Da li sok detoksi stvarno uništavaju zube? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Da li sok detoksi stvarno uništavaju zube?

Da li sok detoksi stvarno uništavaju zube?

Truli strani Juicing revolucije

Juicing je eksplodirala na zdravlje scene - ovih dana, ne možete izgovoriti riječ kelj bez praćenja sa 'jabuka, kivi, đumbir i spirulina sok "- ali šta to radi za zube?

Rastuća popularnost Juicing je rezultat od glavnih zdravstvenih prednosti koje pruža, uključujući i gubitak težine, povećanje razine energije, ojačati imunitet, jake kosti i užaren ten. To je odlično za unutrašnjost, ali da li je samim tim i radite svoj chompers kolateralna šteta?

'Vidio sam veliki uticaj na štetu [uzimanja sokova] do zuba ljudi, naročito kod žena u dvadesetim godinama ", kaže osoba stomatolog i zubar dr Uchenna Okoye, koji je zajedno sa Oral-B pomaže da se podigne svijest za nacionalnu Smile Mjesec. 'Šteta se često radi u roku od šest tjedana ", kaže ona.

load...

Kakav je problem?

Ovaj najnoviji trend je zabrinjavajući za oralnu stručnjaci sa Okoye izvještavanja 20% više slučajeva zuba emajl erozije uzrokovane kiselinom u piću. Jer emajl je ono što štiti zube, nošenje daleko od ovog otvara vam do komplikacija kao što su propadanje zuba, karijes i raspada kutnjaka.

Off the Koks i Sprite? Dobro ti. I dalje bacaju natrag da OJ prva stvar? Nije baš dobro. 'Juice od voća imaju visok sadržaj kiseline i može oštetiti caklinu zuba na isti način na koji je gazirano piće radi ", kaže Okoye.

Savjeti okoye da se spremaju sokovi, bez zuba

  • Gutljaj kroz slamku. 'Ovo omogućava korozivne voćne kiseline da zaobiđu zube. "
  • load...
  • Dobiti na vodama. 'Uvijek isperite usta vodom nakon što su pili sok za smanjenje kiselih ostataka. Ili samo popiti malo vode - i dalje, ne blistaju.
  • Nikad ne prati zube odmah nakon obaranje sok doručak. 'Ako perete zube nakon doručka, ti efektivno četkanje kiseline u zube, koja će nositi daleko caklinu. Moj savjet bi bio da pere 20 minuta prije doručka. " (Samo otpustiti kiseli voćni sokovi.)
  • Koristite električnu četkicu za zube. "Dobar je jedan Oral-B Pro 5000 sa cross-akcije glavu, koja ulazi u sve kutke i pukotinama, i uklanja do 100% više naslaga od priručnik četkicu za zube. '

Kap koja je prelila

Pa koliko sok je toomuch? Okoye kaže: "Jedna mala staklo je dovoljno." Samo ne zaboravite da pije na slamku i isperite usta sa H2O. A najbolje vrste sokova je svježe vrsta bez dodanog šećera. A ako želite da se stvarno zdravo? Baciti u nekoliko povrće sa svojim jabuka i banana izmišljotina kako bi se smanjila svoj ukupni teret šećer.

Imate li gori pitanje? Emailus ili tweet @UKWomensHealthusing #ASKWH

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

3 koraka za pobedu letnjeg stresa

Post Zdravlje

3 prirodna načina na koji muškarci mogu povećati plodnost

Post Zdravlje

4 prirodna načina za ublažavanje bolova u periodu

Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san

Post Zdravlje

Čestitke madeleine shaw - starica hranu je trudna

Post Zdravlje

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Post Zdravlje

7 stvari koje ne biste trebali učiniti vašoj vagini

Post Zdravlje

3 vikend navike koje mijenjaju vaše cirkadiane ritme (čineći vas umornim tokom sedmice)

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada je tri dvadeset i dve žene izvršilo test plodnosti

Post Zdravlje

Kako se nositi sa anksioznošću kada se osećate preplavljenim