Da li je čisto spavanje novo čisto jesti? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li je čisto spavanje novo čisto jesti?

Da li je čisto spavanje novo čisto jesti?

Šta je to - i to čak legalno?

Zaboravite čist eating- najtopliji zdravlje trend za 2017. Godinu je čist spavanje. Ali ono što je, dođavola, to?

Prema članku glumica Gwyneth Paltrow je napisao za theDaily Mailto promovirati svoju novu knjigu, Clean Beauty, to je jednostavno. Dobiti solidnu sedam do osam sati sna svake noći (devet ako ga swing).

Zvuči legalno, ali je čist spavanje samo najnovije zdravlje hir da bi runde? Uostalom, osim svojim listova, kako da li stvarno očistiti svoj san? "Jedina stvar novo o ovaj trend je ime", kaže Mark Joseph Buchfuhrer, MD, medicinski direktor Sveobuhvatnog spavanja centar na Good Samaritan Hospital u Los Angelesu. "Pokušavali smo na ovu poruku iz [o kvalitetan san] za više od 25 godina, ali ako to pomaže da ga više pažnje, ona [Paltrow] mogu ga zvati kako god hoće."

load...

I dok Buchfuhrer nije međunarodno poznat plavuša bomba, on je doktor i sna istraživač vrhunski - i zato ekspert u davanju povjerenja medicinsku pomoć. Dakle, kada kaže da Paltrow je mrtav u pravu u vezi s naplatom loš san se na vaše zdravlje, njega vjerujemo da.

Ali mi znamo, u našem modernom dobu od 24 7 rada e-mailove, Netflix BINGES, i online kupovina, postizanje čiste san je lakše reći nego učiniti. Umjesto da ludi o tome - ili dalje potpuno podsmevanja ideju - Buchfuhrer kaže da chill pilulu.  

"Fokusiranje previše na spavanje zapravo čini spavaš gore", kaže on. Dakle, umjesto da stressabout potencijal nesanica, on preporučuje što prije spavanja sve o opuštanje. Da se okupa, meditirati, čitati knjigu i iznenađujuće, da bod da bude zahvalan za dobar san, a ne ljut zbog loše spavati. Ovaj jednostavan mentalni pomak može imati velike rezultate, kaže on.

load...

Obratite pažnju ono što nije bilo na njegovoj listi opuštajući spavanja aktivnosti? Tvoj telefon. Ili bilo elektroničkih naprava, što se toga tiče. Jedna od prvih stvari koje je rekao svojim pacijentima da uradite je da se napusti Tech do tri sata prije spavanja. "Ekrani emituju svjetlost koja odgovara dnevne svjetlosti, što signalizira da vašem mozgu da je vrijeme da se budan i smanjuje proizvodnju melatonina,", kaže Buchfuhrer. I definitivno ne želite da nered sa svojim melatonin- to je hormon odgovoran za pomaganje se osjećate dovoljno pospan da u krpe. Vaše telo prirodno povećava kao dan kreće u večernjim satima, ali svijetle upali to isključiti.

Ako apsolutno morate koristiti telefon ili tablet noću, onda Buchfuhrer predlaže instaliranje aplikacije kao što je Twilight (besplatno na Android ili f.lux (besplatno na iTunes), od kojih su oba postepeno promijeniti valne duljine svjetlosti ekrana emituje iz upali bijelo svjetlo na više opuštajući crveno svjetlo kako se dobiva kasnije.

Zatim podesite spavaću sobu. Početi ulaganjem u udobnom jastuku, a zatim smanjiti temperaturu u sobi. Najbolji sleepenvironment je malo hladnije nego što mislite - oko 18 stepeni Celzijusa za većinu ljudi, kaže Buchfuhrer. I budite sigurni da koristite samo svoj krevet samo za spavanje i seks. Buchfuhrer dodaje da želite da vaš um da ga povezuju sa ostatkom... Ne Netflix.

Ali ako sve to i dalje ne mogu zaspati - ili ostati spava - onda Buchfuhrer ima dvije riječi za vas. Get. Gore.

"Broj jedan greška sna vidim ljude da leži budan u bedfor sati", kaže on. Ako je prošlo više od 10 minuta, ustani, preseliti u drugu sobu i učiniti nešto tiho i dosadno, kao čitanje dosadno knjigu, on savjetuje. Uključite minimalnu količinu svjetlosti i, kako god da radite, ne igraju na telefon ili gledati TV.

Da li ove jednostavne stvari "očisti" svoj sleephabits i Buchfuhrer obećava da ćete se kasni kao beba u nema vremena. (Pa, nadajmo se bolje nego beba - jesi li vidio kako spavaju?) A evo i najbolji dio. Ne morate biti osoba s neograničenim sredstvima da se to uradi.

Ovaj članak je izvorno objavljen na womenshealthmag.com

I dalje imate problema da neki zatvorena oko? Pokušajte tih 19 načina za bolji san noćas.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zašto sam se odlučio da ne rekonstruiram svoje grudi nakon mastektomije

Post Zdravlje

Tačno šta da radite ako zaboravite da uzmete pilulu za kontrolu rađanja

Post Zdravlje

Kratki film podiže svijest o ženama koje žive u afričkoj zemlji

Post Zdravlje

Rituali spavanja Annie Clarke aka um tela

Post Zdravlje

Kakav izgled 24h poslije delimično telo

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

Kako pronaći najbolju poziciju spavanja za vas

Post Zdravlje

5 vaginalnih zdravstvenih problema koji su često uobičajeni nego što ste mislili

Post Zdravlje

Objašnjena je veza između herpesa i neplodnosti

Post Zdravlje

13 stvari koje ne shvatate smanjuju vašu plodnost

Post Zdravlje

Zabranio sam dugme za dućnost nedelju dana - evo šta se dogodilo

Post Zdravlje

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje