Evo kako sprečiti uroditi složene kose jednom zauvek | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Evo kako sprečiti uroditi složene kose jednom zauvek

Evo kako sprečiti uroditi složene kose jednom zauvek

Ono što treba da znate da se brine o svojim dole-tu kosu.

Toplije temperature imaju nam dolaze iz hibernacije i poseže za naše britve, što znači da je bitka sa neuglednih crveni bikini udaraca uzrokovanih urasle kosu ~ dole ~ je ponovo u punom zamahu. Da bi stidne području netaknute ovaj kupaći kostim sezone, razgovarali smo sa vrha dermatologa kako bi dobili stručnu strategiju za zabranom te loši momci jednom i za sve.

"Kosa postaje uraslih kada, nakon uklanjanja, umjesto izlaska kože pravilno dok raste, raste u stranu i lokne nazad u kožu ispod kože", kaže Sejal Shah, MD, dermatolog u SmarterSkin Dermatology u New Yorku. "To može dovesti do udaraca koje mogu biti bolno, nadražene ili svrab i potencijalno može zaraziti." Grublje i curlier vaše stidne dlake jest, veće su šanse da se u za urastanje borbu.

load...

Tehnički, bilo koje vrste epilacija-da li je to depilacija, slatkisanje ili brijanje-može dovesti do urastanja dlačica. Međutim, to je najvjerojatnije biti problem za brijanje od "brijanje izaziva vrhove vlasi da postane oštar, što ih može spriječiti da pravilno rastu iz kože", kaže Shah.

Najbolji način da zadrži svoj bikini liniju bez neuglednih ingrowns je da ostavite dlake na miru, ali ako morate ih ukloniti, ovdje je strategija Shah za nixing pizde jednom i za sve.

Pre-Shower

"Koristite krpa za pranje prostor za nekoliko minuta sa toplom vodom i blagim sredstvom za čišćenje", kaže Shah. Poliranje području nježnim kružnim pokretima će vam pomoći kako bi izašli pupi ingrowns i pripremite kožu za brijanje.

load...

U tušu

Kada sapunicu na lice se, pobrinite se da koristite kremu za hidrataciju za brijanje ili gel za osjetljivu kožu. Kada je u pitanju brijač, pobrinite se da je oštar, kaže Shah (možda želite koristiti novi list za najbolji brijanje). "Brijanje u smjeru rasta dlake bez primjene previše pritisak", kaže ona.

Post-Shower

Nakon brisanja off, Shah preporučuje primjenom preko pulta hidrokortizon kremu iz apoteke, na području za sprečavanje ingrowns od pojavljuju. Takođe bi trebalo da se smiri u spavaćoj sobi, kaže ona. "Izbjegavajte trenje na području 48 sati nakon uklanjanja dlačica. Na primjer, nema seksa odmah nakon brijanja." Golim bikini linija će ti se zahvalim.

Ako radite sve te stvari i dalje bori sa puno ingrowns, možda samo biti skloniji da ih. U ovom slučaju, Shah preporučuje gledanje u lasersko uklanjanje dlaka i elektroliza, koji su i trajnije tehnike uklanjanja dlačica, kao alternativne opcije.

Ovaj članak izvorno pojavio na womenshealthmag.com

Čitajte dalje. Pravi način da se obriješ Bikini linija

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Odlična i neverovatna trudnoća: blog Kimberly Wyatt

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Simptomi hlamidije: kako prepoznati znakove

Post Zdravlje

Kako popraviti suvost vagine i provjeriti ispus

Post Zdravlje

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Post Zdravlje

Da li biciklizam utiče na plodnost mog partnera?

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju sjaj u svoje vagine

Post Zdravlje

Poslanička zdravstvena misija Kim Kardashian: nije čak ni o tome kako izgledam

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

11 slučajnih razloga zašto je vaš period potpuno nestanak

Post Zdravlje

Zašto dijetalna pića šteti vašoj plodnosti i šta bi trebao imati umjesto toga