5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

Nema ništa sramotno o tome da u koštac sa svojim Lady vrt

Možda ćemo dati drugima puno sranja što ne zna svoj put oko Gospe dijelova, ali prema novom istraživanju, mnogi od nas su nesigurna o tome što se događa tamo.

Epi24, kreatora ženskog vibrator, pitanje o 300 žena pitanja o anatomiji, zdravlje i određene funkcije vagine-a rezultati pokazuju da smo mogli svi koristiti neke školovanja.

Prva lekcija: anatomiju. Šezdeset jedan posto ispitanika smatra vagine ima tri glavna dijela. Realnost: Ima samo jedan. Očigledno, ima i drugih stvari događa tamo poput vulve, stidnih usana i klitorisa ali oni se smatraju potpuno odvojena entiteta. Zbunjena? Evo zgodan dijagram koji bi trebao pomoći da mapu stvari.

load...

Orgazama bili su tema misterija. Četrdeset sedam posto ispitanika nije imao pojma da su ovi kratkotrajni, blaženo senzacije mogu olakšati PMS grčeva (zahvaljujući tome navalu oksitocina i endorfina). Šta više, 30 posto misli orgazama može poboljšati plodnost (to ne urade, nažalost). 

A tu je i ovo: Sedamdeset i dva posto žena nisu shvatili da treba videti tvoje dr za lečenje urastanja dlaka. (PSA:. Trebalo bi, jer te izbočine može dovesti do ozbiljne infekcije) Plus, 75 posto bili su u mraku o Pink lopte (ženski verzija plave kuglice). Baš kao junk Muškarac je dobija nalet krvi kad je izazvao, tako raste i materice. Ako ne silazi, da krv bazeni dole, što je dovelo do prometnoj ili "pune" senzacija u vašem dama dijelove koji nestaje ubrzo nakon toga.

load...

Ovaj članak orignally istaknut na womenshealthmag.com


Nauka dokazuje da sok od brusnice ne pomaže infekcije bešikeNe zaboravite sve one izvore iz mladosti Tooting brusnice kao superfruit, tvrdeći da pomaže u borbi protiv infekcije bešike? Dokazi kaže nije tako.

Prema novom istraživanju na Yale School of Medicine, fiksa vas sok od brusnice ne otkloni cistitis.

Iako to radi i dalje visoko hranjiv opciju, nova studija je pokazala da je superhrana - ili superfruit - neće učiniti ništa za bolne simptome povezane s ovim sve-previše-zajednička infekcija bešike. 

Studija žena podložan infekcijama urinarnog trakta dogodio više od godinu dana. Polovina grupa dobila brusnica tretmana u obliku tableta, a drugi, placebo pilulu.

Rezultati su pokazali ni značajna razlika (samo 0,1 posto) u grupama, niti bilo "smanjenje broja problema mjehura žena doživjela", kako prenosi The Independent.

I s obzirom da oko 20 do 40 posto žena pati od infekcije mokraćne bešike u jednom trenutku ili drugi u svom životu, rezultati su prilično sočne - ne bi li se slažete?

To je rekao, nemojte još zovu brusnice amnestiju. Kiselim bobica je opterećen s flavonoidima zdravlje za jačanje i zdravlje srca koristi. 

Zašto ne napraviti svoj vlastiti sok od brusnice? Ovo nutricionista odobrena recept je najzdravije ćete dobiti. 


Šta da jede tjedan dana prije menstruacijeJer period pripremu hrane je potpuno stvar.

Ako ste upoznati sa potrebom da se suoči biljka jamu šećera nekoliko dana svaki mjesec, bez sumnje ćete biti na način razmišljanja koji prethodno razdoblje cravingsare definitivno stvar. I, na kraju, nauka je na vašoj strani.

Ispostavilo se da je u danima prije menstruacije je zbog, u 'hormon sreće' serotonina ponire. Onda Handy da je porast progesterona i estrogena aktivira tijelo tražiti zamjenu radost - kroz hranu.

Rezultat, navodi se u studiji objavljenoj u časopisu Annals of Endocrinology- je da jedemo 500 dodatnih kalorija na dan i staviti na prosjeku od 0.3kg. Sprovesti ograničenje štete čineći kalorija rade za vas.

'Izaberite grickalice bogate omega - 3, prirodni anti-upalni, kako bi se lako period bol i ravnotežu hormona', kaže nutricionistica Shona Wilkinson.

'Došlo je narančasta chia parfaitdoes posao - i dolazi sa grumen vlakana i vitamina C previše. "

Mix sok od naranče i chia seedsin činiju i, nakon 10 minuta, top sa banane, bobičasto voće i cacaonibs (ili Dairy Milk).

Za više savjeta o razumijevanju čudne stvari koje su se desile tijela kada je "vrijeme u mjesecu 'glasi: Evo šta treba da znate o Weight Gain Na menstruaciju. 


Perioda Absorbing Workout Odjeća su sada stvar-Da pokušate ih?Pustili su te slobodnog krvari bez nereda.

Slobodan krvarenje pokreta ide bez podloge ili tampon tokom ciklusa je pogodila u teretanu. Pa, nekako.

Neke žene su zamjene standard zaštite sa upijajućim fitness sprava: Period-undie brend Thinxnow ima treninga šorc dizajnirane da upiju tečnost, i Dragi Katehas 10-komad tajice kolekcija koja radi isto.

Zagovornici tvrde da oseća comfier, posebno tokom kardio.

Ali je to higijenski? Nemoguće otkriti? Urogynecologist Terri-Ann Samuels, MD, kaže da i da, ako pratite ova pravila.

1. Ne radi svaki dan

Go "besplatno" na svjetlo dana. Nema zaštite sa obilne menstruacije može učiniti ako se osjećate iritantno mokrim i odvrati vas od treninga.

2. Neka bude čisto

Tuš ASAP, u roku od sat vremena, kako bi se sprečilo dole-postoji infekcija (kvasac i slično). Krv plus znoj ne uzgajati štetne bakterije, ali je ekstra-vlažnom okruženju može pomoći da cveta.

3. Pripremite se za MIRIS PREVENCIJE

Ako ste self-svjesni miris-što može biti manje prijatno kada tinny krv miješa sa znojem uzeti probiotike. Oni pomažu ravnotežu flore, olakšavanje miris.

4. Koristite dodatnu zaštitu

Donijeti svoje (tamna) ručnik i stavite ga preko prostirke i mjesta za svaki slučaj: Možete pomisliti curenja za znoja. Dok je period u krvi više nije zaraznih nego drugi u krvi, ima maternice postava-niko ne želi da diraj to.

Dakle, da li pokušati? 

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com ali proizvodi su diljem svijeta.

Nisam ljubitelj svoj tok? Evo 8 period pitanja si je sramota da pitate, odgovorio. Oh, i šta peroid dosljednost u krvi, kaže o svom zdravlju.


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada je tri dvadeset i dve žene izvršilo test plodnosti

Post Zdravlje

Viralna fotografija limuna koja pomaže ženama da otkriju rak dojke

Post Zdravlje

5 simptoma u periodu koji mogu signalizirati ozbiljan zdravstveni problem

Post Zdravlje

Ekskluzivna: beba elegantna tehnika barre trening video

Post Zdravlje

Evo šta želim da ljudi znaju za podršku prijatelja koji prolazi kroz pobačaj

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

5 najboljih buggy prijateljskih trčanja

Post Zdravlje

7 razloga zašto možda dobijate svoj period više od jednom mesečno

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam