Dobra vijest za ljubitelje avokada | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Dobra vijest za ljubitelje avokada

Dobra vijest za ljubitelje avokada

Sto mu gromova! Nova studija pokazuje da je avokado dan mogao zadržati loš holesterol dalje. Evo šta treba da znate.

Vi već znate da avokado je prepuna hranljivih sastojaka (preko 25 u stvari) i ukusna na erm, u osnovi sve, ali je nova studija je otkrila da su ovi zeleni lepotice može biti više od zdravstvenih booster nego što se ranije mislilo.

To je, prema studiji objavljenoj u časopisu American Heart Association, koja je pronašla jede avokado dnevno može poboljšati nivo lošeg holesterola.

U studiji Pennsylvania State University, učesnici su pokušali tri različite vrste dijeta za snižavanje holesterola. 

Jedna dijeta je manje masti, koja se sastojala uglavnom od voća, povrća, peradi i integralne žitarice. Drugi je bio umjereni-masti, koja je bila slična prvoj, ali sa dodatkom ulja i jaja. A treći je bio malo izmenjenu verziju umjerene-masti koja je uključivala jednog avokada dnevno. Dva umjerenim masti imali slične količine masti i kalorija.

load...

Nivo holesterola učesnika su provjerene na kraju svake od pet sedmica dijetu i pogodi šta? Istraživači su otkrili da oni koji prate avokado dijeta je znatno smanjen nivo LDL holesterola u odnosu na druga dva dijeta.

Sada, istraživači nisu potpuno sigurni šta je to avokado koji mogu smanjiti nivo lošeg holesterola, ali jedno je sigurno - avokado spakovati ozbiljan zdravstveni udarac.

"Avokado je prepuna vlakana, biljnih sterola, magnezija, folne kiseline, proteina, kalija, vitamina B6, E i K", kaže nutricionistica Lovisa Nilsson.

"Oni su veliki za kardiovaskularno zdravlje kao oleinska kiselina koja se nalazi u avokado može smanjiti LDL kolesterola i povećanje HDL kolesterola - zdrave vrste. Pro-upalnih omega-masti u avokado su također pokazali da imaju pozitivan utjecaj na kardiovaskularne bolesti. Avokado je bogat vitaminom E koji je dobar za prevenciju holesterola oksidacije. "

load...

Da ne spominjem, oni su super za prekrasna zdravlje kože, Luscious kose, zdravlje očiju i energije. Pa se postavlja pitanje, da li postoji bilo kakav razlog da ne izlazi i napraviti giganta činiju guacamole što prije?

Pa, zapravo, da (neki).

"Avokado je pun zdravih masti, ali ne treba ih prejedete", upozorava Lovisa. "Previše avokado može dovesti do tjelesne težine (avokado ima oko 200 kalorija), pa čak i hranljivih materija nedostataka."

"Masti u avokada daje 9 kalorija po gramu u odnosu na 4 kalorije po gramu proteina i ugljenih hidrata. Avokado popuniti te brzo i ako jedete previše možda nećete imati dovoljno apetita da konzumira druge hranljivog namirnice koje čine dobro izbalansiranu ishranu. Plod nedostaje proteina i drugih esencijalne vitamine i minerale koji su potrebni za uravnoteženu ishranu. "

Pa možda samo mali činiju guac, onda.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Nemojte se znojiti: razumijevati riječ i kako se riješiti s njim

Post Zdravlje

Lični trener koji je prošao 8 godina bez vremena - i vratio ga

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

5 načina bezbjednosti kako bi ponedjeljak učinili boljim

Post Zdravlje

7 žena dele kako je kontrola kretanja promenila svoju kožu

Post Zdravlje

Istina o trudnoći na 35 ili više godina

Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada je tri dvadeset i dve žene izvršilo test plodnosti

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

Da li biste uspeli da završim slavnim? Ekspert teži

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Model socijalnih medija otkriva istinoljubivu istinu iza života instagrama

Post Zdravlje

5 aplikacija za bolji noćni san