Djevojka sa alopecijom je iskreno izjasnila o socijalnim medijima, odgovor je bio neverovatan | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Djevojka sa alopecijom je iskreno izjasnila o socijalnim medijima, odgovor je bio neverovatan

Djevojka sa alopecijom je iskreno izjasnila o socijalnim medijima, odgovor je bio neverovatan

Društveni mediji pokazuje najbolje i najgore čovječanstva - kada jedna djevojka nedavno ga je koristio da zatraži pomoć, to je bio bivši

Videli smo trolovi a vidjeli smo podrške; društvenim medijima prikazuje ljude na njihov datoteka najgore i nedavno imamo primjer najbolji.

Pre nešto više od mesec dana Žena se zove Samantha objavljeno da deljenje slika Imgurwith slike o sebi i sa i bez perika.

Ona je tada objasnio kako je teško i sad živi sa Alopecia areata od 2007. Godine.

Nakon objašnjavajući da joj je za zdravstveno osiguranje odbio da plati za periku - ona je bila "slomljenog srca".

Pročitajte njen iskrene apel za prikupljanje sredstava:

"Ja je dijagnosticiran Alopecia areata 2007. Godine, moj mlađi razreda srednje škole. Za prvih 6 godina ću dobiti sitne zakrpe da bih mogao lako prikriti sa svojom kosom ili nositi šešir kad sam bio previše sebe svesti. Da, to je frustrirajuće, ali nikad nije bilo toliko loše.

load...

Proteklih nekoliko godina je dobio progresivno gore sve do ranih 2013. Godine, kada sam odlučio da bi bilo najbolje da se brije preostalih kosu sam imao. I da vam kažem, to nije lako stvar. Mislio sam da ću biti emotivno dovoljno stabilan da nose glavu oblozi i kape sigurnije, ali nakon dosta vremena trebalo je Tole na moje samopouzdanje.

Nakon stalno odgovaranje na pitanja o mojoj kosi i zašto sam nije imala nikakve, stvarno uzeo svoj tole. Počeo sam da tražim u mogućnosti za perike. Tokom ovog procesa discoverd sam da oni nisu jeftini. Kao, hej, nije jeftino. Kroz vinova loza mog istraživanja otkrio sam da ponekad možete dobiti osiguranje za pokrivanje perike za vas ukoliko naslov je "puno kranijalnih proteze." Nakon nekoliko mjeseci grouling, nazad, napred i nazad, komunikacija između moje osiguranje i mene, konačno su mi rekli da je to nešto što će pokriti.
Bila sam toliko uzbuđena, plakala sam.

load...

Ovo je velika stvar za mene.

Sve moj rad isplatio.

Sutradan Pronašao sam periku da sam bio zaljubljen u i mogla čekati da ga probati i dobiti naredio. Zvao sam osiguravajuće društvo da shvatim proces u kojem mi je bilo potrebno da prođe kroz imati periku platio.

U ovom trenutku je kada sam prebačen menadžeru koji me je obavijestio da je pismo poslali su me govoreći mi je perika će biti pokriveni, bila greška. Perike su nešto što "neće biti, i nikada neće biti pokrivena" moje osiguranje.
Slomljeno srce.

Konačno sam spasio dovoljno novca krajem 2013. Godine da kupi periku. Sa novim periku zaradio sam mnogo samopouzdanja, ali tokom vremena i zbog lošeg kvaliteta perika je izgubio dosta kose i moraju se nositi sa šeširom kako bi prikrio ono što se krije ispod.

Ja pohađaju školu na University of Montana za biologiju sa manjim u imunologiju, kao što bih radila istraživanje o ovoj bolesti i pomoći mnogim širom svijeta. Nažalost, prima obrazovanje je vrlo skupo i ja sam ne mogu priuštiti još jednu periku koja me vraća neobičnih ličnosti i samopouzdanje Jednom sam imao. "

Ono što se dogodilo sljedeći je divno; ona je ponovo postavila na site- "Hvala ti, hvala ti, hvala ti! '

Uz njenu sliku i njen novi custom fit perika je objasnila da je donacija bila neverovatna, a ona je slao sve dodatne pare na "NAAF ili program neprofitne osnovne poslije škole ja radim! '

Pokušavajući da objasni svoju zahvalnost je napisao: "Ja bih da se zahvalim svakog od vas! Ja bih da izbaci vrlo poseban hvala na anonimna osoba koji su donirali 500 $ na moje uzrok i prilogu naznakom: "Mislio sam 'da li je to problem koji sam imao, 2000 $ bi bilo velika stvar za mene.' Možda kao i čine ga nije velika stvar za vas. Sretan Božić. "

"Hvala vam puno, ne postoji način da li ste ikada vrati, ili bilo koga za njihovu ljubaznost."

Stressed? Probajte ove 12 činjenice i savjeti za ublažavanje anksioznosti.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

6 stvari koje treba da znate o seksu kada imate iud

Post Zdravlje

Simptomi hlamidije: kako prepoznati znakove

Post Zdravlje

Jedna žena je iskreno otkrovenje o strašnoj stvarnosti rođenih c-sekcija

Post Zdravlje

5 načina bezbjednosti kako bi ponedjeljak učinili boljim

Post Zdravlje

Da li biciklizam utiče na plodnost mog partnera?

Post Zdravlje

3 zajednička mita o bakterijama - uništena

Post Zdravlje

Ako klik na olovku pogreši vas, možda ste genije i druge vesti

Post Zdravlje

Mikseri dijete za piće postaju vam više pijani

Post Zdravlje

Da li biste ubacili parazitski crv da biste izlečili netoleranciju glutena?

Post Zdravlje

Vodič psihologa za premlaćivanje radnog stresa

Post Zdravlje

Šta trebate znati o kortizolu i masti

Post Zdravlje

Da li biste uspeli da završim slavnim? Ekspert teži