5 koristi za zdravlje kafe i zašto vam može pomoći da živite duže | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 koristi za zdravlje kafe i zašto vam može pomoći da živite duže

5 koristi za zdravlje kafe i zašto vam može pomoći da živite duže

Mi prosipanje pasulj o tome zašto vaš svakodnevni kup joe možda neće biti tako loše, na kraju krajeva.

Nauka je pronašao još jedan razlog jutarnju kafu može biti dobro za vas - a vi ćete biti drago da čujete da je ima veze sa bolesti povezanih sa starenjem. 

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Nature Medicine, kafa pomaže u borbi protiv sistemske upale kod starijih osoba, što može biti zbog kave piju imaju tendenciju da žive duže. 

Ako ste nešto poput nas, onda je slatka aroma kave je često jedina stvar koju možete ustati iz kreveta i funkcionira kao normalno ljudsko biće u jutarnjim satima. Shvatili smo. Ali nema potrebe da se osjećaju krivim zbog jutarnju fix - Ispostavilo se da ovaj mali grah ima neke velike prednosti!

load...

Kafa može da poveća svoj fitness

Nije veliki mocha sa pomoćnim bičem, um. Ali je pokazala nedavna studija koja 3 - 4 mg kofeina po kilogramu telesne težine (tako otprilike dvije šalice za 60kg žena) jedan sat prije da ostvare može pomoći da radite nešto teže i za 30 posto više. Zašto? Kofein u kafi smanjuje kemijske poruke koje normalno izazvati umor. Nice!

Kafa može pomoći u zaštiti od Alzheimerove bolesti

Istraživači sa University of South Florida i University of Miami otkrili da odrasle osobe koje piju u prosjeku tri šoljice kafe dnevno imaju manje šanse da razviju Alzheimerove bolesti. Dr. Chuanhai Cao, neurolog na USF i koautor studije, je rekao: "Mi ne kažemo da će umereno konzumiranje kave potpuno zaštiti ljude od Alzheimerove bolesti. Međutim, mi čvrsto vjerujemo da umereno konzumiranje kave može znatno smanjiti rizik od Alzheimerove bolesti ili odgoditi početak. "

load...

Kafa može da poveća svoje pamćenje

Uvijek gubi svoje ključeve? Pokušajte šolju Java. Nedavna studija iz Johns Hopkins University otkrili da kofein poboljšava memoriju do 24 sata nakon što je troši. Istraživači dao ne-kave piju ili placebo ili 200mg kofeina, pet minuta nakon proučavanja serije slika. Onda sutradan, obje grupe su zamoljeni da se setim slike. Šta se desilo? Kofeinom grupa postigao znatno bolje. Go figure!

Kafa može pomoći da vas zaštiti od raka kože

Studija iz Brigham and Women Hospital i Harvard Medical School 2011 otkrili da žene koje piju više od tri šalice kave dnevno imali 20% manji rizik od razvoja najčešći tip raka kože nego žene koje su pile manje od jedne šolje mjesec dana. Pije kafa bez kofeina nije imala efekta na rizik od raka kože, što dovodi istraživače da sumnjaju kofein je ključni sastojak.

Kafa može smanjiti rizik od smrti

Prema iz 2012. Studija objavljena u New England Journal of Medicine, žene piju dvije ili više šoljica kafe dnevno imaju 15% manji rizik od smrti u usporedbi s piju non-kave - bez obzira na to da li učesnika pili kofeinom ili bez kofeina! To nije uzročno-posljedičnu vezu, ali istraživači kažu da postoji snažna povezanost između ispijanje kave i žive duže, verovatno zbog antioksidansa u kafu.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 znakova da ćete imati koristi od terapije

Post Zdravlje

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Post Zdravlje

3 vikend navike koje mijenjaju vaše cirkadiane ritme (čineći vas umornim tokom sedmice)

Post Zdravlje

Vodič lista trenera za olakšanje bolova u leđima nakon trudnoće

Post Zdravlje

Konačna vremenska linija za popodne do kreveta koja garantuje dobar noćni san

Post Zdravlje

4 tehnika terapije kako bi se olakšala anksioznost i depresija

Post Zdravlje

Ono što zaista voli da se prevrne

Post Zdravlje

Anksioznost tela bebe - kako razvijati svoj način razmišljanja sa svojim oblikom

Post Zdravlje

5 koraka za premlaćivanje super alergija (sijena)

Post Zdravlje

Top 10 namirnica za dobar noćni san

Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period