Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno

Kako govoriti o ginekološkim pitanjima i ne osjećati se neugodno

A GP objašnjava kako da ti i tvoja Lady Garden pomoći DR pomoć

S obzirom da imamo 24 7 pristup informacijama, a mi smo imali tri vala feminizma, naše znanje o seksualnom zdravlju je prilično loš.

Započinjući Ginekološki Mjesec Rak svijesti je nalaz da je samo polovina žena u dobi od 25 - 35 mogli locirati vaginaon anatomske (re: osnovni, GCSE biologija) dijagram ženskog reproduktivnog sistema. 

Da stvarno. Dakle, ono što je iza statistika vilice-to-the-floor? Jedna od teorija je da smo još uvijek gadljiv o ženskom tijelu - i pričaju o tome.

Cara Delevigne, lica i, hm, ispred Ginekološki fonda Rak Lady Garden kampanju ove godine (ovogodišnji dizajn skakači je iznad) podržava to. 

load...

"Tu je tabu okruženju vagine i samo želim da se riješi to. To je dio naše anatomije, "Ona je izrazila u časopisu Sunday Times. 

Sasvim. Svi naši eufemizmi, prigušen tonove i kompulzivnog skrivanje tampona naše jakne rukave šteti dovoljno kada su naši organi su uravnotežene i dobrog zdravlja.

Ali kada oni nisu, ovaj nedostatak razumijevanja o tome kako radimo - i odsustvo jezika da ga artikuliraju - može biti opasno.

Od slučajnih krvarenje na nadutost, mnoge neugodno simptomi se vide kao par za tok biti žena. Ali ne treba ih prihvatiti kao takve, kaže vježbanje GP dr Claire Thompson.

'Rak jajnika se pojavi kao nadutost, povremena krvarenja i zatvor. Ako si dobiti ove simptome, nemojte ih odbaciti - doći do doktora ", kaže ona.

load...

Kada zvoni gore, većina GP će ponuditi 10-ak minuta imenovanje kao standard. Ali ovo je kontroverzna, sa British Medical Association je nedavno rekao u kratkom vremenskom roku staviti sigurnost pacijenta na rizik.

"To je poseban izazov kada se obraćate ginekoloških problema, 'slaže Thompson. "Da bi se to temeljito provjeriti doktor treba pregledati pacijenta, uzeti neke testove, i dati im dovoljno vremena da se ispričaju svoju priču," dodaje ona.

Dobra vijest je da vam može pomoći vašem vremenu-gurnuli GP pomoć - Thompson broji načine.

Double up na imenovanjima

"Imate pravo reći" Trebam imenovanje 20-ak minuta. Ako je to odbio, gurnuti natrag i reći: "Ja imam zaista veliki problem koji moram da pričam o". Budite ljubazni, ali stoje vaše zemlje. Imate pravo na to dragocjeno vrijeme sa svojim GP.

Da li ono što možete da se ugodnije

"Jasna komunikacija je jako važno, a mnoge žene lakše da slobodnije govoriti o onome što se dešava sa ženskim doktor. Opet, ti si u okviru svojih prava tražiti jedan - ili doktora koje ste vidjeli prije i izgradili odnos sa '.

Držite preliminarna istraživanja strogo činjenično

'Ako želite saznati više o stanju, pogled na web stranice kao što su Patient.co.uk ili NHS Choices. Nemojte tražiti odgovore na Reddit chat room. Mišljenja nadnijeti stvarne činjenice i mogao ostaviti u panici -. Ili otpuštanje važni simptomi '

Znaš svoju istoriju

'Dođite spreman sa svojim menstrualnim povijesti. Također, saznali da li je bilo slučajeva jajnika ili raka dojke među rođake. Raka crijeva je takođe povezana sa rakom jajnika, tako pitati o tome previše. "

Pratiti

'Jasnije je pacijent na njihovim simptomima, to bolje. Ja ću želim da znam koliko dugo su oni simptome - kao što su nepravilnog menstrualnog krvarenja. Koristeći simptom praćenje aplikacija (pokušati zdravlja Mapper http: itunes.apple.com GB aplikaciju zdravlje-mapper-aplikacije-za-nadzor id914881814 mt = 8?) Može učiniti više popustu nepravilnosti - i onda imate podatke spreman pokazati svojim lekarom. '

Pripremite se da se lično

"Ako pacijenti su je sramota da razgovaraju, oni mogu dobiti do srži problem u vremenu. Dakle, budite svjesni, kada se radi o ginekoloških karcinoma, liječnik će željeti da se detaljno seksualnu istoriju pacijenta previše: njihov broj partnera, njihova roda, vrstu seksa oni imaju. I ne brini, sve što kažeš, nećemo biti fazed. "

5 stvari koje stvarno trebate znati o vagine plus ultimativni vodič za znajući vaše tijelo. Oba su sigurne za rad. 

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Koliko stvarno znate o vašem menstrualnom ciklusu?

Post Zdravlje

8 načina za de-bloat kada imate svoj period

Post Zdravlje

Novi pametni tampon se razvija u SAD

Post Zdravlje

Poslanička zdravstvena misija Kim Kardashian: nije čak ni o tome kako izgledam

Post Zdravlje

Kim Kardashian postaje stvarno u stanju da ima teške trudnoće: to je užasno

Post Zdravlje

Napuštanje pilule: šta treba da znate

Post Zdravlje

Potraga za fizičkom savršenošću proširio se na bradavicu i postaje ekstremno

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Nauka potvrđuje da vitamini u trudnoći nisu vrijedni

Post Zdravlje

Zašto biste se osećali nisko ako uzimate pilulu

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

6 stvari o boju vašeg perioda krvi govore o vašem zdravlju