7 hranu koja vas drži noću | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 hranu koja vas drži noću

7 hranu koja vas drži noću

Možda želite razmisliti da 21:00 grickanje

Neki jutra ste skočiti iz kreveta, raring da idem kada je alarm ugasi.

Ostali ujutro? Razrada je zadnja stvar koju želite učiniti. To je zato što vi to stavljate na tanjur može zapravo nered sa svojim ciklus sna. Ograničiti ove noćne jede, i jutarnjeg samo će ti se zahvalim.

1. Umaku od rajčice

Kada je u pitanju dobijanje dobrog sna, ova pasta omiljena ima dva štrajkova protiv njega. Ne samo da ga izazvati žgaravicu za ljude koji pate od refluks kiseline, sadrži i aminokiseline tiramin. Ovo aktivira svoj mozak da oslobodi norepinefrin, stimulans koji povećava moždanu aktivnost i inhibira sna.

load...

2. ČOKOLADA

Čokolada prirodno sadrži kofein, što može biti problematično za one koji nisu navikli da redovno konzumiraju. Čokolada također ima spoj nazvan teobromin, stimulans koji izaziva povećanje u svom srcu stopa, što otežava zaspati. Još uvijek nije spreman da odbaci svoj omiljeni desert? Pokušajte komad bijele čokolade.

3. ALKOHOL

Čujte nas: Dok alkohol je prirodni depresije koje vam mogu pomoći zaspati, to otežava da se u dubok san, koji utiču na kvalitet sna. Plus, mamurluk ne može biti način na koji želite da pokrenete duge staze.

4. ODREZAK

Naravno, jednom u neko vrijeme, počastite se da srdačna na večeru, ali ne i kada vam je potreban dobar noćni odmor. Istraživanje je pokazalo da konzumiranje namirnica bogata zasićenim mastima, kao dobar odrezak, ometa dubokog sna. Ove namirnice također potrebno više vremena za varenje, izaziva loša probava, što može učiniti je teško spavati.

load...

5. Crisps I SALSA

Začinjena jela-gleda, salsa-može izazvati žgaravicu kod onih koji imaju žgaravicu, što može pogoršati kada polaganja. Novo istraživanje je takođe pokazalo da jedu manje soli tijekom dana će smanjiti vaše kupatilo putovanja u noć.

6. Gazirana pića

Redovno konzumiranje soda, koja ima kofeina i šećera, je povezan sa kratkog trajanja sna. Na flipside, čaša tart soka od višanja prije spavanja može pomoći u odbrani od nesanice.

7. VODE

Čaša vode prije spavanja je u redu (i ohrabrio). Ali pokušava da hidratizira za jutarnje vježbanje koje guta nekoliko čaša može dovesti do prekida često kupaonicom u sred noći. Umjesto toga, piti vodu tokom dana i donijeti bocu vode na jutarnju trčanje, vožnja, ili sesija teretanu. Možete i snack na voće bogato vodom, kao što je kivi, što je za 60% vode i dobar izvor serotonina sna izaziva.

Pogledajte ove 11 namirnica koje možete li spasiti od vaše božićno hangoversand Vegetarijanskog Božić Fooda nutricionista bi zapravo jede.

Ovaj članak izvorno pojavio onRunner Sveta.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Post Zdravlje

Kako sam počeo da prevladavam 20 godina sna i anksioznosti spavanja

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Post Zdravlje

6 stvari o boju vašeg perioda krvi govore o vašem zdravlju

Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: dve nedelje da se ode

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

7 mita o vašim ženama u labu su zbunjene

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Tačno šta da radite ako zaboravite da uzmete pilulu za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

9 žena deli najčudnije stvari koje su se dogodile dok su bili na poslu

Post Zdravlje

Uzmite nadogradnju veze tokom svog sna