Jeste li vi aquaholik? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Jeste li vi aquaholik?

Jeste li vi aquaholik?

Provjeriti prije nego što utaži žeđ.

Da li uvek proverite da li je bocu s vodom pored vašem stolu je puna i redovno vrh ga tokom dana?

Jeste li djevojka u uredu koji je tako često da vaše kolege postavili ako imate infekcije bešike posjeti dame sobu? Jeste li pokušali da smanje unos vode, samo da bi usta osjeća suha i usne su se osušila?

Ako se može odnositi na bilo koji od gore navedenih, ne morate brinuti. Ali treba biti svjestan da je moguće da postane overhydrated i u ekstremnim slučajevima, dovesti do fatalnih predoziranja vode.

Treba nam voda - nakon svega što čini oko 66% ljudskog tijela, prirodni lek za sve, od zaglađivanje bora do brisanja glavobolje.

load...

U isto vrijeme, naša tijela izgubiti vode alarmantnom brzinom, bijeg kroz znoj, mokrenje, pa čak i samo po izdisaja, što je dovoljan razlog da se drže u stanju pripravnosti preporuci pije osam čaša vode dnevno prastari.

Ali u posljednje vrijeme, istraživači su ispitivali ovaj pokušao i testirana pravilo, uz napomenu da je preporuka ne uzima u obzir spol, okoliš, visine ili fitness razini, što je sve moglo utjecati na tečnosti potrebe unosa.

Hiponatremija je stanje u kojem je sadržaj natrija u krvi postaje previše razrijeđen pijenjem previše vode, prebrzo. Simptomi uključuju zbunjenost, glavobolja, mučnina i nadutost - sve stvari koje su obično pogrešno dehidracije.

load...

To je više zajedničkog nego što vjerujem - često se vidi u klubu publici koji su uzeli klase A droge MDMA (ili ekstazi) koji konzumiraju velike količine vode u pokušaju da rehidrataciju tijekom duge noći plesa i znojenje. Ali je prisutna kod zdravih uma pojedinaca - nedavna studija je pokazala da je jedna šestina maratonaca razviti neki stupanj hiponatremije.

Pa kako znaš koliko vode trebate? Žeđ je vaš najbolji pokazatelj - ako si žedan, verovatno treba piće. Trebalo bi također pratiti boje urina, koji bi trebalo da bude obilne količine i svjetlo, boje slame. Na kraju, čak i ako volite svoj H2O, pio jedno dnevno to nije voda kao zeleni čaj s malo soli i limuna koja može pomoći apsorbirati tekućine.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Jedna žena postaje iskrenija o stvarnosti postpartalne kože želuca i šest pakovanja

Post Zdravlje

Model socijalnih medija otkriva istinoljubivu istinu iza života instagrama

Post Zdravlje

Odlučio sam da odustanem od alkohola - ovo se dogodilo

Post Zdravlje

5 dnevnih rituala za smanjenje napetosti u stresu

Post Zdravlje

4 načina preživljavanja prazničnog stresa

Post Zdravlje

7 žena deli ono što su im dobile suicidalne misli

Post Zdravlje

8 poznatih ljudi o tome kako su prevazišli probleme sa anksioznošću

Post Zdravlje

Chrissy teigen otkriva šok post-partum depresije nakon srećne trudnoće

Post Zdravlje

5 najtresnijih prazničnih situacija i kako se baviti

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Kako pomoći nekome sa depresijom i ne čini mu neprijatnim

Post Zdravlje

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje