Istina o psorijazi | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Istina o psorijazi

Istina o psorijazi

To bi moglo staviti Cara karijera u opasnosti - evo kako je to živjeti sa psorijazom, i kako da smanji simptome

Teško je okrenuti stranicu magazina ne vidim upadljivo prekrasan (i iznenađujuće Goofy na dužnosti) lice Cara Delevingne.

Ali vidimo model trenutka pokriven crvenim ljuskave zakrpe je manje poznato, ali to je ono što je publika šokirani primjetiti kada je hodala za Versace u Milanu prošle sezone.

Par se osvrnuo i na mane na njoj inače savršenu figuru, dramatično uokvirena teče crvenu haljinu, ali neki su prepoznali znakove: psorijaza.

Od tada, psorijaza je dobio više inča kolona nego ikad - i neke naslove čak tvrdio da je stanje kože će je prisiliti da ostavim modeliranja.

load...

Iako je ideja o svijetu mode bez Cara čini nedokučiva, to je teže zamisliti kako to mora biti kao da ljudi bulje kožu, ili su bili prisiljeni da prikrije bez obzira na vremenske prilike. Šokantno, 10% psorijaze pate su razmišljao o samoubistvu kao rezultat stanja. 

Što je psorijaza?

Psorijaza je bolest kože koja se javlja kada imunološki sistem grešaka normalnu kožu za patogen (u osnovi, nešto što izaziva bolest). Ovo uzrokuje hiperprodukcija novih ćelija kože - svaka tri dana umjesto uobičajenih tri sedmice.

Uzrok nije poznat, ali to radi u obitelji, a pokreću je životne sredine i ličnih faktora kao što su stres, nedostatak sna, pušenje i konzumiranje alkohola. Otprilike jedna u 50 odrasle osobe pogođene.

load...

Ne postoji lijek, ali različita pate korist različitih tretmana od morske soli kupke, suncu i steroida.

WH čitač Cordelia Jenkins, koji je patio od psorijaze nakon ugovaranje zaušnjaka u dobi od 16 godina Cordelia tetka ima psorijazu i, ako se radi u svojoj porodici, a streptokokne infekcije grla, kao što su zaušnjaci, može pokrenuti.

Na fakultetu, razvio u potpunu plak psorijaze koja je zahvatila i pogoršala, pogotovo u vremenima stresa.

Predstava, u kojem je igrala dio beguncu iz ludnice, ima dobar pregled, ali u cjelini stav bio je posvećen izvrsnost make-up odjel koji je stvorio takve "ubedljivi rane i plačući rane".

Tokom završne ispite Cordelia, njena psorijaza otišao u overdrive i razvila se u erythrodermic psorijaze (vrlo opasna vrsta koja pokriva većinu tijela).

"Moje noge, od gležnjeva do gornjeg bedra, potpuno su obložene psorijaze, kao bile moje ruke da vene, a tu su bili ogromni zakrpe preko mog torza i na mom licu. Nisam shvatio ozbiljnost situacije jer sam revidiranja teško za ispite ".

Njen stan mate je sve više zabrinut, ali Cordelia bavio se uzimanjem dva ili tri vruće kupke dnevno, kako bi se olakšao bolnu kožu od pucanja, pulsirajući i otoka.

"Ja sam uzeo revizija bilješke u kadu sa mnom, i neka se nule. Odjednom sam shvatio da sam sjedio u kadi punoj krvi i gnjecav revizija bilješke. Situacija je izmakla kontroli. "

Sutradan Otišla je kući i odveden kod specijaliste kože koji joj je rekao da je sretna da ne bude u bolnici. U toj fazi psorijaze, koža prestaje biti u stanju da reguliše tjelesnu temperaturu, jer je toliko oštećen, što je svrstava u pati na rizik od upale pluća.

Cordelia kaže: "Ja sam toliko navikli na psorijaze da nisam vidio problem sve dok nije bilo prekasno. Toliko sam se navikao da govori sebi da je to bilo u redu da ja nisam shvatio kad je stvarno nije bilo. "

Suočavanje s psorijazom 

Sve se promijenilo za Cordelia kada je saznala Mazin Al-Khasaji, doktor zapadne i kineske medicine koji prakticira iz Avicenna Centar za tradicionalne kineske medicine u Hove.

"Iako je sunce je uvijek bio vrlo dobro za moju kožu, ima tendenciju da djeluje na privremenoj osnovi, tako da smanjuje simptome ali psorijaze ostaje", rekla je ona. 

"Mazin je stručnjak za napomenuti psorijazu i sam ikada upoznao jedini doktor koji mi je rekao da čim me je pogledao da je moja psorijaza nije bio samo izlječiva, ali da bi to moglo biti učinjeno za nekoliko mjeseci."

Nakon što je erythrodermic epizoda, Mazin stavio Cordelia na vrlo jak lijek i rekao joj da ne ustane iz kreveta za nedelju dana, da spava koliko god je to moguće i na toplo. U roku od tri tjedna, koža joj je bila skoro u potpunosti vratio u normalu.

Cordelia na Cara

"Ja sam iznenađen, fascinirana i tako drago vidjeti nekoga sa psorijazom na pisti. Mislim da je to vrlo hrabro od nje i nadam se da nosi na to radi.

"Mislim da sam prilično teško o tome, ali čak i osećam očajni o mojoj koži ponekad. To je tako mentalne kao i fizičke bolesti -. Podstaknuta depresije i stresa i izaziva ga u red "

"Ako neko ko je kao intenzivno pomno kao Cara mogu otvoreno prikazati koža joj onda mislim da šalje pravu poruku djevojčicama sa psorijazom", rekla je ona.

Tjedan psorijaza svijesti odvija 1-7 novembar

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zašto biste se osećali nisko ako uzimate pilulu

Post Zdravlje

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

Post Zdravlje

5 činjenica o zdravlju vagine koje svi trebaju znati

Post Zdravlje

Najbolja ljepota trenera lista kupuje za mamu i bebu

Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

Realnost života sa simptomima endometrioze

Post Zdravlje

Kakav izgled 24h poslije delimično telo

Post Zdravlje

Anksioznost je preuzela moj život - vježba mi je pomogla da je vratim

Post Zdravlje

Prirodni lekovi: iscelivi mirisi za pomoć nesanici, anksioznosti i još mnogo toga

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Zbog toga se osećate više anksiozno nakon nesreće

Post Zdravlje

7 razloga što se uvek osećate umorno