5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Dobar, loš, ružno.

Iako menstrualnih čaše imaju jednog trenutka, prvi komercijalni kup je zapravo patentirao 1937. Godine, navodi se u izvještavan Journal of žensko zdravlje.

Za nepoznatim, menstrualni čaše su alternativa ženskog higijene proizvod treba da zamene tamponsby prikupljanje menstrualne krvi, a ne upija. Tipično, oni su u obliku zvona, napravljen od silikona, i dolaze u različitim veličinama. Očistite je dovoljno jednostavan u koji ste upravo izlijte sadržaj, oprati blagim sapunom i isperite.

Oni su također manje šanse da vas ostaviti osuši dole, kao silikonski materijal ne upija vašu prirodnu vlagu način tamponi rade. I, kao i sa bilo višekratnu upotrebu proizvoda, stvaraju manje otpada na životnu sredinu od tampona i pločica.

Također, veliki bonus je da korisnici smatraju da su isplativiji od tampona i pločica. Jedan Mooncup, na primjer, u maloprodaji za $ 19.99, ali internet stranici Društva tvrdi da je njegov višekratnu upotrebu za 'godinama'. Mislim da uštede. Isto tako, ako obilne menstruacije ima vas stalno mijenjaju tampone ili podloge, ovo bi moglo biti dobro rješenje jer se većina žene kažu samo oni "baciti" čašu svakih 4 do 8 sati, navodi se na sajtu Mooncup.

load...

Dok su ove statistike zvuče sve dobro i dobro, što je činjenica list nikada ne može razgovarati sa stvarnog iskustva korištenja menstrualnog kup. Da biste dobili bolji uvid u stvarne prednosti i mane korištenja ovih proizvoda, pitali smo pravi ženama da dijele svoja iskustva. Evo šta su imali da kažu:

"IT ima ukupno PROMENILA PERIOD iskustvo za bolje"

"Ja sam bio koristeći menstrualnog pehar za sada nekoliko godina, a to je potpuno transformisala menstruaciju iskustvo na bolje. Volim da sam samo da ga promijeniti dva puta dnevno i nikad nisam brinuo o tome curi. Putovanje s njim je lako, jer ne moram nositi ništa sa mnom. A najbolje od svega je to što je ekološki prihvatljiv. Nema više tamponi ili podloge za mene! to si me uzeti malo vremena da savladate pravilno umetanje to, tako da sam savjetovati bilo nove korisnike da se drži ako oni imaju problema Pro tip:. I meni je zaista lako umetnuti odmah nakon tušem.

load...

"Sa druge strane, ja zaista vjerujem da tamo gdje sam stavio moj novac je politički izbor i odlučuju da ne kupuju tampone i nose teret 'tampon porez' pada u skladu s mojim etičkim i političke stavove. Sve u svemu, ja ne planirate da koristite ništa drugo za moju periode! "

"I'LLNEVER Vrati se na TAMPONI"

"Moj period ima savršeno najgore vreme, posebno kada su u pitanju putovanja. Bilo da leti ili putovanjima, sa menstrualnim kup, sada sam uvjeren da mogu doći do gotovo bilo koju destinaciju u Europi prije nego što isprazniti kup (do do 12 sati).

"Mnogo puta sam čak u stanju da se naselili u hotel i doći do moje vlastitu kupaonicu u tom vremenskom periodu. I jednom na odredište, ne mogu opustiti ili uživati ​​cijeli dan aktivnosti bez nošenje oko novčanik pun dodatnih tampona i pronalaženje WC svakih nekoliko sati.

"Nikada neću vratiti na tampone nakon koristeći menstrualnog kup. Sada, ne mogu spavati, vježbe i rade cijeli dan, bez brige o curenja. Ili čak zapamtiti da je tamo!"

"Prilično je bruto"

"Za mene, to je prilično bruto doći licem u lice sa malim lokvi krvi, a ne sušeni tečnost apsorbuju u pamuk-ali je i prilično sjajno kada mislite o prednostima. To je neka vrsta koristi pravi ploče čak i kada se nemaju za pranje posuđa: Morate često oprati svoje stvari, i dobro, umjesto bacanje novca na papiru pločama koje će tek ući u deponiju.

"Ali, mrzim pranje posuđa, posebno krvavi one, tako da sam na kraju prestao koristiti. Spasio sam ga samo za duge letove i nezgodno putovanje vikendom, kao i na kampovanje."

"Moj život ne prestaje kada je moj period počinje"

"Ja sam bio koristeći menstrualnog čaše za oko pet godina kada sam postao vegan. Volim Lunette jer su oni jedini vegan one. Jedna od najboljih stvari o korišćenju menstrualne kup je da mogu ostaviti u 12 sati-I mogu ići na posao i mogu CrossFit nakon, a ne čak i razmišljati o tome. Nema vlage ili mirisa. Na kraju, volim čaše jer se osjećam kao da mi život ne zaustavlja kada mi teče. "

"Voleo bih I'DDONE IT SOONER '

"Koristim menstrualnog kup i volim ga, i želim ja bih to učinio ranije. Vrlo je udobno i ekonomično, i bilo strah sam imao o tome da" dump "i isprati u radu toaleti su ublaženi, kao što sam obično potrebno je samo da bace i ispiranje dva puta dnevno (kad se probudim, a kada sam se spremim za krevet). To je također odličan za uočavanje dana, gdje je previše tampon i jastučić ne vredi nelagoda. Također je neverovatno za putovanje. Upravo sam baci ga u toaletne potrepštine i nema potrebe da se zalihe na tamponi ako je moj period je iza ugla. "

Ovaj članak prvi put pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Ako želite saznati više o svom menstrualnom ciklusu, a mi smo pokrili. Su Tamponi loše za vas? I šta jesti nedelju dana pre menstruacije.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Post Zdravlje

Estée lauder otkriva kampanju podizanja raka dojke 2018. godine sa Elizabeth Hurley

Post Zdravlje

Probao sam donji veš za periode - i stvarno je radio

Post Zdravlje

Odlična i čudesna trudnoća: datum roka je napet

Post Zdravlje

Napuštanje pilule: šta treba da znate

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

7 žena dele kako je kontrola kretanja promenila svoju kožu

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga