9 načina da pobedite toplotu i zaspite na visokim temperaturama | BA.GlobalScienceCollaboration.org

9 načina da pobedite toplotu i zaspite na visokim temperaturama

9 načina da pobedite toplotu i zaspite na visokim temperaturama

Jer, nauka pronalazi nedostatak sna čini vaš zaboravan.

Bar neparne bujičnih pljusak, ovog ljeta je bio užasno vreo dan. Ovaj tjedan vidi još jedan toplotni val guši u zemlji, ali osim BBQs i posle posla pića, postoji jedna stvar sigurna da stavi Prigušivač na postupak: strašna znojavi noći.

Bacanje, okretanje i gubi rvanje utakmice sa svojim posteljinu je prilično standard za tipična declimatised Brit, ali istraživanja su pokazala da gubi na sna može imati više ozbiljan utjecaj nego samo mrzovoljan ujutro.

Nedavna studija Sveučilišta u Groningenu u Netherlandstested efekata pet sati nespavanja na miševima i utvrdili da je bilo dovoljno da dovede do gubitka povezanosti u regiji mozga povezane sa učenje i pamćenje. Iako pet sati će biti moćni nesretan deficita, gubi što manje dva tokom nedeljno može akumulirati značajan dug san, što utiče na funkcionalnost tokom našeg budnih sati.

Pitali smo se i okupili neke od najboljih savjeta kako zadržati svoj ljetni san-gubitak na minimum. Samo nas pozovite na toplom vremenu heroji.

Evo 10 savjeta kako bi cijeli proces malo lakše.

1 guma Yourself Out

"Najbolji način da se na spavanje u ljeto? Kunem se dugo runto guma sebe, nakon čega su hladan tuš. To je šok za sistem, ali stisne zube, ništa ne temperaturu dole brže. Izvinjenje moje Cimeri: da yelping dolaze iz kupatila bio ja. - Katie Teehan, WH saučesnik. 

load...

2 tanke listove

"Jedini način da ću dobiti bilo zatvorena oka ljeti je sa tanke listove, thefanon punom snagom, prozori otvoreni, malo ili nimalo pidžamu, i ledene čašu wateron noćnom ormariću. Neki će možda reći da idem do krajnjih ostati hladan na vrućini, i, dobro, oni mogu biti u pravu. " - Alexia Dellner, WHco-zaverenik.

3 A Fan

'A jadna mala oscilirajući fanperched na mom noćnom ormariću i usmjerene pravo u moje lice osigurava dobar noćni san. Bonus: to mi daje mirne snove o tome kako na moru! ' - Agilene De Villa, WHco-zaverenik.

4 Foot Soak

"Volim da se pobrinuti za moj feetin kadu u hladnoj vodi dok ja operem lice u sudoperu - to hladi me pre nego što sam pretvoriti u preko noći." - Amy Grier, igrani film Režija, Cosmo.

load...

5 dosadan Book

'Moja trik za dobar san je zaista dugoročno u večernjim satima slijedi brzo tušem i dosadan Bookin krevet. Čim su svetla, ja sam zzzzzzz! ' - Emily Murphy, izvršni Picture Editor

6 Pepermint Pillow sprej

"Moj trik za spavanje u žaru? Silk sheetsand pepermint jastuk sprej

Luksuzan i cool. " - priznanje od modne ormara. 

7 Sleep Naked

'Previše vruće spavati? Lako. Samo spavati goli. ' - ANON. 

8 krema za stopala

'Ako imam tople noge ne mogu da spavam! Pa sam uložio u hlađenje stopala kremom (Udderly Gorgeous noge i stopala tretman, $ 18.50 iz cowshedonline.com) i moji snovi nikad nisu bili slađi. " - Amelia Jean Jones i zdravlje Editor.

9 Maske za oči

'Ako nisi štetne za spavanje pribor duplira se na maske za oči. Nosite udoban stil svile pored kožu prelivena hlađenje masku za oči The Body Shop je da si ohladiti u zamrzivaču cijeli dan. Zajedno oni će umiriti umorni, toplinu iritira oči bez rizika od smrzavanje mozga. ' - Amy Hopkinson, Online Urednik

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ovaj fitness bloger ide od nadahnutog do abdominalnih mišića za 12 sati

Post Zdravlje

Da li ova virusna slika prikazuje normalnu matericu i menstruaciju uterusa?

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Činjenice umora: 5 stvari koje vas čine umornim

Post Zdravlje

Da li postoji previše dugo vremena da se kontrolišemo?

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: Ja sam mama

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

Šta se događa kada spavate