5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom

Ne dajte im da diktiraju svoj dan.

Jedan pisac izvještava o tome zašto to nije li- to su ti hormoni!

Kao žene, naši hormoni definirati nas. Kao što sam dotiču u Šta lekari Eat, od adolescencije do menopauze, ritam naših hormona može odrediti naše raspoloženje, energiju, ljepotu, i generalni osjećaj blagostanja. Ipak, ja sam stalno iznenađen da je uloga hormona u zdravlje žena je često svedena na minimum i kako mi, kao žene, ostaju zbunjeni o tome što se događa u našim tijelima.

Prije nego što iščetkajte ove zdravstvene probleme kao što je upravo nesretna deo normalnog života, slušati svoje tijelo i smatraju da bi mogli biti znaci da vaše tijelo je u hormon pustoš.

Umor

Sa svima žure i okolo, osjećaj "umoran" Čini se da je prihvaćeni način života. Umorni, međutim, može biti znak promjene u nivou hormona. Čuo sam žena opisati umor na toliko različitih načina. "Ne mogu ustati iz kreveta u jutro", ili "Ja srušiti u popodnevnim satima", su česte pritužbe od mojih pacijenata. Zaključak: Ako primijetite promjenu u svoj nivo energije, ne odbaciti ga. Primajte nivo hormona pregledava. Vaš štitnjače, inzulin, estrogen, progesteron, i nadbubrežne hormoni mogu svi biti uključeni u umor.

load...

Nesanica

Za mnoge, to umor je takođe povezan do promjene u snu. Hormoni reguliraju obrasce spavanja, a mnoge žene bore poremećaji spavanja s promjenom razine hormona. Nizak nivo progesterona su poznati za pokretanje da klasične 03:00 nesanica, dok su niski nivo estrogena može biti odgovorna za valunge i noćno znojenje da prekine san ugodan noć. Računajući previše ovaca je znak da je vrijeme da preispita svoj hormona!

Razdražljivost

Ako svoje najmilije primijetiti promjenu u vašem raspoloženju, to može biti više nego samo loš dan na poslu ili strašno prometa koji ima osjećaš razdražljivi. Umjesto toga, to bi mogao biti hormon pomak pretvara čak i većina čak naravi ženi u vrišti čudovište. Mnoge žene primjećuju promjene u njihovom raspoloženju koje direktno korelira sa određene tačke u menstrualnog ciklusa. Predmenstrualni plač i razdražljivost nisu nužno anksioznosti ili depresije, već i netretirani hormon neravnoteža.

load...

Gubitak kose

Vaša kosa govori svojim hormon priču. Promjene u gustine kose ili teksture, uz gubitak kose, su pokazatelji poremećaja hormona. Razrjeđivanje na kruni može biti znak štitnjače poremećaja, dok razrjeđivanje u hramovima često od niskog nivoa progesterona ili estrogena. Ako primijetite svaki pramen kose tanji, možda ćete morati previše androgena, ili hormon DHT, u vašem sistemu.

Debljanje

Dok su sve žene su zabrinuti za svoju težinu, nagle promjene u težini su drugi ključni znak hormona pustoš. Težina gainin trbuha ili ruku može biti znak otpornosti na insulin. Težina u grudima je često povezan sa razine estrogena i težinu u kukovima i bedrima može biti vezan za svoj štitnjače. Vidi moj Summer Body Fat Fix kako bi se bolje pomoći da se povežete svoju težinu i hormoni.

Učenje za povezivanje hormona sa vaše zdravlje pomaže vam da ostanete žive, energičan i zdrav. Ako ste pate od bilo kojeg od ovih simptoma, razgovarajte sa svojim lekarom i dobiti svoj nivo hormona pregledava.

Ovaj članak je izvorno objavljen na www.rodalewellness.com

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Estée lauder otkriva kampanju podizanja raka dojke 2018. godine sa Elizabeth Hurley

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

5 razloga što nastavljate uzimanje drške i cistitis

Post Zdravlje

Istina o trudnoći na 35 ili više godina

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

Odlučio sam da odustanem od alkohola - ovo se dogodilo

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih je vaša vagina tako svrabljiva - i kako to zaustaviti

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Post Zdravlje

5 vaginalnih zdravstvenih problema koji su često uobičajeni nego što ste mislili