Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga?

Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga?

Naučite da ukroti mala stvorenja za dobar sa našim praktičan vodič

Kao naučnika napravio vrhunske otkrića, učimo više o tome kako ove gremlini rade. A jednom kada shvate njihove prirodne ponašanja, možete ih svojim saveznicima napraviti.

Testosteron: Kako utječe na vaše tijelo

Prirodnom staništu: Jajnici i nadbubrežne žlijezde.

Tame HIM: Coax ga nazad na otpor trening-probati Barre klase ili drugih oslonca vježba za 30 minuta, tri puta tjedno - što moment svoj proizvodnju testosterona. Skreše sugarmay također mu pomoći da napreduju - Istraživanje je utvrdilo da jedete previše slatke stvari mogu isključiti gen koji reguliše količinu aktivnih testosterona u vašem tijelu.

load...

Estrogen: Kako utječe na vaše tijelo

Prirodnom staništu: Jajnici.

Spustila: Da je držati u odgovarajuće ravnoteže, pobrinite se da ćete dobiti dovoljno vlakana, koja se vezuje za estrogen i kreće se kroz rad crijeva tako da se ne vratim u promet. Cilj za 450g vegetablesevery dana; zvuči kao mnogo, ali zeleni smoothie, salata i brokula i papar promiješati-frywill noktiju njega.

Leptin: Kako utječe na vaše tijelo

Prirodnom staništu: Fat ćelija.

PONAŠANJE u divljini: Ona obično ima leđa, koji regulišu apetit signalizaciju kad si puna. Ali, ako masne ćelije u kojoj je visi start nestaje - to jest, ako izgubite nekoliko kilograma - ona čini sama oskudna kao dobro. A kada leptina, aka Little Miss Sensible, opada, ne dobiti "Dobro si sada učinio 'poruku, tako da zadrži jesti, što čini ovaj gal jedan od glavnih pokretača jo-jo dijete. Oh, i vučem oko dodatnih dinara može uzrokovati leptina otpor.

load...

Spustila: Izbegavajte faddy dijete koje obećavaju brzo mršavljenje - tako da je neizbježan povrati koji vodi do leptina otpor. Također, pobrinite se da ćete dobiti puno cinka; nizak nivo su povezani sa smanjenim izlaz leptina kod zdravih ljudi. Natovariti na hranu bogate cinkom, kao što su grah, govedina i cashewsto da ovo heroina hormon sretan. I ne žurite kroz obroke: usporava daje leptina više vremena da to njena stvar.

Grelin: Kako utječe na vaše tijelo

Prirodnom staništu: Odgovor stomak.

PONAŠANJE u divljini: Rad u tandemu sa leptina, ovaj gladni momak regulira apetit. Kada je vaš želudac je gotovo prazna, gospodin dobre hrane mehovi do mozga da je vrijeme za jelo, a zatim nakon što ste žvakao svoj ručak, on ledi se oko tri sata. Ali kada gubiš težinu, vaše tijelo misli da je to od gladi (ne zna ovo radiš namjerno), tako da intenzivira proizvodnju grelina, povećanje glad da vas roditi se. Jedna studija je pokazala da su gojazne odrasle osobe koji su izgubili u prosjeku 30lbs imali 20% viši nivo grelina u njihovom sistemu nego što je to prije mršavljenje.

Prirodnom staništu: Odgovor nadbubrežne žlijezde, nalazi se na vrhu bubrega.

PONAŠANJE u divljini: Može ići feral u prisustvu stresa, ili kada se osjećati ugroženi - čak i ako je samo zato što idiot smanjiti te u saobraćaju. Kortizol, aka gospođa Stres Eater, pruža rafal energyso možete reagirati, onda, kada je opasnost prošla, apetit se tako baterija povećavana, jednostavno morate da dopuni energija koju samo potrošena (čak i ako niste potrošiti mnogo na sve). Neto rezultat? Težine, posebno oko sredinu.

Spustila: Prvo, odsekao joj je glavni opskrbe energijom: caffeine.As svako ko je ikada imao trostruki pucao zna, ovaj stimulans može povećati sekreciju kortizola. Drugo, imaju odgovarajuću kikot najkasnije virusni YouTube klip. Smijeh - ili čak samo očekivanju Grin - može smanjiti nivo kortizola za 39%, prema studiji koju Loma Linda University u Kaliforniji.

Ne znam da li su ti hormoni igraju ili ne? Evo 5 znaci da su ti hormoni igraju pustoš sa svojim telom.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Nova mamina sirova fotografija predstavlja realnost rodjenja

Post Zdravlje

6 razloga za težak vaginalni pražnjenje

Post Zdravlje

7 najboljih dodataka vitamina d za smanjenje umora u danju

Post Zdravlje

Simptomi Pcos sada pogađaju 1 od 5 žena - znaju znakove

Post Zdravlje

Spotiranje između perioda? Zbog toga imate neočekivano krvarenje

Post Zdravlje

8 razloga zbog kojih žene koriste pilulu, a ne kao kontracepciju

Post Zdravlje

Mišić koji trebate raditi za bolje orgazme

Post Zdravlje

13 stvari koje ne shvatate smanjuju vašu plodnost

Post Zdravlje

7 razloga zašto možda dobijate svoj period više od jednom mesečno

Post Zdravlje

Šta bi trebalo da znate o promeni brenda tampona

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja