Da li je način grinberbera bolji od masaže za stres? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li je način grinberbera bolji od masaže za stres?

Da li je način grinberbera bolji od masaže za stres?

Kada je u pitanju osjećaj usporavanje, fizički pristup bi mogao biti samo odgovor

Kada mislite o načinu na koji se odnosite prema emotivno stanje, mi bismo kladiti da neki od uobičajenog rješenja će uključivati ​​bilo koju vrstu fizikalne terapije.

Ipak, ako ste i sami podsjećaju na uobičajeni simptomi negativnih emocija - stisnute čeljusti, glavobolje, napetih ramena - rad na fizički aspekt izgleda kao običan zdrav razum.

PROČITAJTE: Kako stres utječe na vaše tijelo

Unesite Grinberg metoda, koja ima za cilj da vas podučiti na fizičke reakcije na stres, anksioznost ili povrede, i osposobiti vas i vaše tijelo da ih bolje rukovanje.

A spoj dodir, zatezanja i razgovor čini manje masažu ili terapiju sjednice, a više od lekcija u preuzimanju kontrole nad način problemi muče svoje tijelo i um.

load...

PROČITAJTE: Dial dole svoj posao stresa

Dakle, ono što se dešava na sjednici?

Možete početi s analizom stopala - kao da smo na nogama, tako često, naše emocionalne i fizičke povijest pojavljuje kao 'oznake' (kao što je teško kože, bore, ugovorene tetiva) po tabanima.

Lako je osjećati skeptični kada neko pokuša da "pročita" ti zadaju udaranjem u svojim nogama, ali smo dali zeleno sa kvalifikovanim praktičar Grinberg metoda Charlotte Crowther.

Kada praktikant je onda u stanju pogoditi da) si naduta b) ne spavaš dobro i c) da si doživotno borac gledajući noge, moraš dati kredit dopunska terapija.

PROČITAJTE: 5 jednostavnih načina da isključite anksioznosti

load...

Nešto zastrašujuće preciznost završi, lekar onda ima 'kartu' gdje mišići najviše trpe, iu stanju je da počne rad tijela.

Očekivati ​​okretan masažu (bez kita muzike, mi), a neki (ponekad bolno) pritisak na mjestima nosite napetost, prije nego što se uključe u nizu vježbi.

To može značiti grčeći i otpuštanja mišića, što je više Pazi na svoje disanje, ili jednostavno puštajući ruke flop u svojim rukama (što je teže nego što zvuči).

PROČITAJTE: Najbolji sportske masaže

Nedugo zatim, možete vidjeti kako napeta ramena, stisnutih vilica, a zategnuti vrat i sužen dijafragma sve pletene zajedno na način koji čini vaš ističući da je mnogo gore.

To donosi na vidjelo depresivan činjenicu da stres može biti pomalo začarani krug, ali i pokazuje kako se osloboditi napetosti i, nadamo se, prekinuti lanac.

Kako Grinberg način ublažiti stres?

Kada smo run-down, možemo ići od toga da bude racionalna ljudska bića na ramena-scrunched-up-to-the-vrata stressheads, kao što smo stisnuti mišiće, smanjiti naše disanje i previše da naše probleme.

Zvuči poznato, zar ne? I kao što smo mnogo reći "Ja sam dobro, smiri se" u našim glavama, gubimo energiju u našim tijelima tako što naši mišići čvrsto stegnuta.

PROČITAJTE: Ovaj jednostavan yoga potez zapsima anksioznost 

Sa Grinberg metoda vam se prikazuje točno gdje vaše tijelo pati od stresa, te kroz različite vježbe, kako da se oslobodi tih mišića i proširite svoju disanje.

Ona se ne bavi tim rokovima, da li za pranje gore ili brisanje toliko zauzet raspored, ali ima ruke vam metodu za opuštanje vaše tijelo, a kasnije i svoj um.

PROČITAJTE: Zašto folira se joga je dobro

Je Grinberg način i strah od letenja

Sa praznične sezone u toku, velike su šanse da ste žudnja sunce u inostranstvu. Ali to je samo jedna stvar; potencijalno sakaćenjem strah od dobiti na avion.

Trebat će vam da se udubi u te strahove da biste saznali kako oni utiču na vaše fizičko odziva, ali to je vrijedno toga da se smanji uzburkala želudac i nestalna misli kroz svoj let.

PROČITAJTE: Kako da se ne plaše ničega

Charlotte kaže: "Svjesni kako držite dah, na primjer, kao odgovor na strah i biti pažljiv da diše više će vam pomoći da se opustite i fizički i imaju veću jasnoću i pogled na situaciju."

Koristeći metodu za povredu fitness

Sada, znamo da to ne znači da, ali možda se da vaš povreda fitness još gore. Dobra vijest je da je Grinberg metoda radi na eke sve od dodatnih naprezanja ti izaziva.

Kada pokušavamo da zaštiti povrede ili da se odupru osjećaju bol, naša prirodna reakcija na to da se napeti mišiće i, zauzvrat, pogoršati premlaćivanje naše tijelo osjeća.

Charlotte objašnjava da bi tvoj praktičar pogledati način na koji ste pokušali da "zaštite" vaše ozljede, i pokazati vam metode da 'pusti napora, kao i kako da sami izliječiti'.

PROČITAJTE: Kako da se vratim u formu kada ste imali teške ozljede

Ona dodaje: "Umjesto da ulažu energije u grčeći mišiće oko povrede, uče da režira i održi svoju energiju i pažnju prema opuštanje mišića.

"To stvara osjećaj olakšanja u organizmu, omogućava veći protok krvi do oštećenih područja, a postavlja loptu valjanje za povrede u potpunosti oporavi."

Što može biti samo dobra stvar.

Posjetite Charlotte Crowther je websitefor dodatne informacije i imenovanja. 

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Konačna vremenska linija za popodne do kreveta koja garantuje dobar noćni san

Post Zdravlje

Možeš li da zaista uspiješ da spavaš?

Post Zdravlje

Ekskluzivna: beba elegantna tehnika barre trening video

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da zna o toksičnom šokovom sindromu

Post Zdravlje

9 načina da pobedite toplotu i zaspite na visokim temperaturama

Post Zdravlje

Može li jesti sira zaista dati noćne more?

Post Zdravlje

Odlična i neverovatna trudnoća: blog Kimberly Wyatt

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju sjaj u svoje vagine

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam

Post Zdravlje

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san

Post Zdravlje

Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi