Anksioznost, spavanje i zdravstvene aplikacije: stvarno rade? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Anksioznost, spavanje i zdravstvene aplikacije: stvarno rade?

Anksioznost, spavanje i zdravstvene aplikacije: stvarno rade?

Sa preuzimanja u porastu smo komentar pomoći u vašim rukama.

Više od nas nego ikada pate sa problemima mentalnog zdravlja, u međuvremenu NHS se bori da se izbori. Nedavne vijesti prenosi da je samo 1% zdravstvenih budžeta se troši na mentalno zdravlje prema Mind. 

Kao odgovor, čitav niz aplikacija nikli priključiti jaz. Ali neuređenih i nedokazane, oni mogu pomoći popraviti nas? Ženske Healthinvestigates.

Može li smartphone zaraste vaš um? Tehnološkoj industriji sigurno misli tako; više od 160.000 aplikacija su sada dostupni, obećavši da upravljaju različita stanja mentalnog zdravlja - od ovisnosti do bipolarnog poremećaja za shizofreniju. Iako je vrlo malo imali kliničkih ispitivanja da dokažu da rade. Zvuči mrak, gotovo satira na modernog života: ljudi koji su ozdravio od strane algoritma. 

load...

Uz studije koje pokazuju da je, u stvari, velika većina aplikacija za mentalno zdravlje ne odgovara svrsi, ovdje su oni - zajedno sa Big White Wall - da je NHS odobrava:

Anksioznost hacker

Fearfighter, od $ 129 po kursu (ili besplatno sa GP upućivanje)

Kada zabrinut misli postaju navika, kognitivno-bihevioralne terapije (CBT) može pružiti dobrodošlicu intervencije. CBT je snažnim, cilj-orijentirane sestra tradicionalnim savjetovanje, i FearFighter uči svoje principe kroz dobrodošli strukturu devet interaktivne sesije. Ideja je da ćete učiniti jedan svake sedmice - plus 4 ili 5 sati domaći. Klinička ispitivanja su pokazala poboljšanje simptoma u roku od svega mjesec dana. Vrijedno stavljajući vrijeme studija.

load...

 

Sleep spasitelj

Sleepio, $ 200 godišnje (ili slobodni u nekim poštanske sa GP upućivanje)

Svi smo svjesni veze između sna i mentalno zdravlje, ali dobija dovoljno odrema često je lakše reći nego učiniti. Sleepio je CBT Kurs ima za cilj da promeni negativne obrasce razmišljanja, pomaže korisnicima razviti 'pro-san' rutinski (recimo 'night night' na svoj trkački um i svitanja hor zabrinjavajuće). Stručnjak virtualne san će vas držati na pravom putu i, u kontroliranoj suđenje sadrži uporna pate od nesanice (simptomi traju tri mjeseca ili duže), 75% napomenuti trajnog poboljšanja u kvaliteti sna, vrijeme provedeno budan i danju nivo energije. 

A terapeut pri ruci

Ieso, besplatno u određenim poštanske

Ieso otklanja neprijatnost barijeru na liječenje mentalno zdravlje tako što ste u kontaktu sa akreditovanom CBT terapeut putem aplikacije za slanje poruka na računaru, tableta ili pametnog telefona. Imenovanja su dugi 30 ili 60 minuta i večeri i vikendom su u redu. Najčešće oslanjao na Whataspp kontakt može hvala.

Top pravac

SilverCloud, besplatno putem upućivanja

Male ciljeve, rutina i struktura su ključni za oporavak od problema mentalnog zdravlja. SilverCloud cilj je da se stvori ometanja slobodnog prostora online da završi zadatke CBT-based. Prijavite svoj napredak u online časopisu i dobiti podršku iz NHS-obučeni psihologa ili savjetnika. To je odlično za one koji pate od anksioznosti (generalizirani, društveni ili zdravlje) i godina praćenja podrške nakon izlaska je bonus. Ali ne moraju biti dijagnosticiran poremećaj u korist - program SilverCloud je "Space od stresa 'opremio vam alate da budu agresivnije i više komuniciraju jasno - kao i daje smjernice stručnjak podržava na upravljanje vremenom i postavljanje ciljeva.
 

Imate problema identifikacije trebate li razgovarati s nekim? Evo 5 znakova možete imati koristi od terapije

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite

Post Zdravlje

5 dnevnih rituala za smanjenje napetosti u stresu

Post Zdravlje

Vodič lista trenera za olakšanje bolova u leđima nakon trudnoće

Post Zdravlje

Zbog toga dobijate krv u krvi

Post Zdravlje

9 mama stvarno se saznalo koliko dugo je trebalo da počnu da rade ponovo nakon porođaja

Post Zdravlje

Ono što zaista voli da se prevrne

Post Zdravlje

Da li je način grinberbera bolji od masaže za stres?

Post Zdravlje

11 aktivnosti kako bi se olakšala anksioznost i stres koji su potpuno besplatni

Post Zdravlje

8 jednostavnih načina za povećanje plodnosti

Post Zdravlje

5 načina na koji vaš period upija vaš stomak

Post Zdravlje

Neverovatna slika pokazuje kako nijedna trudnoća žena nije ista

Post Zdravlje

Da li ova virusna slika prikazuje normalnu matericu i menstruaciju uterusa?