8 grešaka stomatolozi žele da svi prestane da prave | BA.GlobalScienceCollaboration.org

8 grešaka stomatolozi žele da svi prestane da prave

8 grešaka stomatolozi žele da svi prestane da prave

Žive u strahu od zubara ili uživaju u priliku da pokaže zube na higijeničar? Koliko od tih oralnog zdravlja greške praviš?

Razgovarali smo sa Harley Street stomatolog da biste dobili niske dole na šta treba raditi da se brine o zube... I ono što mnogi od nas nisu.

Pita šta bi obično rade u uobičajenim situacijama mi se nagnuo nekoliko uznemirujuće istine o oralnom zdravlju.

Da li ste krivi za bilo koji od ovih?

1. Ne perete zube Dosta

To je najočitiji, ali i najvažniji. Ako želite zadržati čist, zdrav i bijele zube (ovo drugo je često primarna briga ljudi) morate oprati dva puta dnevno.

Što ako ste zaboravili četkicu za zube? Odem i kupim jedan! Većina prodavnice novina, hotel konsijera, čak stanica wc-a, će ponuditi četkice za zube ovih dana. Alternativno kao zubi privremena mjera može se očistiti čačkalica ili mali komad gaze.

load...

Znate, jer kada ste zaboravili četkicu za zube često imate gaze.

2. Perete zube odmah nakon hrane

Perete zube prije ili poslije doručka? Iako može biti lijepo da napusti kuću Minty svježe, a ne imati svoj porridgetaste kao pastu za zube, četkanje nakon je rizična igra.

Trebalo bi oprao koji će zaštititi zube od hrane i pića ces konzumirati. Ako vam je potrebno jesti čim se probudite, ostavite najmanje 30 minuta, u suprotnom ti efektivno četkanje kiseline hranu u zube, uzrokujući više štete.

3. Ne pijem dovoljno nakon treninga

Vježba smanjuje proizvodnju pljuvačke, što znači zubi su još otvorene za napad kiselinom jer ima manje sline za pranje kiseline daleko.

load...

Dakle, ako ćeš pratiti treninga sa sokom, pobrinite se da prvo i kao što je prethodno navedeno piju vodu, uključuju neke hrane kao dobro.

4. Korištenje ispiranje usta, ali ne i konac

Po važnosti: Četkanje jedan, konac dva, za ispiranje usta tri.

5. Za piće energetski napici

Ako je neko bio zadovoljan o porezu na šećer, to je stomatologa. Dok smo često govore o tome u odnosu na svoju težinu, visok sadržaj šećera, kisela pića i sporta i energetike drinksare noćna mora za eroziju zuba.

Možete piti voćne sokove, ako su sve prirodne, ali nastojati da ih konzumirati uz obrok za ograničavanje štete.

Mnogo Harley Street klijenti su vrlo umu njihovo zdravlje, jesti dobro i ostvaruju često, a to su ovi klijenti koji često imaju visok nivo emajl erozije, jer troše puno zelenila juicesand voća.

PROČITAJTE: 5 At Home Stomatološka popravke za Jači, Whiter Teeth

6. Ignorisanje emajl Erozija

Samo Vaš stomatolog može reći vašim nivoa emajl erozije, ali ako redovito konzumiraju sokovi, frape, sportska pića, džin i tonik, vino, limun u toplu vodu, kiselu salatu ili umacima, onda ste na visokim rizikom od emajla erozije - a jednom emajl je otišao ne možemo ponovo izrastu to na svoju ruku.

Ubacujući zubi ili zubi pojavljuju nositi dolje ili tanka može biti znak osnovnih erozije kiseline. Preporučujemo Regenerate emajl znanosti, koji je prvi ikada pastu za zube i serum sistem za obnovu cakline mineral.

7. Nije Obilazak zubara Dosta

Srednjih minimalnih provjera stomatološkoj bi trebalo da bude na godišnjem nivou uz zubara i između dva i četiri puta godišnje s zubarka za održavanje zdravlja desni.

Čak i ako nema šupljina ili pitanja u vezi guma, važno je da se ekran za drugim oralnim bolestima kao što su rak usta, zuba trošenje i kiselinu erozije, koji se također može tiho erodiranje zube.

Osoba sa istorijom šupljina i bolesti desni se smatra većim rizikom tako treba posjetiti veryregularly i Vaš stomatolog će savjete o tome kako često. Prevencija (ili rane intervencije) je bolje nego liječiti nakon svega!

8. Nestalih priliku da Eat Cheese!

Male količine sira su od velike pomoći u brzo neutralizaciju kiseline u ustima nakon obroka, posebno ako je konzumira šećer.

Voda je također odličan i za rehidraciju i da pomogne isprati ostatke hrane i mrlje, ali i kako bi se smanjila kiselost kao dobro.

Želite više stomatološke tips? Pogledajte naš 5 dah hack za 'spavanja', putovanja i više

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Shvatio sam da je način na koji sam disao povećao svoje anksioznost i panične napade

Post Zdravlje

Pijenje velikog broja zelenog čaja može se zbuniti s vašom plodnošću

Post Zdravlje

Djevojka sa alopecijom je iskreno izjasnila o socijalnim medijima, odgovor je bio neverovatan

Post Zdravlje

Probao sam donji veš za periode - i stvarno je radio

Post Zdravlje

Imate li odlučnost umor?

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

7 razloga zbog kojih imate nisku energiju i kako to podići

Post Zdravlje

Kako pronaći najbolju poziciju spavanja za vas

Post Zdravlje

Šta je ebola i treba li da brinete o tome?

Post Zdravlje

Tim otkrivaju svoje zadovoljstvo na internetu

Post Zdravlje

Anksioznost tela bebe - kako razvijati svoj način razmišljanja sa svojim oblikom

Post Zdravlje

Vanjski fitness vodič