Imaš pcos? Pronađite našu zašto je verovatnije da imate prediabetes | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Imaš pcos? Pronađite našu zašto je verovatnije da imate prediabetes

Imaš pcos? Pronađite našu zašto je verovatnije da imate prediabetes

Ako ste služili pitanja hormona u genetskoj lutriji ovog tiha epidemija (povezano sa inzulinske rezistencije) je da zna o

Danielle Palmer je dobro u njoj prava da se osjećaju samozadovoljan. Redovno overclockinga do pet treninga tjedno, ona je pojela srdačna domaća jela i udobno skliznuo u veličini 8; 31-godišnjak je osvajanje na zdravlje. Ali onda rutinski put da je GP, obično i završimo sa tim u nekoliko minuta, bacio se dijagnoza stanja ona nikada ranije čuo - predijabetesom.

"Ja imam u porodici sindroma policističnih jajnika [PCOS], tako da je moj GP ran test hormona provjeriti da li sam imao stanju. Onda odjednom diabeteswas spominju. Mislio sam da radim sve kako treba ", kaže ona.

Danielle nije jedini koji je pogođen s dijagnozom predijabetesom u posljednjih nekoliko godina. U stvari, najnovije ankete zdravlja za Englesku pokazuje stope više nego utrostručio između 2003. I 2011. Godine, što utiče na jedan u tri od nas.

load...

Definira se kao stanje u kojem su razine glukoze u krvi veća od normalne, ali ne i dovoljno visoka za punu dijabetes dijagnoza, to je viđen kao preteča dijabetesa tipa 2, što može dovesti do kardiovaskularnih problema, gubitka vida i košta NHS nevjerojatnih 10% celokupnu budget.And dok pate imaju tendenciju da se višak kilograma ili imaju genetsku predispoziciju, mnogi su tanki i inače zdrave.

Postoji još jedan razlog zašto žene ne mogu jednostavno pretpostaviti trim struk znači da su imuni.

Oni koji su se služili se PCOS u genetskoj lutriji imaju veće šanse da budu pogođeni. To je zato što PCOS i inzulinske rezistencije, gdje vaše tijelo ne efikasno ne obrađuje inzulin tako previše radi glukoze u krvi, često idu ruku pod ruku.

load...

"Kada je mršav žena sa sindromom policističnih jajnika pregledava za faktore rizika od dijabetesa, ona će često biti ekvivalentno povišenog ženi koja je višak kilograma bez PCOS", kaže vodeći istraživač dijabetesa profesor Helena Teede.

Ovo je zazvonio istina za Danielle - "Ja je dijagnosticiran predijabetesom i PCOS. Imam članove porodice s njim previše, bez obzira na sve nas kao male. "

Dobra vijest: vrlo je moguće pretvoriti predijabetesom dijagnozu oko - i to je jednostavnije nego što mislimo. "Istraživanja pokazuju da način života podešavanja, a ne kompletan remont, može smanjiti rizik od razvoja punom cvijetu tipa 2 za 58%", kaže Hillary Wright, autor Predijabetes Diet plana.

Danielle je male promjene poput samo jedu UH sa proteinima i krojenje obrađene grickalice; roku od godinu dana, njen nivo šećera u krvi su bili u sigurnoj zoni. 

Pročitajte naš vodič za smanjenje vaše Predijabetes rizika

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

4 različite žene opisuju svoje tekuće borbe sa socijalnom anksioznošću

Post Zdravlje

Vaša kutija postavlja recept: 5 najboljih setova

Post Zdravlje

Ne mogu da spavam? Preuzmite ovu aplikaciju kada se borite da kradete

Post Zdravlje

Vrijeme sjaja: blog 3

Post Zdravlje

Pitanje: zašto sam tako umoran u ponedjeljak?

Post Zdravlje

Recite zbogom zbog simptoma senke groznice sa ovim proizvodima za drobljenje

Post Zdravlje

Prestao sam da kažem žao nedelju dana - evo šta sam naučio

Post Zdravlje

6 stvari o boju vašeg perioda krvi govore o vašem zdravlju

Post Zdravlje

7 dobrih načina da iskoristite svoj dodatni sat ovog vikenda

Post Zdravlje

5 razloga što nastavljate uzimanje drške i cistitis

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama