Kako da razgovarate sa svojim gp | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako da razgovarate sa svojim gp

Kako da razgovarate sa svojim gp

Uplašen da rodi svoje seksualne istorije sa vašim doktorom? Novo istraživanje otkriva da nisi sam - ali moramo savjeta kako bi taj proces lakšim

Nismo mogli da veruju da je rezultate nove ankete koju je uoči Appeal (u Velikoj Britaniji samo ginekološki istraživanja dobrotvorne svrhe), koji je utvrdio da 25% žena se odložiti razgovora sa GP, jer se plaše da raspravlja o svojoj seksualnoj povijesti. Šta više, 1 u 5 od nas saradnika ginekoloških karcinoma sa promiskuitet, dodajući da se stigma i strah-faktor iskren sa doc.

Dakle, u čast Mjesec ginekološke Rak svijesti, pitali smo dr Adeola Olaitan, uoči Žalbeni medicinske struke i konsultant ginekolog na University College London bolnici, da nas provesti kroz najbolje, većina cringe-besplatan način da je "razgovor" sa svojim GP na svoj sljedeći sastanak.

load...

To može sačuvati rumenila - i svoj život:

GO IN PRIPREMILI

1. Pobrinite se da napravite bilješke svega što želite reći tokom konsultacija, tako da ne zaboravite sve važne informacije. Možete pronaći i da čita iz listu svojih problema smanjuje neprijatnosti.

KNOW datume

2. Ako je ginekološki problem, doktor će gotovo sigurno pitati kada proteklom periodu je tako dolaze u sa podacima na dohvat ruke. Zapišite datume pre nego što odete u, tako da ne gubite vrijeme i dobiti uzrujana.

Crtaju

3. Neki ljudi smatraju da je korisno napraviti crtež za ilustraciju područjima od interesa - koji može spriječiti neugodno tjelesne pokazivanje.

load...

DRESS na odgovarajući način 

4. Vaša GP možda želim da te ispita, tako da budu spremni da se skinem. Ostavite skinny traperice kod kuće i odlučiti za široku odjeću koja će smanjiti gužvu tokom ovog procesa.

ZABORAVITE FEAR

5. Možda mislite da imate 'izvukao' ako nije ponuđen pregled. Međutim, to je korisno ako je doktor ispituje kako bi se osiguralo da ne postoje osnovi pitanja, a to može biti lakše pokazati nego da opisati znakove i simptome si doživljava, ako je moguće. Važna stvar koju treba zapamtiti je da ne bojte se reći, "Mogu li vam pokazati gdje mislim?"

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Pokušao sam 6 alarmnih satova da izlečim moj problem sleganja - evo šta se desilo

Post Zdravlje

Ono što ova zvezda lepih malih lažova želi da znate o mentalnoj bolesti

Post Zdravlje

6 vrsta čudnih (ali i kul) stvari koje niste znali za spermu

Post Zdravlje

U sedam sati sam ustao u 5 sati da vidim da li mogu postati jutarnja osoba

Post Zdravlje

Ne postoji pravilnik za suočavanje sa depresijom, ali ovi 5 saveta pomažu

Post Zdravlje

Imam hroničnu nesanicu - evo kako je sedmica u mom životu

Post Zdravlje

7 stvari koje vaš doktor želi da znate za vaše vaginalno zdravlje

Post Zdravlje

Odnos između stomaka i stresa, i druge vesti

Post Zdravlje

Šta se događa s vašim telom (i umom) kada prestaneš uzimati pilulu?

Post Zdravlje

Tačno koliko još jedeš kad spavate

Post Zdravlje

Da li vam treba digitalna detoksikacija?

Post Zdravlje

Ne mogu da spavam? Probajte ove prirodne lekove