7 načina da isključite svoj mozak, tako da možete zapravo spavati noću | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 načina da isključite svoj mozak, tako da možete zapravo spavati noću

7 načina da isključite svoj mozak, tako da možete zapravo spavati noću

Našli smo prekidač.

Biramo nejasan očiju ciklus: Nedostatak sna aktivira brige centar u mozgu, što čini san više oskudni.

Lijevo označeno, to može izazvati stanje koje se zove generalni anksioznost sna, gdje si tako naglasio je o tome da dovoljno da ne možete dobiti bilo. (Oh, okrutna ironija). Ovo povrh svega u svom životu-68% ispitanika je rekao uznemirenosti o poslu, novcu, djecu i odnose ih probudi barem nekoliko večeri tjedno, prema istraživanju koje žensko zdravlje američka spavanja pridruživanju i Thrive Global.

Potreban vam je spor, čak i pulse-ispod 60 otkucaja u minuti do uvesti vaše tijelo u nesvest. Što znači da ubedi one utrke misli da učine više od kilometar tempom nego 200 metara crtica sprint. Dodirnite bilo koji od ovih Essentials prije hay-udaranje; sve su dokazane donijeti miran tako da ćete ostati kasni.

load...

1. JOURNAL

Zapišite svoj top tri stresova sa akcionim stavka za svaki. Samo ih priznajući na taj način zaustavlja neproduktivne preživara, što vaš um za isključivanje.

2. PROGRESSIVE OPUŠTANJE VJEŽBE

Start na noge i raditi gore, grčeći i opuštajući svaki prostor za nekoliko sekundi dok ne dođete do vrha glave. Ova tehnika čini li ste znali šta i deformacija i ostatak osjećati kao u celom telu i signale sa svojim grupe mišića da je vrijeme za spavanje.

3. ORGASM

No rub ovdje: Veliki O pomaže vam da Z-grad otpuštanjem hormona oksitocina (koji poništava hormona stresa), kao i serotonin i norepinefrin (koji pomažu ciklusa tijelo kroz dublje faze sporo vala i REM).

load...

4. PONDERISANO BLANKET

Pritisak može pokrenuti svoj mozak da ispumpa umirujuće neurotransmitera-nešto kao kad se zagrlila. Američki WH viši zamjenik urednika Marina Khidekel kune po njoj 18 funti Magic Ponderirana Blanket ($ 186, amazon.com). "To mi pomaže da zadremam čak i na anksiozno noći, i kad se probudim, blagim squeeze to mi pomaže da padne natrag zaspao brzo."

5. ADULT USPAVANKA

Najviše uspavljujući pjesme imaju konzistentan ritam od 50 do 60 otkucaja u minuti (puls slušalaca će postepeno sporo to odgovara), pet minuta ili duže, i nemaju catchy refren ili "hook" koji čuva vaš mozak radi kao pokušava da predvidjeti muzički obrazac, navodi se u novoj studiji. Savršen miks ovih atributa može smanjiti anksioznost od 65%! Ovo istraživanje je rezultiralo bez reči osam minuta melodija pod nazivom "težine," benda Marconi Union. Zvuči kao dete ljubavi klasičnog spa melodiju i svemira filmskog (preuzmite album mp3 za $ 13.22, na Amazon Music).

6. MUM je bio u pravu

Nemojte ići u krevet ljuti. Negativne emocije mogu rasti jači preko noći, tako razgovarati kroz glavne tačke sukoba da ublaži grijani osjećaje.

Međutim, nemojte spavati na odluku. Sortiranjem uspomene i povezivanje novih ideja prethodnog iskustva, san stavlja svoj izbor u kontekstu i čuva vas od ponavljanja grešaka iz prošlosti.

7. Kako zaustaviti spiralno

79% od vas su commiserated s prijateljicama o tome teško za zatvaranje očiju, ali samo četvrtina otišao kod doktora zbog toga. Kod psihologa ili sna terapeut može napraviti duboke razlike, kao što je istraživanje pokazuje kognitivno-bihevioralna terapija (CBT) je još efikasnija od lijekova za pomoć padneš-i boravak-spava.

Kako da sami umiriti u trenutku? Kada ste budni i panici zbog tvog duga ili nešto vaš šef je rekao, ponoviti: "Ne mogu ništa učiniti o tome u sred noći ja ću napraviti solidan plan ujutro.".

Osećaju preplavljeni? Otkrijte kako da se nose sa anksioznošću ili pročitali o tome kako 8 poznatih bave anksioznosti.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta 5 žena govori kada ljudi pitaju zašto ne žele decu

Post Zdravlje

Da li je loša ideja da imam seks dok sam zatvoren?

Post Zdravlje

Estée lauder otkriva kampanju podizanja raka dojke 2018. godine sa Elizabeth Hurley

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam

Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove

Post Zdravlje

Tačno koliko još jedeš kad spavate

Post Zdravlje

Lažni vodič za prebrojavanje vašeg menstrualnog ciklusa

Post Zdravlje

Nove fotografije mame pokazuju stvarnu evoluciju tela posle bebe

Post Zdravlje

Zašto biste se osećali nisko ako uzimate pilulu

Post Zdravlje

Spavanje za vikend te čini pametnijim - kaže nauka

Post Zdravlje

Da li vam treba digitalna detoksikacija?

Post Zdravlje

9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja