Banane: novi plodovi protiv gripa | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Banane: novi plodovi protiv gripa

Banane: novi plodovi protiv gripa

Unpeeling bananu je sastojak virus-busting

Banane su čvrsto #fitfam omiljeni - bogat brzo djeluje ugljikohidrata, pružaju savršen goriva potrebnog za trening i pakuju u izgradnje mišića kalijum i raspoloženje za jačanje serotonin. 

Ali zahvaljujući nedavnom vijest da je sastojak naći u banane mogu pomoći ubije širok spektar virusa kao što su prehlada i gripa, čini se da imaju još više zdravstvenih ap-kore.

Prije pet godina, naučnici sa Univerziteta u Mičigenu koji su prvobitno radi na razvoju mogućih tretmana za AIDS, naišao na drogu koristeći protein virus-busting zove banana lektin, ili "BanLec '.

load...

Obavezujući sebe lance molekula šećera koji pokrivaju smrtonosni virusi, uključujući gripu, BanLec stvara biološki barijeru koja ih čini bezopasnim i omogućava imuni sistem organizma da lako uklonite ih.

Dok ranije verzije izazvala upalu, najnoviji varijacija - Zvao H84T - bio efikasan protiv virusa koji uzrokuju hepatitis C, AIDS-a i gripe, bez stvaranja bilo neželjenih nuspojava.

Iako istraživači vjeruju da droge ima potencijal za liječenje širokog spektra bolesti, upozoravaju jedu redovne banane neće izazvati iste rezultate, kao BanLec je projektovan oblik hemikalija koja se nalazi u plodu.

Profesor dr David Markovitz, koautor rada, rekao je: "Ono što smo uradili je uzbudljivo, jer postoji potencijal za BanLec da se razvije u širokom spektru antivirusni lijek, nešto što nije klinički dostupan liječnicima i pacijentima odmah. '

load...

Da li jedete Novi GM paradajz 50 puta više Antioksidansi od 50 Boce crnog vina?Dodatni parče GM rajčice, molim vas - ali držite slanina

Kao što je jučerašnja izvještaju Svjetske zdravstvene organizacije koja povezuje potrošnju obrađenih meast rak je bio zauzet razbijanje na internetu, vijest da su britanski naučnici su razvili GM paradajz sa bolešću požara svojstvima bio dobrodošao dašak svježeg, zdrav vazduh.

Uvođenjem protein AtMYB12, našao u vrtu korova thale cress, naučnici su mogli povećati sposobnost paradajz da stvori prirodne komponente, što je potrebno prostora za dodati pomoći gena, kao što je antioksidans resveratrol i izoflavona genistein - koji se povećava sa rastom na masovno.

Rezultati su proizveli su zapanjujući: jedan paradajz od novog soja sadrži 50 puta više resveratrol (što se kaže u borbi protiv bolesti srca, dijabetesa, raka i Alzheimerove bolesti) od 50 boca crnog vina i drugog voća proizveli istu količinu genisteina ( koji mogu spriječiti rak dojke), kao 2.5kg tofua.

To znači da, umjesto da se oslanja na malim količinama prirodno javlja antioksidanse ili izoflavona, rajčice može imati potencijal da se pretvori u minijaturni postrojenja kemijske tvornice.

Koautor dr Yang Zhang, iz John Innes Centra u Norwich, je rekao: "Ljekovito bilje sa visokom vrijednosti su često teško rasti i upravljanje, i potrebno je jako dugo vremena uzgoja za proizvodnju željenog jedinjenja.

'Naše istraživanje pruža fantastičan platformu za brzo proizvodnju ove vrijedne ljekovitih sastojaka u paradajzu.


The Best Reakcije na Failed Tampon poreza ChallengeSinoć poslanici glasali protiv napore da se rasprava će se smanjiti porez na tamponi... Žene nismo impresionirani.

Zajedničko je imala glas sinoć - treba ih uzeti borbu za smanjenje legalnih poreza tampon EU Evropskoj komisiji - 305 poslanika odbacila tu ideju.

Glasanje je doveo od 250.000 jak peticiju, ali samo 287 članova vlade vjeruje da je to vrijedno pokušaja.

Razlog za odbijanje je da sadašnjih 5% poreza je najniži to može biti u skladu sa zakonom EU i svako smanjenje bi uključivao svih 28 zemalja članica pristane na promjenu zakona.

Mnoge žene nisu impresionirani s tom logikom... Evo nekih od naših omiljenih reakcija:

Tequila pucao svaki put kada vidimo nekoga koristeći 'ono o muškim samo proizvode? linija protiv #tampontaxdebate? Već sam imao 4.

- Lee Beattie (@leebeattie) 27 oktobar 2015

Da budemo iskreni, priključiti se s pamuk izbjegli prskanje ukapljeni maternice postava je luksuzni doživljaj. Mjesečna spa pauze. #tampontax

- Beth Ward (@BetsyChevron) 27 oktobar 2015

Ovo je definicija luksuza. Sanitarni proizvodi nisu luksuz stavku. # Tampontaxpic.twitter.com WqnNeoruOz

- Kim McGuinness (@KiMcGuinness) 26 okt 2015

Dakle, sobu dominiraju muškarci, glasaju protiv skidanja poreza na sanitarnih proizvoda. * Sporo clap * #tampontax

- Hannah (@Hannah_MCurtis) 26 Oktobar 2015

@ Nanna_Baps @ UndercoverMutha "Novi super upijajući MOSS! Potpuno prirodan ladything za 'to vrijeme u mjesecu" !! Samo $ 7.99 + PDV "

- bel (@anabelish) Oktobar 26, 2015

Šta ti misliš? Tweet nas @ukwomenshealth


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 stvari koje svaka žena treba da zna o testovima trudnoće

Post Zdravlje

Zašto biste trebali ići napolju

Post Zdravlje

52 načina da se vežbaju samopomoć za bolje emocionalno zdravlje

Post Zdravlje

5 brzih i jednostavnih savjeta od profesionalnog deklaratora koji će vam promijeniti život

Post Zdravlje

7 žena deli ono što su im dobile suicidalne misli

Post Zdravlje

Devojka deli moćne fotografije svojih anksioznih napada

Post Zdravlje

Kakvo žensko telo stvarno izgleda 3 nedelje nakon porođaja

Post Zdravlje

Orthorexia: poremećaj zdravo ishrane

Post Zdravlje

Z nominalno: osnovni napori za spavanje

Post Zdravlje

Pre-emptovanje božićne zabave u kancelariji: šta raditi kada se plašite upada u posao?

Post Zdravlje

Top 10 namirnica za napajanje vašeg mozga za naporan dan na poslu

Post Zdravlje

10 loših navika koje su zaista dobre za vas