6 razloga za težak vaginalni pražnjenje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje

To je * vjerojatno * razloga za brigu

Amy Schumer je jednom rekao da želi da "samo jednom skine par donje rublje i da ga ne izgleda kao da je eksplodirao na nos", ali neočekivano zaprljanja svoj donji veš sa neuobičajeno teškim dischargedoesn't uvijek ostaviti smeje.

Dok višak pražnjenja koji, kada se normalno, je bezbolan, Scentless, i nekako sluzav-obično nije velika stvar, postoje slučajevi teških sekreta koji zahtijevaju više pažnje. Imali smo Fahimeh Sasan, MD, ginekologa na Mount Sinai, razbiti mnogih razloga zašto je vaš pražnjenje je teži od normalne.

load...

1. STIS

Sasan kaže da je out-of-the-obični pražnjenja može biti znak gonoreje ili klamidije-pogotovo ako ste nedavno imali nezaštićeni seks ili seks sa novim partnerom ili više partnera.

Pražnjenje to je rezultat infekcija može biti praćena s svrab, peckanje, a neprijatan miris, i diskoloracija. Ako ste naišli nešto iz norme, definitivno razgovarajte sa svojim lekarom i uzeti u obzir da se testiraju.

2. Gljivične infekcije

Ako imate debele, bijela, clumpy, i-u nedostatku pražnjenja bolje vizuelno-sir-kao da je u paru sa svrabom, postoji vrlo dobra šansa da ste jedna od mnogih žena pati od gljivične infekcije. Loša vijest je da je to neugodno. Dobra vijest?

load...

"To je tako česta i tako lako dijagnosticirati da možete kupiti gljivične infekcije lijekove bez recepta", kaže Sasan. Ako to ne radi, Sasan predlaže vide svojim lekarom. Nema razloga da pate kroz nepotrebne i obradivi neugodnost.

3. OVULACIONI

Jedan od najčešćih i benigni razlozi za pražnjenje je jednostavna činjenica da si ovulaciju ", samo zato što je hormonski priliv", kaže Sasan. Iako nije svaka žena iskustva pražnjenja u ovom trenutku, drugi primijetiti da kao sat.

4. IUD

Jedan IUDmight imaju moć da menstruaciju nestati, ali isto se ne mogu uvijek biti, rekao je o svom vaginalni iscjedak. Iako se može zahtijevati češće izlete u vešeraj, to je nula razlog za zabrinutost. Sasan objašnjava da neke žene više konstanta pražnjenja jer "IUD string u vašem tijelu je strano. To je kao kidanje kada nešto uđe u oči. "

5. ALERGIJE

Kao opće pravilo, ne bi trebalo stavljati čudne stvari u vaginu. (Mi gledamo te, vaginalni sjaj bombardera.) Ali ponekad vaše tijelo će reagirati na neočekivan način da se novi kondoma, seks igračke, sapuni, ili deterdžente zbog alergije.

Ako ste alergični na jedan od ovih supstanci, Sasan kaže da je vaše tijelo bi definitivno mogao stvoriti više pražnjenja kao odgovor. Prestanite da koristite novi proizvod ili vidjeti svoj doc ako mislite da se ovo dešava.

6. LOST CONDOM ILI TAMPON

Ako ste zadržali kondom ili tampon u vagini, verovatno ćete znati nešto je bilo prije nego kasnije. "Vaša pražnjenja će biti prilično prekršaja mirisa", kaže Sasan. Svom lekaru da pomogne ukloniti ga, što bi trebalo ublažiti problem pražnjenja.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Nećete verovati. Vaginalni podizanja je sada stvar na Instagram. I dok si ovdje, Da li tvoja vagina Need A Steam Clean? 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Internet ga gubi preko tvog čovjeka o kontroli rađanja

Post Zdravlje

Sti simptomi kod žena: hajde da budemo lični

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

11 slučajnih razloga zašto je vaš period potpuno nestanak

Post Zdravlje

10 znakova karcinoma jajnika o kojima bi svaka žena trebala znati

Post Zdravlje

Lažni vodič za prebrojavanje vašeg menstrualnog ciklusa

Post Zdravlje

5 vaginalnih zdravstvenih problema koji su često uobičajeni nego što ste mislili

Post Zdravlje

5 simptoma u periodu koji mogu signalizirati ozbiljan zdravstveni problem

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Da li je loša ideja da imam seks dok sam zatvoren?

Post Zdravlje

9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom