post Zdravlje

52 načina da se vežbaju samopomoć za bolje emocionalno zdravlje

Post Zdravlje

Da li biciklizam utiče na plodnost mog partnera?

Post Zdravlje

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo