Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Evo kako se vaše pražnjenje menja, prema vašem ciklusu

Šta je crvene i bijele i ružičaste svuda?

Amy Schumer je u svom HBO poseban da je jedan od rezolucije novogodišnju bio je da se "samo jednom skine par donje rublje i da ga ne izgleda kao da je eksplodirao na nos." Ali, znate šta: vaginalni iscjedak je sasvim normalno.

Ono što možda ne bi shvatio je da je vaš pražnjenja zapravo oblikuje smjene tokom mjeseca, previše. I ispostavilo se da je sekret u produkciji vaše vaginalne i cervikalne žlijezde može ponuditi velike tragove u svoje zdravlje, kaže ginekolog Sherry A. Ross, MD, autor She-ology.

Među njima: gdje se nalazite u cycleand, ako pokušavate da zatrudnite, kada je najbolje vrijeme je da se zauzet. Promjene u dosljednosti mogu ni pomoći preseli plivača do materice, ili uspravno penis-blok njih.

load...

Prosječna žena proizvede oko kašičicu pražnjenja dnevno, ali da "ne postoji" normalna "količina sluzi u odnosu na previše ili premalo", kaže Sheeva Talebian, MD, ginekolog u Colorado Centra za reproduktivnu medicinu u New Yorku. Ali s obzirom na svoju ruku normalno, možete dekodirati svoj pražnjenje sa kalendarom ispod.

Dana 1 do 5

Tokom menstruacije ima vrlo malo pražnjenja na sve. Možda ćete ipak primijetiti malo pomiješana sa krvi, ali to bi trebao biti lagan, kaže Talebian.

Dana od 6 do 8

Kao što je nivo estrogena u vašem pad tijela, sekreta postane gusta, bijela, i clumpy. Takođe možete primetiti tamno smeđe mrlje na dan ili dva-nemoj stres; to je samo stara krv od menstruacije. Ako pokušavate dobiti preggers, ovo nije-go vremena; da ljepljiv sekret blokira sperme. Ali, ako ne pokušavate da se napumpao, trebalo bi da i dalje koriste zaštitu biti siguran, ali i izbjeći SPI, kaže Talebian.

load...

Dana od 9 do 12

Kao rampe tijelo za ovulaciju i nivo estrogena raste, tečnost postaje kremasta kao losion, i da će biti više od toga, u odnosu na post-ovulacije, kaže Talebian. Iako ovi nisu idealne uvjete za bebe odluka, sperma može doći do maternice. Jaje možda neće biti još oko, ali je njegov plivači mogu živjeti i do pet dana, čekajući.

Dana 13. I 14.

Ovulacija! Vaš sluz će biti sličan belanca jasan, klizav, vlažna i rastezljiva-da pomogne njegovu spermu putovati do jaja, kaže Talebian. To je razlog zašto profesionalci zovu "plodne sluzi." Hoćeš da ostanem dijete bez? Stavi spasilac na dužnosti (biti oprezan sa zaštitom). Spremni da se preggers? To je go vremena. 

Dani 15-28

Kao što raste progesteronelevels, vaš tekućine ponovo postaje deblji i postepeno nestaje. Sperma ne mogu plivati ​​u ovim uvjetima.

Dakle, držati na oku šta se dešava dole, i zapamtite, bilo koji od gore navedenih promjena potpuno normalno. Ali ako uočite nešto neobično nalik ako vaš sekreta postati žute ili zelene boje, uzeti na dosljednost vikend sira kao što su, ili miris faul-pozovite GP. Ditto ako primijetite bol ili svrbež. Možda imate infekciju, poput zdjelične upalne bolesti, ili infekciju.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD

Želite više plodnost chat? Evo 8 načina pilula utječe na vaše tijelo.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Tražili smo doktora da li tamponi ističu i njen odgovor je nekako odbio naš um

Post Zdravlje

5 načina da se prirodno ublaže bol tokom rada

Post Zdravlje

Ono što svaka žena treba da zna o toksičnom šokovom sindromu

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Pitanje: da li testovi plodnosti stvarno mogu predvideti kada će vaša plodnost ispasti?

Post Zdravlje

Evo šta želim da ljudi znaju za podršku prijatelja koji prolazi kroz pobačaj

Post Zdravlje

Da li je loša ideja da imam seks dok sam zatvoren?

Post Zdravlje

7 mita o vašim ženama u labu su zbunjene

Post Zdravlje

7 brutalnih problema sa kožom koje možete dobiti od seksa