Devojka ima savršen odgovor kada njen prijatelj naziva plus-size modele odvratne | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Devojka ima savršen odgovor kada njen prijatelj naziva plus-size modele odvratne

Devojka ima savršen odgovor kada njen prijatelj naziva plus-size modele odvratne

A 16-godišnji ga naučili važnu lekciju.

A 16-godišnja djevojka samo epski ugasiti Muškarac koji je kritikovao tijelo positivitymovement.

Anna Sweetland Wilsonville, Oregon učestvovali u online zdravlje klase koji su išli preko digitalne manipulacije u oglašavanju. Tinejdžera raspravljalo da li ili ne bi to trebalo biti legalno, kao i efekte ove slike može imati na društvo. Oni također pročitati članke na temu da razviju svoje odgovore i jedan grub komentar dobila dobro promišljen odgovor od Anna.

"U dijelu članka 5, to govori o tome kako Target pokreće tijelo pozitivnu kampanju, a takođe koriste 'plus-size' modelima, što je odvratno", komentar od strane studenta u Anna klasi čita. "Nema problema sa ne stidi svog tijela, ali to je sasvim druga stvar kad si gojazni. Problem sa kampanjama poput ovih je da oni podstiču gojaznost, nezdrave navike, a oni kažu da ćete biti zadovoljni bez obzira na veličinu. To je pogrešno, i niko ne želi da pogleda debeli model. "

load...

Anna, čiji su komentari su objavljeni na Twitteru, je djelo sa tekstom njom iz razreda koji se koriste i odgovorila na epski način.

@ Odgovor annasweetland na neko pozivajući modela plus size "odvratno" pic.twitter.com Tse1RwcF0h

- Sam (@SamWettstein) Jun 27, 2017

"Volio bih da počne rekavši da pozivanjem bilo čije tijelo 'odvratno," nije baš pozvao, a ti bi trebao biti oprezan sa svom izboru u pridjeva. Slažem se s vama da je gojaznost je loša stvar, a to je problem koji naš svijet se bavi upravo sada. Međutim, ne vjerujem da je plus modeli veličine doprinose ove bolesti ", Anna piše nakon što je zahvalio osoba za dijeljenje njihov odgovor.

Anna nastavlja se upućuje na niz faktora koji doprinose gojaznosti u Americi, uključujući pristupačan, nezdrave lanaca brze hrane i mentalnih poremećaja, kao što su prejedanje.

load...

"Nisu svi modeli plus veličine su gojazni ili nezdravo. Moguće je jednostavno biti veći samo od genetike ", napisala je ona, ističući da plus-size model Ashley Grahamproved njen šećera u krvi je bilo samo kao zdrava kao i bilo koji drugi model.

Ana zatvoren njen argument pisanjem, "Svaki tip tijela treba da bude prikazan u medijima, jer svako treba da budu zastupljeni. Na kraju, ja bih da vas obavijestiti da je vaš iskaz rekavši: "Niko ne želi da pogleda debeli model" je lažna. Ti znaš ko želi da vidi model plus size? U 67 posto žena u Americi koji su plus veličine, i žele da otvore časopis i vidim nekoga koji izgleda kao prekrasna kao i oni. "

Anna je razgovarao sa Yahoo Styleregarding njene komentare i objasnio da je ona sama borila sa gojaznošću njom prve godine srednje škole. Kaže da osjeća "odvratno i nesiguran" i borio da odjeću kupuje jer nije mogla da se odnosi na modele ih nosi. To je do modela poput Ashley došao da joj inspiriše da budu sigurni u sebe.

"Postoje puno loših stvari događa upravo sada u našem svijetu", rekla je, "ali ja ne smatram promjenu u našim modelima kao jedan od njih."

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Advokat za samo-ljubav koristi instagram da savršeno pokaže šta depresija stvarno izgleda

Post Zdravlje

Osećaš se iritabilno? Probajte ove 6 tehnika masaže

Post Zdravlje

10 loših navika koje su zaista dobre za vas

Post Zdravlje

6 stvari koje treba da znate o seksu kada imate iud

Post Zdravlje

Negativna slika tela sada pogađa 10 miliona žena - istražuje zašto

Post Zdravlje

Jeste li vi aquaholik?

Post Zdravlje

Evo šta želim da ljudi znaju za podršku prijatelja koji prolazi kroz pobačaj

Post Zdravlje

Unitasking: tajna turbo punjenja vaše produktivnosti

Post Zdravlje

Moje mentalno zdravlje: zašto sam konačno odlučio da uzmem antidepresive

Post Zdravlje

Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju

Post Zdravlje

Estée lauder otkriva kampanju podizanja raka dojke 2018. godine sa Elizabeth Hurley

Post Zdravlje

Djevojka sa alopecijom je iskreno izjasnila o socijalnim medijima, odgovor je bio neverovatan