Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija

Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija

Da li ste znali neaktivan seksualni život može podstaći vaginalna atrofija?

Prednosti zdrav, sretan seksualni život su bezbroj.

Osim što je zabavno, redovni (good) sexboosts svoj imunološki sistem, smanjuje svoj stresslevels, snižava krvni pritisak andreduces rizik od srčanog udara.

Oh, a kada orgazam, hormon oksitocin-u "maženje hormon" -floods vaše tijelo sa nalet blaženstvo, stavljajući osmijeh na lice i pomaže vam vezu sa svojim partnerom.

Ali ne svaka žena ima mogućnost je da aktivni, sretan seksualni život. Bilo da je to dobrovoljni celibat izabran za duhovnu ili vjerskih razloga, nedostatak odgovarajućeg partnera ili želje, većina nas će proći kroz neku vrstu suše u našim životima.

load...

Dakle, ono što se događa na svoj vaginawhen nemate seks?

1. Vaš sljedeći vrijeme mogu se HURT

Bez obzira da li seks za prvi put ili po prvi put nakon dugo vremena, možete očekivati ​​neke nelagode. Najčešći nuspojava produženog celibatu potezu je bolan snošaj, kaže Brett Worly, MD, je ginekologa u Wexner Medical Center Ohio State University-a. Baš kao što boli kad ideš na trčanje nakon dugog stint od kao couch potato, možda ćete osjećati neke bolova suše ", jer vaši mišići nisu navikli na seks."

Rizik je još veći ako vaš celibat došlo zbog nešto neprijatno, kao ružan raskid. "Psihološki problemi vaganja na umu neke osobe može izazvati bol, previše", kaže Worly.

load...

Lijek? Podmazivanje (flaširane vrsta je u redu ako se dovoljno ne proizvodi na svoju ruku), predigra i komunikacija su imperativ. Worly savjetuje parovima da polako, da "osigura nema boli i da je dobro." A ako počne da boli, stani. Pokušajte ponovo neki drugi put, uz pomoć još više predigre i lubrikant. Seks nije no-pain no gain aktivnost.

2. VAŠE LADY BIT možete ići na LOCKDOWN

Srećom, čak i ako žena nije imala seks prije, većina vaginalni bol je prolazno i ​​može se "izlečen" sa stabilnom primjenu strpljenja, predigre i podmazivanje. Međutim, u nekim slučajevima, vaginalni mišići se tako ugovoreno da penetracija-čak i sa tamponor nastavljeni je nemoguće. Ovo stanje se naziva vaginismus. Postoji niz razloga zbog kojih se dogodi; ponekad se dogodi nakon silovanja ili zlostavljanja, ali može biti slučajan kao dobro.

Ako se to dogodi, dobiti pomoć odmah. "Preporučujem vidjeti ginekolog da biste dobili dijagnozu i preporuku za karlice spratu fizioterapeut", kaže seksualni terapeut Holly Richmond, Ph.D. Ona kaže da će vas karlice spratu fizioterapeut stavio kroz niz blagih vježbi i propisuje niz dilatatora za umetanje, postepeno povećava u veličini. "

Top: negativeunderwear. Iznad: alysilvero.

3. Seksualnu želju DIPS

Dok nedostatak požude može izgledati kao blagoslov usred suše, možete izgubiti sve zdravstvene prednosti koje seks pruža.

Da biste dobili svoj mojo natrag gore i trčanje, Richmond propisuje redovan masturbationpractice. "Orgazmi su samo dobro", kaže ona. "Sami ili s partnerom-vaše tijelo će vam zahvaliti za sve endorfina." Dodatni bonus: Obični masturbacija vas čini bolje u krevetu. "Ljudi koji su udobne masturbira imaju tendenciju da budu promišljeni i davanje ljubitelje", kaže Richmond.

4. Vaša dole Može doći do pogoršanja kako starite

Seks može izgledati kao da bi trebao postati manje važno kada ste van svog rađanja godina, ali to nije slučaj. Iznos estrogena žena proizvodi kapi naglo tokom menopauze, i vagine i vulve imaju više receptora estrogena nego bilo koji drugi dio tijela, kaže Barb DePree, MD ginekologa. Od neaktivne seksualni život može podstaći vaginalne atrofije, što znači da su zidovi vagine osuše, postaju tanki, i više su skloni da suza, to je koristiti ili izgubiti ga žena u postmenopauzi.

DePree preporučuje da žene koje nemaju partnera praksa samoljublja na redovnom. A ako je partner u sliku, dobiti zauzet. Koliko seks je dovoljno? "Imam 75-godišnji pacijent koji ima seks dva ili tri puta tjedno", kaže DePree.

Vaš kilometraža može varirati.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje USand prevenciju.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

7 žena dele kako je kontrola kretanja promenila svoju kožu

Post Zdravlje

Odlična i neverovatna trudnoća: blog Kimberly Wyatt

Post Zdravlje

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

7 razloga što imate grčeve koje nemaju nikakve veze sa vremenom

Post Zdravlje

Sexualna navika koja je mogla da poveća vaše šanse da nešto uhvati

Post Zdravlje

7 vrsta poo i šta pokušavaju da vam kažu

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Vaginalno zdravlje: kada vaš prekomerni pražnjenje nije normalno

Post Zdravlje

Zašto više mladih žena nego ikada nedostaje perioda

Post Zdravlje

Moraš vidjeti zapanjujući način kako ova žena dokumentuje njenu dvostruku mastektomiju

Post Zdravlje

Šta se događa s vašim telom (i umom) kada prestaneš uzimati pilulu?