4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

Grčevi čine 53% od nas manje produktivan na poslu, ali je samo jedan od četiri reći njihov šef. Evo odgovora

Da li se bore da se koncentriraju na računalo kad razorena bolom periodu? Prema novoj studiji nisi sama. YouGov je utvrdio da 52% žena - od 1.000 ispitanika - ne mogu da pucaju na punu cilindara kada na ". Ali, u pravom ženski stil mi radije napajanje u bolnom tišini nego otvoriti - manje od trećine žena reći njihov šef. Hlače. 

Dakle, ono što je rješenje ako ne želite da Mainline lijekove? 

Osim ako ne rade za koegzistiraju prva kompanija koja će omogućiti 'period odsustva', čime svom kalendaru pet dana mjesec dana da se sklupča u loptu je malo vjerovatno. Umjesto toga, neka nam ukazuju na dokazano ublažavanje prirodnih bol. 

load...

Jedi ZELENI.

Stručnjak u tom pitanju, dr Ian Currie, objašnjava jedan od uzroka bola period: 'U toku menstruacije, tijelo ispuštanja prostaglandina, grupa spojeva sa različitim hormonima poput efekte. Ove izazvati kontrakcije mišića i grčevi u maternicu. Kalcij i magnezij imaju fiziološku ulogu u kontrakcije mišića i zbog toga mogu biti od pomoći na opuštanje mišića i ublažavanje grčeva. ' Jutro zeleni sok treba učiniti trik - spanaća i kaleare bogata oba hranljivih materija.

Imamo vrhunski zeleni sok recept, ovde. 

Stretch to.

Mnogi instruktora joge ne preporučujemo inverzije tokom perioda tako probati ovaj introspektivan stav umjesto. 'Djeteta Pose (Balasana) je sigurna za bilo koga ", kaže Andrew McGonigle od doctoryogi.co.uk. "Klekni na podu, sa zajedno palca i koljena hip razdaljine. Bend naprijed, dopuštajući stomaku da oslobodi između butina. Ispružite ruke dalje od glave i podržati svoje čelo na deku ili blok. To će osloboditi napetost iz donjeg dijela leđa. ' Om.

load...

FEŠTA NA (zdrava) FAT.

Dr Marilyn Glenville, Autor Natural Health Biblija za žene, ide korak dalje, dijeljenjem prostaglandini u dobre i loše. Ona kaže da je moguće da se naruši ravnotežu u vašu korist. 'Kofein i zasićenih masti podstiču organizam da proizvodi loše prostaglandina, dok osnove masti dati dobre prostaglandina. Istraživanje je također pokazalo da vitamini B i E može značajno smanjiti intenzitet perioda bolove. " Pokušajte ovaj 20-ak minuta pastrmka večeru za početak.

Diši duboko.

Započnite dan u pozitivnom tonu ako se probudimo, mirise ruže, mente, kavu ili čokoladu. Takva je moć budilnik Sensorwake mirisa, novi uređaj koji, kao i zvučni standardni alarm, također će objaviti parfema raspoloženje za jačanje pred vama probuditi. Podesite sat na mente kako bi se olakšao period bol. Sensorwake Olfaktorna budilnik ($ 78, harrods.com - dostupna sredinom oktobra).

Želite više periodu bol lekove? Odlazak: 3 bita vijesti koje će vaš Period Lakše

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

6 simptoma koje niste shvatili bili su pms

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Post Zdravlje

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Post Zdravlje

7 mita o vašim ženama u labu su zbunjene

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

Simptomi hlamidije: kako prepoznati znakove