6 trikova da postanu neko ko može zaspati za nekoliko minuta | BA.GlobalScienceCollaboration.org

6 trikova da postanu neko ko može zaspati za nekoliko minuta

6 trikova da postanu neko ko može zaspati za nekoliko minuta

Uključujući i nauke podržao način da se okupam u večernjim satima

Bacanje i okretanje satima kao što se bore pasti asleepcan da se osjećate kao zombi ujutro. Ali nedostaje uzimanjem pilule, ima li nešto možete učiniti da će zaista pomoći da zaspite brže?

"Pitanje sam nekako podrazumijeva ideju da nekako je pod našom kontrolom", kaže W. Chris Winter, MD, autor Sleep Solution: Zašto Your Sleep je Broken i Kako Fix It "Mi ne govori tako. Kada govorimo o gladi ili žeđi ili druge stvari naše tijelo treba da preživi. "

Glavni razlog sleepcan izgleda tako neuhvatljiva je da mi jednostavno dati preveliku moć. Ali ovi savjeti vam mogu pomoći vam pokazati san ko je gazda, i na kraju se ostatak ti posle nije potreban ovce.

load...

1. Ne toliko trude

Jeste li ikada bili laser-fokusiran na nešto u svom životu (kao što je dobijanje taj novi posao) samo da bi se stvari izgleda da se postroje onog trenutka kad prestane brižan? San je na isti način, kaže Winter. Što više želiš, duže ćete baciti i pretvoriti u nemirnom stanju nesanice. Podsjetiti sebe da san je tjelesne funkcije kao i glad, kaže Winter. Možete biti sigurni da imaju redovan san, dobiti puno vježbe, i izbjeći ometanja da držati budnim, ali na kraju, vaše tijelo je bilo spremno da spava ili nije.

2. CUT THE LIGHTS

Ako ste ikada izgubio vlast u vašoj kući ili stanu, možda su otkrili da si spavao mnogo bolje te noći. Verovatno ste se umorili kao sunce otišao i probudio se kada je ponovo vratio se. Možda niste ni potreban alarm. To je zato što kad tvoj glavni izvor svjetla je sunce, unutrašnji sat vašeg tela sinkronizira se sa svojim prirodnim svjetlom tamnog ciklusa, kaže Winter. "Kao što je sunce zađe vrlo sporo, to je prirodno okidač za melatonina (hormon koji izaziva početak sna) sekreta, i to je vrlo moćan."

load...

Vaš nivo melatonina treba da se podigne par sati prije nego što je vrijeme za krevet i da se vratimo dole ujutro. Međutim, nova studija istraživača sa Univerziteta u Koloradu otkrili da u našem veštačke svjetlosnih i uređaja punjene svijeta, hormona imaju tendenciju pada nakon što smo već bio budan neko vrijeme, i ne padne sa suncem kao što su treba. Međutim, možete resetirati svoj unutrašnji sat. Da biste dobili efekt, dim svetla i izbjegli plavo-light emitting elektronike za najmanje jedan sat prije nego što se u krevetu, spuštajući zastore i uklonite sjajna satovi ili uređaji iz vaše spavaće sobe. 

3. TAKE toplu kupku

Hormona stresa vašeg tela cortisoland vaša tjelesna temperatura će pasti kao što zaspati. Isto tako, kada se iz topla kupka ili tuš, vaše tijelo počinje da se ohladi brzo, koji oponaša kortizol pada i izaziva pospanost, kaže Winter. Plus, to je stvarno opuštanje, koji vjerojatno igra veliku ulogu, kaže on. Za najbolje rezultate, ručica toplotu na oko 27 stepeni i potopiti pola sata do sat vremena prije vremena želite zaspati.

4. Proklizavanjem na čarape

Stavljanje na topao, čarape nije samo super udobno. Nošenje čarape u krevet će zagrijati noge, na kraju izaziva širenje krvnih sudova u koži stopala, koja pomaže redistribuira topline na ostatak vašeg tijela i šalje signal u mozak da je vrijeme za spavanje, istraživanje pronalazi.

5. Let Your misli lutaju

Odvraća se od razmišljanja o tome kako loše želite si sleepingcan biti igra-izmjenjivač za ljude koji se bore zaspi, kaže Winter. Davanje vaš mozak nešto drugo da se fokusira na (to neće naglasiti vas) često radi čuda. Brojanje ovaca nije jedini način da se, ipak, kaže Winter. Umjesto toga, isplanirati svoj odmor iz snova u glavi ili maštaju Ryan Gosling kuvate večeru u kolibi u šumi. Prije nego što vi to znate, vi ćete biti buđenje uz zvuk alarma.

My Daily Misli Journal ($ 15), kikki-k.com

6. Samo diši

Istraživanja pokazuju da sabranost meditacije, koji te uči da se fokusirate na dah i sadašnjeg trenutka, mogu pomoći u borbi protiv nesanice smanjenjem razine stresa i čuvanje od preživara na ono što bi se moglo dogoditi. Ali meditira kada dođete u krevet vjerojatno neće riješiti vaše probleme spavanja odmah. Baš kao što si ne bi pokušaj učenje svirati gitaru desno prije nego što ti treba da se na pozornici za obavljanje, sabranost je nešto što je potrebno da redovno praktikuju, tako da kada je vrijeme da zaspi, vaš mozak će znati šta da radim, kaže Winter. "Vaša sposobnost da mirnom vaš um je vještina da možete vježbati; to nije genetski."

Ovaj članak prvi put pojavio na žensko zdravlje Magazine. 

Još nije sat tih osam sati sinoć? Pogledajte ove tajne lažne svoj put do izgleda kao da jesi!

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san

Post Zdravlje

7 načina da postignete svoje ciljeve tela čak i ako nikad ne dobijete dovoljno spavanja

Post Zdravlje

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom

Post Zdravlje

Da li biciklizam utiče na plodnost mog partnera?

Post Zdravlje

Uzmite nadogradnju veze tokom svog sna

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Simptomi menopauze: nisu uvek očigledni

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

Nove fotografije mame pokazuju stvarnu evoluciju tela posle bebe

Post Zdravlje

5 razloga što nastavljate uzimanje drške i cistitis

Post Zdravlje

Kontracepcija koja bi mogla smanjiti rizik od hvatanja HPV

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?