7 stvari koje vaš doktor želi da znate za vaše vaginalno zdravlje | BA.GlobalScienceCollaboration.org

7 stvari koje vaš doktor želi da znate za vaše vaginalno zdravlje

7 stvari koje vaš doktor želi da znate za vaše vaginalno zdravlje

Oni stvarno ne briga ako ste zaboravili obrijati noge. Obećanje.

Postoje neke stvari koje su se kada je u pitanju bilo žensko zdravlje pregledi: verovatno ćete trebati više vremena da wee pod vremenskim pritiskom zahtjeva uzorka, uzengije će biti neugodno, a vi ćete se uzrujavati o tome šta tačno prolazi kroz lekara glavu kad ona njuška okolo dole.

Da uguši anksioznost, pitali smo pet lekara da nam kaže ono što zaista žele da znamo o našem redovnih posjeta. Ono što su otkrili smo shvatili nekoliko stvari: Ne daju AF o tome što učiniti sa svojim dlake na telu, tu je vrlo malo da ih sramoti i oni samo stalo da si iskren. Evo upravo ono što su imali da kažu.

load...

1. Mi zaista ne smeta O VAŠEM GROOMING

To je tell-tale neprilika uvek čini se da se nađete u: To je noć prije svoj termin i odjednom me to-svoj dole regija nije tačno, err, njegovan.

Ako pomisao na skidanje predati bez čišćenja diskova ste lud, ići naprijed i učiniti ono što morate učiniti. U suprotnom, zaboravi na to, jer ti doktor nije briga. "Ne moraš brijati noge ili waxyour vulve", kaže Draion M. Burch, DO, ovjeren odbor-ginekologa i seksualno zdravlje savjetnik za Astroglide. "Ja ne obraća pažnju na te stvari."

2. Ne brinuti o tome vagine Smells

"Pacijenti brinuti o tome kako njihov vaginasmells, ali ja brinem o tome kako njihove noge će miris", kaže Burch. "Kada pacijent dobija test bris, noge su najbliži nos." Pošteno, pošteno.

load...

3. DA, možda poo na stolu KADA roditi

Dakle, mnoge žene su užasnuti pooing na porođaju, ali doktori nisu mogli manje briga. "Skoro sve žene poo dok guraju svoje bebe", kaže Leena Shankar Nathan, MD, vanredni klinički profesor za ginekologiju i akušerstvo na UCLA. "Navikli smo na to i znati kako se nositi s tim, tako prihvatiti da se to vjerojatno neće dogoditi i ne brinite o tome stolicu ispred nas."

Drugim riječima, budite mirni i gurati dalje.

Vrhu slike i gore: Aerie Sunnie Boybrief, $ 11.01, ae.com Aerie

4. Ne preskačite svoj termin jer imate menstruaciju

Da razjasnimo jednu stvar: menstrualna krv ne bi vaš doktor mučninu, tako da ako izračunava svoje datume pogrešno (ili jednostavno zaboravili) i završio sa svojim period na check-in dan, ne reprogramira. "Rođenja, naročito C-sekcije, su prilično krvave, tako da mogu uvjeravam vas da ste menstruaciju dok ja ispitivati ​​nije problem ni najmanje", kaže Mary Jane Minkin, MD, klinički profesor ginekologije, ginekologije i reproduktivnog nauka na Univerzitetu Yale.

Samo budite sigurni da nazvati ured vašeg doktora ispred vremena, ako ste zbog za bris test neke kancelarije koriste ažuriranu test koji može odvojiti menstrualne krvi iz cervikalnih ćelija, ali neki ne, tako da ćete morati znati svoj sposobnosti ureda.

5. Mi zaista želim da znate o svom SVRAB

Možda ćete osjećati neugodno opisuje da dole svrab, ali Barb DePree, MD, direktor ženske srednjih godina usluga na Holland bolnice kaže da je zapravo važno da priznaj da takve detalje, posebno jer je ispit zaista može pomoći.

"Ako imate svrab u vulve, to zapravo nije sve što će vjerovatno biti infekciju", kaže ona. "To je više vjerojatno da se odnosi na nešto što je izazvalo kontakt iritacije, ili vulve problem kože. Neke žene trpiš mjeseci ili godina od iritacije prije nego što traži ispit, tako da ne preuzimaju svrab i iritacije je samo normalan dio života za žene. Ne, nije. "

6. IMAMO preferenciju kontrola rađanja

Najbolja vrsta kontrola rađanja je različit za svaku ženu i doktori će se potruditi da vas vodi na način da je to prava stvar za vas. Ali istina je da postoji jedna misle da raste iznad ostatka: IUS.

Zašto? Oni su sigurni, dugo glume i ne zahtijevaju održavanje: win-win-win za doktore i pacijente podjednako, kaže Leah Torres, MD, je OB akušerstvo u Salt Lake City. I Nathan se slaže: "The levenoregesterol IUD (aka Mirena) je naš go-kontraceptivnim za pacijente", kaže ona. "To smanjuje krvarenja i grčeva, pa čak i može pomoći u sprečavanju raka maternice."

7. Nema seksa DETALJ SMATRAJU TMI

Znajući o svom seksualnom životu, uključujući i ono što vrste seksa imate (analni, vaginalni, oralni, itd) i šta prednost rod će pomoći svojim lekarom pružiti najbolju njegu, kaže Nathan. I ne lažu o tome koliko seksualnih partnera ste imali ili trenutno imaju. "Mi nismo ovdje da sudija", kaže ona. "Mi samo želimo da vam pomognemo skrining [odgovarajuće] spolno prenosivim bolestima i savjetovanje vam o sigurnom seksu."

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Zabrinuti za svoj ženski zdravlje? Pročitajte 5 Period Simptomi koji bi mogli ukazivati ​​na ozbiljne zdravstvene Problemand Evo šta se dešava sa vagine tokom Dry Spell.

Saznajte sve što ste ikada želeli da znate o Mollie King:

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

6 stvari koje treba da znate o seksu kada imate iud

Post Zdravlje

Internet ga gubi preko tvog čovjeka o kontroli rađanja

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Probni i testirani način za odlaganje perioda od vaše odeće

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina za povećanje plodnosti

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

Da li je oralna kontraceptivna pilula iza moje anksioznosti?

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

6 vrsta čudnih (ali i kul) stvari koje niste znali za spermu