Jedini znak raka dojke ove žene bio je dim | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Jedini znak raka dojke ove žene bio je dim

Jedini znak raka dojke ove žene bio je dim

Manje poznatih simptoma koje trebate provjeriti

Vi znate da skenira vaš grudi za kvržice, ali šta rupice? Ili crvenilo ili zadebljanje bradavica? Ovi svi mogu biti simptomi raka dojke previše. 

U Velikoj Britaniji, prema raka dojke sada jedna od osam žena će razviti dojke cancerat nekom trenutku u životu. To je više od 50.000 tisuća žena godišnje, 150 na dan i svakih deset minuta.

Kao drugi najčešći oblik raka u svijetu, to je lako vidjeti zašto uzimanje vremena da sami provjerite sise - u tuševi teretani, u kadi ili Nike svlačionice - je toliko važno. I to ne samo za grudica. 

"Jučer sam bio dijagnosticiran rak dojke. To je kao ukupan šok jer to dimpling (u PIC) je jedini simptom koji sam imao, "shared Sherrie Rhodes u hrabro otvoreno post na Facebooku, to je sada dijele preko 1.400 puta. 

load...

Primetio rupicu na kraju lipnja, ona je dobio žuti karton sastanak sa svog doktora koji ju je pozvao na specijalistička ordinacija dojke. Imala je skeniranje, mamografija i biopsija, ali Rhodes priznaje da "nije bio previše zabrinut jer nije bilo paušalnih ili ništa. Nažalost, to se vratio kao rak dojke. Molimo vas da redovito provjerite vaše grudi i ne zanemariti ništa što je drugačije. Da nisam vidio post ovako ranije ne bih znao da je to dimpling bio znak raka. Molimo vas da dijele i podizanje svijesti. "

load...

Prema NHS, prvi simptom raka dojke primijetiti, većina žena je paušalni ili područje zgusnutog tkiva dojke. Međutim, trebalo bi da vidite doktora ako primijetite promjene u veličini ili obliku grudi, iscjedak iz bradavice, bradavice inverzija, dimpling, otoka, ispod pazuha bol, ili osip ili crust-obrade.

Clive Griffith, konsultant grudi hirurg u Royal Victoria Infirmary, je rekao: "A rak dojke ili će nastati iz kanala mlijeka, koji su cijevi koje vode na mlijeko bradavice ili alternativno lobulama, koji su dijelovi dojke koji zapravo čine mlijeko. Računa raka Lobularni dojke za oko 20 posto od raka dojke, dok ductular račune za oko 80 posto. 

Najčešće simptom svakog pacijenta sa rakom dojke je paušalno. A grumen da ne ide dalje sa svojim menstrualnog ciklusa, koja povećava u veličini i može biti povezano sa deformacija kože dojke preko njega. Iscjedak iz bradavice, posebno ako umrljana svoju krv, je zabrinjavajuće, a rupica na koži može biti simptom. U osnovi, ako postoji bilo kakva abnormalnost u obliku dojke i ne izgledaju isto kao i druge dojke, idi i donesi ga odjavio. "

U želji da policajac osjećaj? Pročitajte naš vodič za Kako proveriti tvoje grudi. I dok si ovdje, pročitajte ovo dira u srce priča. Fitness News raka dojke Preživjeli smo 100% na ploču. 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Odlučio sam da odustanem od alkohola - ovo se dogodilo

Post Zdravlje

Zašto žene stavljaju gnijezda u svojim vaginama

Post Zdravlje

Jedna žena deli svoje bolno iskustvo sa endometriozom nakon 5 godina bez dijagnoze

Post Zdravlje

7 koraka da se osećate pozitivnije o životu

Post Zdravlje

4 hranu koja se izbegava kada imate prehladu

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

Pogledajte ovu novu maminu neverovatnu poklon njenim strijeljama

Post Zdravlje

Količina spavanja koja vam više dovodi do bolesti

Post Zdravlje

Simptomi anksioznosti ili visokog funkcionisanja stresa: znati znakove

Post Zdravlje

Feeling low? Vatreno? Označi 5 razloga za koje vam je potrebno više B12

Post Zdravlje

Uzmite nadogradnju veze tokom svog sna

Post Zdravlje

Zašto osećaš da padaš kad spavaš?