Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta

Iskusna dvostruka mastektomija jedne žene: modrica, slaba, na vrhu sveta

Lesley Murphy je pozitivan na BRCA2 mutacija gena.

Lesley Murphy, putne novinar i TV ličnost koji su se pojavili na 17. Sezone The Bachelor, dijeli zapanjujuće moćan slika koje su zabilježene nedavnom dvostruko mastektomija da pomogne inspirišu druge.

Još u martu, Murphy je najavio da će se imati preventivni dvostruko testiranje mastectomyafter pozitivno za BRCA2 mutacija gena. Ova mutacija uzrokuje povećan rizik od raka dojke.

"A prije nekoliko tjedana sam saznala da sam BRCA2 pozitivan, što znači da sam u visok rizik od raka dojke i raka jajnika jedan dan", Murphy je napisao u Instagram natpis. "Buzzzz ubiti. Znam. Ali to je istina ono što kažu-znanje je moć. Ja sam otišao s nekoliko opcija i odlučili da preventivne operacije je ono što želim više različitih projekcije više puta godišnje. Dvostruka mastektomija u 2freaking9. Wtf ?! da, to se događa. "

load...

A post Lesley • The Road Les zajednički Traveled (@lesleyannemurphy) na

Murphy ima porodičnu istoriju raka grudi majka je dijagnosticiran bolesti prije tri godine. Ona je to teška odluka da se podvrgne preventivne operacije, i opisivao njen put na Instagram.

Pred njom mastektomije, Murphy je bacio "ta-ta do Tatas" stranka završi sa tematske igre i tortu.

Držala je sljedbenika ažuriran od prvog dana nakon njene operacije, koja je uradila u svojoj rodnoj državi Arkansas. Ona je objavljeno tren oka, nakon operacije daju iskren račun iskustva.

Ona je napisala:....? ". Bilo je teško disati Moje grudi je super čvrsto i dalje je da postoje toliko cijevi zakačen do mene i puno pišti buku Moje grudi su nestale Crazy, pravo Gone Teško je završiti moje glavu. Moji doktori i medicinske sestre dolaze od strane svih vremena da obiđem vitalne funkcije i daj mi tablete za ublažavanje bolova. Ja stvarno volim ljude ovdje.

load...

"Moving boli. Pokušao sam ustajanje iz kreveta prvi put prije sat vremena. Ne želim to ponovo, ali znam da moram. I napokon opazi golim grudima tokom FaceTime poziva nekoliko minuta. Opa. Izgleda da sam bio u medvjeda borbi i izgubili. Loše.

"Ljudsko tijelo je zaista neverovatno, mada, i ja ću izliječiti uskoro. Ja sam preplavljeni izliv podrške od prijatelja, porodice, sljedbenika i potpunim strancima. Dakle, tako preplavljen. Vi znate kako napraviti modrice i slaba žena osjetiti na vrhu svijeta. "

A post Lesley • The Road Les zajednički Traveled (@lesleyannemurphy) na

Na drugi dan nakon njene operacije, Murphy je bio u mogućnosti da se nekoliko koraka kroz hodnik bolnice. Potom je otpušten i odveden dom dalje se oporavi.

Sada je bio nedelju dana od Murphy je operaciju, a ona kaže da je bila preplavljena podršku je dobila od potpunih stranaca.

"Ja sam zadivljen sve priče u komentarima, e-mailove i DMS", napisala je. "Mladi, stari, sad, sretan, preventivne, ili borba života. Svaki od njih je inspirativna, pa hvala govori svoju priču i biti tako otvoreni i ranjivi ovdje sa mnom.

"Zajedno stvaramo toliko svijesti za rano otkrivanje, projekcije, genske mutacije i kako raditi sa opcijama koje imamo. Hvala, hvala, hvala."

A post Lesley • The Road Les zajednički Traveled (@lesleyannemurphy) na

Ovaj članak orignally pojavio na womenshealthmag.com

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

5 najboljih buggy prijateljskih trčanja

Post Zdravlje

Vaša vagina može biti svrab u vašem vremenu - evo zašto

Post Zdravlje

8 načina da pilula utiče na vaše telo

Post Zdravlje

6 simptoma koje niste shvatili bili su pms

Post Zdravlje

5 razloga zbog kojih je vaša vagina tako svrabljiva - i kako to zaustaviti

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Zašto biste se osećali nisko ako uzimate pilulu

Post Zdravlje

S obzirom na tretman ivf? Nisi sam

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

Šta se događa s vašim telom (i umom) kada prestaneš uzimati pilulu?

Post Zdravlje

7 žena dele kako je kontrola kretanja promenila svoju kožu