9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja | BA.GlobalScienceCollaboration.org

9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja

9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja

Ja ću biti iskren. Nisam radio nakon moje prve dvoje djece rođeno.

Suočimo se s tim, nakon porođaja, ima dosta promjena dole i skoro svuda. Ti si krut i upale; da ne spominjem, ti si mentalno odvodi iz boravi oko sat sa svojim novorođenče.

Zato će vam najviše dokumente reći da čekaju četiri do šest nedelja pre vežbanja. Ali to vremenski okvir nije uvijek tako crno-bijele.

Dakle, kada možete očekivati ​​na korak stopalo natrag u teretani?

To je različit za svaku ženu na osnovu brojnih faktora-ako ste imali komplikacija u trudnoći ili rođenja, ako ste imali carski rez ili predati vaginalno, ako redovno ostvaruje tokom trudnoće, i iskreno, ako vaše tijelo osjeća za to.

load...

Ovih devet mame dijele koliko je bilo potrebno za njih da se vrate u redovan trening rutina nakon poroda.

"Duboko sam punih šest nedelja slobodno OD BILO treninga."

"Čim sam [dobio doktora OK], skočio sam u pravu natrag u daljinu trčanje i trening visokog intenziteta, a uskoro se pokajao što ne uzimaju oprezniji pristup.

Sam naučio od toga, a drugi put, sam sebi put mi je bilo potrebno da intenzivira back up postepeno umjesto odjednom dao. Za mene, radi se nakon poroda stvarno nije o gubitku težine ili osjećaj kao da sam morao da se moje tijelo nazad.

Radilo se o povratku u rutinu da sam znao me bolje psihički i fizički. Također, kao blesavo jer to može sound.I znati da moja djeca gledaju i učenja, a ja želim biti u stanju da vodi primjerom. "

load...

-Katy Widrick, 36, St. Petersburg, FL, mama od dva i bloger na Katy Widrick

"MOJA Blizanci su bili 17 meseci kada sam počeo da radim redovno ponovo."

"Ja ću biti iskren. Nisam radio nakon moje prve dvoje djece rođeno. To je bilo od toga da moj um dok sam se bavio prvi put majčinstvo, onda roditeljstva dvoje male djece.

Nisam se stavio prvi u bilo kojem trenutku. U Jan 2016 [nakon blizance u jesen 2014], ja sam bio u najgorem obliku u mom životu. Bio sam na najteži nije trudna, ali to nije bilo ono što mi je smetalo.

Ono što je zaista me je potez bukvalno i figurativno bio kako sam se osećao o sebi. Moje samopouzdanje je ubijen. Osetio sam letargičan, teški, neatraktivan, i moja samo-identitet je nos dive. Odlučio sam da je bilo dosta i rekao sam sebi da ga samo uzeti jedan korak u isto vrijeme. Jedan trening, jedan zdrav obrok u jednom trenutku. Mislim da je ono što mi je toliko trebalo da se vrati na rad redovno je moja doživljava pojam da mi blizanci meni potrebno oko. Toliko da nisam mogao uzeti 45 minuta dnevno za sebe. Sve je to bilo u mojoj glavi.

Ja sam bio najveći kamen spoticanja na moje zdravlje. "

-Alison Lee, 40, Malezija, mama od četiri i urednik zbornika Multiples Illuminated

"Počeo sam da radim redovno pet do šest nedelja nakon Moja djeca su rođeni."

"Počeo sam trening polumaraton čim sam dobio odobrenje za rad od i pokrenuti iz mog doktora. Potpisivanje za trku je definitivno motivacija da se vrati na rad van.

Bilo je dana da sam stvarno htio preskočiti moj plan treninga radi jer sam imao mama krivica ili je bio previše umoran.

Ali moj muž će mi reći samo da odem i da će sve biti u redu. To je bilo dobro za mene da imam vremena za sebe i dobro za njega da ima vremena nasamo sa djecom kao dobro. "

Angela Bekkala, 38, New Hampshire, dupli mama i autor bloga Happy Fit mama

 

"Bilo je dobrih 10 mjeseci do STVARNO da se vratim na redovnoj WORKOUT RASPORED."

"Uvijek sam pretpostavio da ću biti i spreman za workoutthe minut moj doktor mi je dao OK i pretpostavlja da će biti tipičan šest tjedana. Na žalost, zbog neplaniranih carski rez i hitnu operaciju nakon carskog reza, nisam dobio zeleno svjetlo od svog doktora do 12 tjedana.

Narednih sedam mjeseci utrošeno je pokušavao smisliti kako da to sve stane u-majčinstvo, rad, brine o svojoj porodici, a vodeći računa o sebi. To je konstanta pomak u prioritetima.

"Prepoznao sam mi je potrebno da se obrate radi kao apsolutni početnik [zbog moje traumatično iskustvo rođenja]. Bilo je mnogo zastoja i dozvoliti sebi uzeti korak nazad, ne brinući o napretku. Samo sam htio da se ponovo osjećati dobro i jaka.

Kilometre i tempo zaista nije bitno. [Moj muž] je trkač previše i priznaje koliko je važno i za moje fizičko i emocionalno blagostanje. On pravi moja radi samo onoliko prioritet kao svoju. "

-Erica Sara, 38, Lehigh Valley, PA, mama jedne i vlasnika Erica Sara Designs 

 

"IT završio akciju preuzimanja osam tjedana PRIJE bi se mogao vratiti u teretanu za svoj prvi trening."

"Uradio sam CrossFit sve dok nisam bio 39 tjedna trudna i je svrbi da se vrati u to! Na kraju sam dobiti mastitisa nedelju dana nakon što moja beba je rođena. Nakon što je bolestan nedeljama, pretvorio se u grudi apsces, koju sam dva puta isprazniti prije nego što je primljen u bolnicu za pet dana kad je moj sin imao 6 tjedana.

Moj sin je rođen krajem oktobra i ja sam se vratio u teretanu po prvi put na Novu godinu. "

-Lindsay Livingston, 31, Columbus, OH, mama od jedne (s drugog na putu) i bloger na Lean Green Bean

 

"Sa prvim djetetom, ja ne mislim da ušao REDOVNE WORKOUTS dok nije devet mjeseci do godinu dana stara."

"Da se vratimo u 'običan' trening rutina nakon beba je tako teško zbog nedostatka sna i dojenja. Sa druge i treće bebe, bio sam opušteniji (i iskusni) majka, tako da se vraćaju u redovnu trening rutina došla je malo lakše (s početkom u četiri mjeseca i šest tjedana nakon poroda respektivno).

Imam i izuzetno podršku muža koji zna koliko je važno trčanje za mene i ja praktično gura kroz vrata, jer on zna da je "ja" vrijeme mi je potrebno radi. Naučila sam na teži način da se radi prerano nakon trudnoće je loša ideja.

Imao sam dosta problema nakon moje druge trudnoće sa zdjeličnog dna slabost i curi. Morate samo biti dobri prema sebi i ne vrše pritisak da se vratim na trčanje ili rade van. "

-Sarah Canney, 34, New Hampshire, mama od tri i autor bloga Run Far Girl 

 

"Kada sam HIT od osam tjedana MARK, otišao sam vraćam."

"To je pomoglo da ima muža koji su me podržali i shvatio koliko sam zaista želio da se vratim u rutinu. Za mene je anxietyI osećao ne radi bilo dovoljno da me se opet.

Ja se oslanjam na svoje treninge kao mentalni break; i sa bebom koja mi je potrebna, te mentalno pauzama su još važnije. Neki od najvećih izazova spadaju nedostatak sna, nedostatak velikih blokova vremena, i nedostatak konzistentne raspored. Ali kao mama, učite za pokret s njim.

Da li šta možeš kad ne možeš i zapamtite da je nešto bolje nego ništa. Dogovorio sam se sa sobom da se ne postave ciljeve prerano. Vidjevši prijatelji sami stvarno boli, bio sam više zainteresirana za izgradnju natrag do pre-baby treninga. "

Kejti McFarland, 36, St. Louis, MO, mama od dva i autor mama Little Running Onlajn

 

"Bilo je potrebno PUNI DVA MJESECA NAJMANJE stvarno se vratim REGULAR WORKOUT režima".

"Nakon moje prve bebe, počeo sam da radim odmah. Počeo sam okolo tri tjedna nakon poroda i nastavio Bootcamp treninga ubrzo nakon toga. Moje tijelo nije bio spreman. Napravio sam samo svoje dijastaza ispravljanja visokofrekventnih talasa i slab zdjeličnog dna gore. Naučio sam lekciju i vodim ga lako nakon rođenja moje drugo dijete.

Za mene osobno, radi redovno nakon beba je bio lakši dio. Uvijek sam bio samo-motivirani da rade nešto, jer to je veliki oslobađanje od stresa za mene. Izazov je učio kako se menja i promjenu stila treninga na osnovu onoga što mi je moje tijelo govori. "

-Chrissa B., 31, San Diego, Kalifornija, mama od dva i bloger na fizičku Kitchness

 

"Bilo je potrebno ME otprilike tri mjeseca."

"Nažalost, stvari imaju tendenciju da pomeri malo sporije kada imate carski rez. Čekala sam obaveznih šest tjedana da se u teretanu. Tek sam se vratio sa punim radnim vremenom da sam bio u mogućnosti da se u teretanu na pauzi za ručak.

Ništa prije tri mjeseca bio u najboljem slučaju sporadično zbog nedostatka mogućnosti čuvanje djece. Motivaciju da počne da radi opet se dogodilo, jer ja stvarno nisam osjećati kao što sam ja. Težine beba nije baš otpasti, pa sam htio da izgleda kao moj prethodni sebe. "

-Schnelle Acevedo, 33, Brooklyn, New York, mama od dva i bloger na Brooklyn Active Mama

Liked this? Odlazak: Ovo New Mums Fotografije pokazuju realno Evolution Of A Post Baby Body

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Potraga za fizičkom savršenošću proširio se na bradavicu i postaje ekstremno

Post Zdravlje

7 razloga zbog kojih imate nisku energiju i kako to podići

Post Zdravlje

Čestitke madeleine shaw - starica hranu je trudna

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

To se dešava sa vašim telom kad ga držite i izbegavate toalet

Post Zdravlje

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Post Zdravlje

Kako se nositi sa gubitkom sata

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Viralna fotografija limuna koja pomaže ženama da otkriju rak dojke

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

5 znakova da vaši hormoni igraju opasnost s vašim tijelom