7 načina da vaše grudi budu zdrave | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 načina da vaše grudi budu zdrave

7 načina da vaše grudi budu zdrave

Zdrav način života može pomoći u zaštiti vaše grudi - pa evo izmjene i provjere preporučeno od strane stručnjaka

Biti teške može povećati rizik od razvoja bolesti, kao i smanjiti rizik za preživljavanje je, kaže Harold Freeman, MD, predsjednik i osnivač Ralph Lauren Centra za Rak i prevenciju u New Yorku.

2. Break a znoj

Imaju za cilj da iskoristi za 45 minuta do sat vremena pet dana u tjednu. Redovito fitness treninga može pomoći u sprečavanju bolesti jačanje imunog sistema, warding off gojaznost, i smanjenje razine estrogena i inzulina.

3. Pijte manje alkohola

Istraživanje je pokazalo da su dva pića dnevno može povećati rizik od raka dojke za 21 posto. Umjesto toga, pokušajte zamjene vino svježeg grožđa. Resveratrol, nalaze u koži grožđa, može pomoći smanjiti nivo estrogena, što može smanjiti rizik.

load...

4. Jedi povrće

A malo masti može učiniti mnogo da se smanji rizik, ali za još veću zaštitu, dodati malo krstašica povrće, kao što su brokule i kelj, na tanjir. Oni sadrže sulforafan, za koju se vjeruje da pomaže u sprečavanju ćelije raka od množe. Za dodatnu dozu energije u borbi protiv raka, jedemo ih sirove.

5. Upoznajte svoje porodične istorije

"U oko 15 posto slučajeva raka dojke, postoji porodična istorija bolesti", kaže Freeman. Ako imate jedan srodnika koji su imali rak dojke, vašeg života rizik parovima, a ako imate dva rizik se povećava pet puta.

6. Get pregledava

Sve žene trebaju imati klinički pregled dojke najmanje svake tri godine i godišnje ispite i mamografije s početkom u dobi 40. Žene sa porodičnom istorijom bi trebao početi screening 10 godine prije starosti člana porodice dijagnoze. Pitajte da li objekt nudi digitalne mamografije - to omogućava podešavanje za razliku tako da slika može biti lakše vidjeti. Mlade žene imaju povećan rizik također može zamoliti za bilo MRI ili ultrazvuku pored mamografiju.

load...

7. Razmislite o genetsko testiranje

"Kada rak udari mlade žene, to je više vjerovatno biti spojen na BRCA mutacije", kaže Mangino. Dva crvena zastava za kao BRCA nosač: blagostanje Ashkenazi (Eastern Europe) jevrejskog porekla ili imaju porodičnu istoriju i raka dojke i jajnika. "Ako imate bilo koji od ovih faktora, pogledajte genetski savjetnik govoriti o tome da se testira", kaže ona.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 saveta da ostanu zdravi ovog leta

Post Zdravlje

Zašto biste trebali ići napolju

Post Zdravlje

Advokat za samo-ljubav koristi instagram da savršeno pokaže šta depresija stvarno izgleda

Post Zdravlje

Zašto se pijani zezaju sa vašim toaletom

Post Zdravlje

3 načina da se budite srećniji

Post Zdravlje

7 načina da isključite svoj mozak, tako da možete zapravo spavati noću

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

5 nutritivnih stručnjaka o tome kako sprečiti nadimanje na Božižu

Post Zdravlje

Zbog čega žene najviše rizikuju nedostatak gvožđa

Post Zdravlje

Može li koristiti vaš telefon u krevetu izazvati slepilo?

Post Zdravlje

Rituali spavanja Annie Clarke aka um tela