7 razloga da je vaš period teži nego obično | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 razloga da je vaš period teži nego obično

7 razloga da je vaš period teži nego obično

Od ne-strašno promjene kontrola rađanja do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Kada je u pitanju menstruacija, nisu svi periodi stvoreni jednaki. Bilo koji Mean Girlsfan zna da neke žene jednostavno imaju obilne menstruacije i širok set vaginu!

I dok ne treba brinuti ako obično koristite "super" tamponi dok je vaš prijatelj je uvijek hvata na "light" oni, nešto može biti gore ako vaš tok se dramatično promijenio i sada teži nego obično. (Trebao bi razgovarati sa svojim lekarom ako imate neobično svjetlo perioda, previše.)

"Žene su definitivno svjesni onoga što je normalno za njih", kaže ginekologa Jennifer Ashton, MD "Ako je jedan od mojih pacijenata koji imaju nešto nepravilne i to se događa tri mjeseca za redom, volim da je vidim."

Od ne-strašno promjene kontrola rađanja do ozbiljnih zdravstvenih problema, ovdje su sedam razloga zbog kojih možete biti krvarenje više nego što je uobičajeno.

load...

Promenila si se kontrola rađanja

S obzirom na to hormonske pilule kontracepcijske često uređuju i smanjiti periode-u stvari, neki doktori ga prepisuju konkretno razvedri se teška tokova-ima smisla da ako prebacite na ne-hormonska pilula ili prestati sa uzimanjem oralnih kontraceptiva potpuno, ti si će se prolazi kroz tampone brže.

I mada IUS kao Mirena i posvijetliti razdoblja, Ashton kaže da je "ne-hormonski IUS imaju tendenciju da uzrokuje teža razdoblja u većini žena."

Iako je ovo uglavnom normalno, vidim zdravstveni radnik ako obilnog krvarenja i dalje tri mjeseca nakon ubacivanja.

Ti si Menopasual

Iako su mnogi mlađe žene možda ne misle da se kvalifikuju za ovu kategoriju, perimenopauze-aka četiri do 10 mjeseci tranzicije koji su doveli do menopauze-može početi kada su žene kao mladi kao 30.

load...

Ne možete predvidjeti točno kada će postati menopauzi, ali Susan Vizaki, medicinska sestra praktičar i član Upravnog odbora Američkog Seksualno Udruženje zdravlja, kaže: "menstrualni promjene su prvi znak da postoje promjene koje se odnose na menopauze."

Vodiš antikoagulansi

Antikoagulansi, često nazivaju krv razrjeđivača, često se uzima da pomogne ljudima smanjenje i razbiti potencijalno opasnih krvnih ugrušaka.

Dok antikoagulansi poput aspirina omogućiti krv lakše teče kroz vaše tijelo, čime se smanjuje rizik od srčanog ili moždanog udara, oni također omogućuju protok krvi više slobodno dole, prema istraživanju iz Royal Free Hospital u Londonu.

Vaš MD vam mogu pomoći da shvatiš šta lijekove bi najbolje da to spriječi.

Imate Blood Disorder

Nenormalno teška razdoblja može biti znak poremećaja krvi. Iako postoji mnogo različitih vrsta uslova krvi dve do četiri miliona Amerikanaca pati od von Willebrandov bolesti (VWD), što znači da nemaju specifičan protein zgrušavanja krvi, prema Centara za kontrolu i prevenciju bolesti.

Pogledajte svoje doc ako mislite da bi mogao imati ovaj problem.

Čitajte dalje. 8 Period pitanja ste bili sramota da pitam

You Have mioma

Mioma su male, nekancerogena izrasline unutar maternice. I dok oni možda zvuči zastrašujuće, oni su zapravo mnogo češće nego što mislite. Jedna studija iz Birmingham ženskoj bolnici otkrili da 70 posto žena će imati barem jedan prije vremena stignu do 50 i jedan od glavnih simptoma mioma je krvarenje, ponekad s krvnih ugrušaka ili krvarenje između razdoblja.

"To može biti problem da je u nekim slučajevima mogu onesposobili ženu za nekoliko puta godišnje", kaže Vizaki.

"I sve to onesposobljava žena u obavljanju svojih redovnih funkcioniranje treba tražiti u". Ponekad se rješenje može biti jednostavan kao odlazak na kontrolu rađanja, pogotkom IUD, ili uzimanje drugi oblik ne-kontracepcijske lijekove.

Imate sindrom policističnih jajnika

Prema sindrom policističnih jajnika (PCOS) Foundation, do 10 posto žena ima PCOS - a oko 50 posto od onih žena čak i ne shvataju da imaju.

Žene sa sindromom policističnih jajnika može dobiti grozd ciste (često u odnosu na bisera) na jajnicima koje mogu dovesti do težih perioda. Prema Wysocki, ovulacije, što je nepravilan za žene sa PCOS, aktivira uslovi za sluznice maternice da se oslobodi.

Ako je to okidač je odsutan, zid materice i dalje zgusnuti, a kasnije uzrokuje mnogo krvaviji perioda.

Imate infekciju

Da, to uključuje infekcije spolno prenosivih sorte. "Gonoreja, klamidije, ili bilo koje infekcije na sluznicu maternice može izazvati krvarenje", kaže Vizaki.

Dakle, ako su seks bez zaštite i primetio neobičan menstruacije, to je dobra ideja kod doktora što prije. Ako imate seksualno prenosive bolesti, postoje mnogi lijekovi koji vam mogu pomoći.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Čitajte dalje. Kako vaša Period utjecati na vaš Workout

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Lažni vodič za prebrojavanje vašeg menstrualnog ciklusa

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

Istina o tome da li stvarno postoji periodni mozak

Post Zdravlje

Koji je vremenski period za vas? Istražuje

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Odlična i čudesna trudnoća: datum roka je napet

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Da li ova virusna slika prikazuje normalnu matericu i menstruaciju uterusa?

Post Zdravlje

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Nova mamina sirova fotografija predstavlja realnost rodjenja

Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu