9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom | BA.GlobalScienceCollaboration.org

9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom

9 poznatih osoba kako upravljaju depresijom

Jer čak i zvijezde nisu imuni na bolesti mentalno zdravlje.

Jedna od četiri osobe u Velikoj Britaniji će patiti sa problemom mentalnog zdravlja ove godine, prema na pamet.

I, kao što dobro znamo, mentalne bolesti ne diskriminiraju, što znači da poznate ličnosti sa depresijom, koji je otvoreno govoriti o toj temi, su ključni za podizanje svijesti o ovim zdravstvenim problemima.

Imajući to na umu, pročitajte na za slavne sa depresijom koji su pokazali otvorenost i hrabrost kako se oni nose sa depressionand pomažu da se raspusti sa stigmom mentalnog zdravlja za dobro.

1. Dodie CLARK
22, YOUTUBE MUZIČAR 

Govoreći otvoreno za zdravlje žena kao dio Strong Mind kampanju ovog mjeseca, YouTube muzičar Dodie Clark je priznao da je za dugo vremena, osetila isključen iz njenog tijela, ali na gubitku o tome šta da radim. Osetila je doktori su implicirajući ona može biti izmišljanja njen bol i borila da se setim ni njen najsretniji uspomene.

load...

"Imao sam osjećaj da nisam mogla otvoriti oči dovoljno širok da vidi svet kako treba; bilo je kao da sam bio pijan. Sam došao kući iz odmor bez memorije o tome, i imao sam osjećaj da gleda u svoju vlastitu tijelu, a ne biti u njemu. Ja bih izgubiti cijeli dan se pitam ko sam.

"Život je nastavio; Napisao sam pjesme, ja vlogged za više od milion pretplatnika, na kraju sam emotivno nasilnoj vezi. Zatim, prošle godine, slomila sam se. Proveo sam dana u krevetu. Moving moje tijelo osjetio besmisleno, jer će mi u kvaru mozak i dalje morati da se sa mnom.

"Bilo mi je potrebno objašnjenje - i onaj koji nije odbacio moje osjećaje. Novi GP je objasnio da je, pored teške depresije, imao sam depersonalizacija poremećaj - periode odvojenosti od svoje tijelo i misli. Antidepresivi samo oduzeli moju sposobnost da se osjećaju emocije. Umjesto toga, surround sam se sa prijateljima - na i offline. Oni nikada ne da me podseti ko sam ja. "

load...

2. MIRANDA KERR
34, MODEL

Bivši Viktorijin anđeo nedavno otvorio o njoj split sa bivšim mužem Orlando Bloom, i kako je to dovelo do borbe s depresijom. 

"Nikada nisam shvatio dubinu tog osjećaja ili realnost jer sam bio, naravno, veoma srećna osoba", ona dijeli sa Elle Kanada. Međutim, našla utjehu u "dva puta dnevno meditacija, joga i aromaterapija ulja iz svog linije, Kora Organics," Rafinerija 29 izvještaja. 

3. Gwyneth Paltrow
45, GLUMICA

Guru zdravlje i kondiciju, Akademija glumica Nagrađivani i majka dvoje je zajednička o svojim iskustvima postporođajnu depresiju. Nakon rođenja svoje kćeri, Apple, ona seća osjećaj divan osjećaj euforije. Ali život nakon što joj je drugo dijete, Mojsije, bio je sasvim druga stvar.

"Osjećao sam se kao zombi", prisjeća se ona. "Nisam mogao pristupiti moje emocije, nisam mogao pristupiti mom srcu."

Ali ostavi to Gwyn naći srebro podstava: "To je nešto što zadesi mnoge žene nakon što su bebu, a za mene je to završilo kao divnu priliku da istražite neke osnovne pitanja koja mislim da je depresija nekako izveli. "

4. MELANIE C
43, SINGER

Bivše članice grupe Spice Girls Mel C priznaje da je imao i depresije i nezdrave odnos prema hrani. "Možete samo živjeti na taj način tako dugo dok postoji problem i vaše tijelo počinje rekavši:" Dobro, ne možemo to više učiniti. ' "Ali ona nosila kroz razne metode -" Radovi ", rekla je The Guardian.

"Uzeo sam različite lijekove, imao sam terapiju, savjetovanje i alternativne terapije kao dobro. Našao sam fantastičan akupunkturolog. Imala sam ga godinama."

5. ANGELINA JOLIE
42, GLUMICA

"Osjetio sam da ću u vrlo tamnom mjestu, a ja nisam bio u stanju da ustaje ujutro", kaže glumica, misleći na smrt svoje majke.

"Tako sam se za nešto što bi me prisiliti da bude aktivan." To "nešto aktivan" je glavnu ulogu u Wanted, akciju film u kojem Jolie igra snajper.

6. CARA Delevigne
25, model i glumica

Teško je vjerovati toliko voljen model mogao pate od depresije - opet je iskreno priznaje realnost iza ovog tamno poglavlje iz svoje mladosti. 

"Bio sam potpuno suicidalan, ne želim više da živim. Mislio sam da sam bio potpuno sam. Takođe sam shvatila koliko sreće sam i kako je to divna porodica, divno prijateljima sam imao, ali to nije bilo važno. Želeo sam svijet da me proguta, a ništa nije bolje da me od smrti. "

Sada odlučan Delevigne, nakon što se oporavio da jure procvatu karijeru modela, želi da podstakne mlade žene koje dijele njenu borbu. "Depresija nije nešto što se stidi. Nisi sam. Ti nisi stranac. Moja poruka je uvijek bila da prihvati sebe bez obzira na sve, da volite sebe, da prihvate vaše mane. "

7. LADY GAGA
31, SINGER

"Naučio sam da mi tugu nikada uništena ono što je dobro u vezi mene", kaže pop senzacija. "Na vama je samo da se vratimo na tu veličinu, da je jedan mali svjetlo koje je ostalo. Ja sam sreće našao sam jedan mali tračak čuvati dalje. "

Kao i Delevigne, Gaga želi da pruži podršku za ljude i poznate ličnosti sa depresijom. "Ja samo želim [mladi] da znaju da je dubina da se osjećaju kao ljudska bića je normalno. Mi smo rođeni na taj način. Ovaj moderan stvar, u kojoj su svi oseća plitko i manje povezani? To nije ljudsko biće."

8. Demi Lovato
25, glumica i pevačica

Zalaže svesti mentalnog zdravlja, Lovato se borila s bulimijom i bipolarnog poremećaja čitavog života. Ona je čak i podsjeća na suicidalne misli od starih mlad kao sedam godina.

Ipak, zvijezda je odlučan da ne dozvoli svojoj borbi da joj je definirati i koristiti svoje lično iskustvo i onih drugih poznatih sa depresijom da se zaustavi drugim ljudima koji pate.

Ona je rekla: "To je moja misija podijeliti sa ovaj svet i da znaju da postoji život na drugoj strani onih mračnim vremenima koji se tako beznadežno i bespomoćno. Želim pokazati svijetu da postoji život iznenađujuće, divan i neočekivane život nakon dijagnoze. "

9. Amanda Seyfried
31, GLUMICA

Ona može biti jedan od holivudskih sjajnim zvezdama, ali je ujedno i jedan od mnoge poznate ličnosti sa depresijom.

Seyfried je otvoreno i iskreno govori u prošlosti ( "Šta se borite protiv? Samo stigme korištenja alata?") O tome kako društvo treba da tretira pitanja mentalnog zdravlja, baš kao što su tretiraju fizički. Ona je bila na antidepresive za više od jedanaest godina, ali uspoređuje ga biti na lijekove za masu ili cista.

Ona je rekla: "Svi smo zaglaviti. Svi gubimo se malo u fantaziji ili u našem poslu i zaboraviti kako se osjećamo o drugim stvarima. To je jako važno za sebe provjeriti, provesti neko vrijeme na miru. "

Uz svaki glas da pokretanje razgovora, stigme protiv mentalnih bolesti lome.

Boreći se sa svojim mentalno zdravlje? To može pomoći. Kako se nositi sa Anksioznost: Vaša 10 Korak plana i kako se nositi s depresijom: Vaša treba da znate.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 simptoma u periodu koji mogu signalizirati ozbiljan zdravstveni problem

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Odlična i neverovatna trudnoća: blog Kimberly Wyatt

Post Zdravlje

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

Post Zdravlje

6 grešaka u masturbaciji koje podrivaju vaš orgazam

Post Zdravlje

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Post Zdravlje

Odlična i fantastična trudnoća: dve nedelje da se ode

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih je vaša vagina tako svrabljiva - i kako to zaustaviti

Post Zdravlje

Zašto biste se osećali nisko ako uzimate pilulu

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period

Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove