Kako je jedna žena dobila topshop da prestane da koristi smešno mršave modele | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako je jedna žena dobila topshop da prestane da koristi smešno mršave modele

Kako je jedna žena dobila topshop da prestane da koristi smešno mršave modele

"Ni jedna lutka u trgovini je veći od veličine šest '

Ikada otišao u Topshop i pomislio, 'wow ove lutke su mršava!' Pa, to je ono što Laura Berry mislio previše puta.

Je kupac preuzeo na Facebook nakon što je suočen sa još jednom 'smiješno u obliku' model i pozvao na malo van na nezdravu sliku tijelo to može promovirati.

Ona je napisala: "Ovo lutka je iskreno smiješno oblika. Mlade žene teže pomalo kultnog sliku svoj dućan nudi. Koji sam siguran da si svjestan vaše prodajne brojke i hashtags na Instagram.

"Ipak, ni jedna lutka u svoj dućan pokazala ništa veća od veličine šest.

'Zapravo, nisam ni siguran onaj na slici je čak i to. Dakle, danas, ja vas prozivam Topshop, na nebrigu za generaciju izuzetno tijela svesno mladih.

load...

'Ja sam dovoljno star i dovoljno mudar da zna da nikada neće biti ove veličine, ali smo svi bili povodljive tinejdžeri u jednom trenutku, ja sam prilično siguran da li je neko od nas su bili svjedoci ove u našim tinejdžerskim godinama, bilo bi ostavio nas pitaju da li je to ono što se očekuje od naših tijela. "

Topshop je tvrdio da je lutka u pitanju je bio u lice veličine 10, ali da je bio promijenjen u svrhu vizualni merchandising pa se stoga i ne bi trebalo da bude predstavljanje prosječnog ženskog tijela. '

Otišli su na međutim, da se dogovore da se zaustavi čarapa brojke nakon komentari Laura stekao tisuće lajkova i akcija.

load...

Kako Uzimanje kontraceptivne pilule utiče na rizik od rakaNovo istraživanje je pogledao u uticaj uzimanja pilule, čak 30 godina nakon što ste zaustavili

Uzeti tabletu svaki dan? Researchhas otkrili da možete biti smanjenje rizika od raka materice za narednih 30 godina svog života.

Naučnici na Univerzitetu Oksford ocenili su da kontracepcijske pilule spasio čak 400.000 žena od raka u posljednjih 50 godina.

'Snažan zaštitni učinak oralnih kontraceptiva protiv endometrija raka - koje traje decenijama nakon zaustavljanja pilulu - znači da su žene koje ga koriste kada su u 20-im godinama, pa čak i mlađi i dalje koristi u 50-im i stariji, kada je rak postaje češći , 'rekao je Valerie Beral, vodeći autor studije.

Istraživači kažu da 10 godina korištenja pilule se procjenjuje da smanji apsolutni rizik od utrobe raka u žena mlađih od 75 iz dva od tri na samo jedan u tri.

BERAL je objasnio: "Ljudi su zabrinuti da je pilula može uzrokovati rak, ali na dugi rok pilule smanjuje rizik od raka."

To je rekao, uzimajući pilule treba uraditi sa svim činjenicama. Provjeriti upravo ono što je pilula radi svoje tijelo.


Sex Ed Sa Jessica Biel: Nisam znala My Own tijelo na 31Jessica Biel želi ženama da shvate njihova tijela, kao što je bilo potrebno pokušava da zatrudni sa Justin Timberlake za nju da shvati da nije

Jessica Biel se udružio sa WomenCare Globalto pokušati educirati žene o njihovim tijelima i seksualnog zdravlja.

Glumica i osoba majka otkrila da je ona samo shvatila koliko je u mraku ona bila, na 31-godišnjak kada je pokušala zamisliti svoje prvo dijete.

Govoreći za Glamour USshe opisao vrijeme kada su ona i Justin Timberlake su pokušavali da dobijemo bebu, kada je pitao, 'sad šta se dešava? Bio sam na pilule za tako dugo; koliko će to biti da zatrudni? "

'Odjednom sam shvatio da stvarno ne znam šta se dešava u mom tijelu, to je bilo šokantno. "

Ona sada radi s Saundra Pelletier koji je osnovao organizaciju, nastojeći prema obrazovanju žena i djevojčica širom svijeta.

Novu kampanju ćete par objaviti niz online videoscovering različitih područja ženskog zdravlja - od kontracepcije do puberteta.

Jessica prenio kako se oseća kada je prvi put dobila menstruaciju: 'Bio sam u školskoj predstavi, nosi sivu bradu i ovaj jastučić veličine skejtbord i razmišljanja, "Ono što se događa sa mnom?"

'Želimo djevojke da znaju šta njihova [tijelo prolazi kroz] tako da ne osjećaju uplašen ili sramota ili bruto.'

Kako to učiniti oni će 'udio djevojka priče, strahove i nesigurnosti. Ton je informativan, ali i šašav, pametan, duhovit. '


#MyBreastChoice Foto serije Presents Nevjerojatno Funny Pogledaj jedne žene dvojnik MastectomyAniela McGuinness je želio da pokaže drugačije, manje zastrašujuće pogled dvostruko mastektomije - rezultati su neverovatno.

32-godišnji Aniela McGuinness je stvorio neverovatna i iznenađujuće zabavan fotografija niz svoje iskustvo dobiti dvostruki mastektomija - rezultati su neverovatno.

Glumica iz Floride ima blog o svojim iskustvima podvrgnuti operaciji - nešto što je već isplanirao nakon što je saznao da je pozitivan na BRCA mutacije gena.

Za razliku od Angeline Jolie, koji su doveli povećani rizik da pažnju javnosti, Aniela nije uspio na operaciju prije nego što je dijagnosticiran rak dojke.

Tokom rutinske preoperativna ispitivanja doktori su pronašli grumen.

Šta je uradila onda je samo sjajan kao ona objašnjava u videu podvlačeći projekta - ona želi da predstavi drugačiji pogled na takav strašan proces.

Ona je htela da imaju veliku sliku svoje grudi prije nego što prolazi kroz proces.

Pogledajte video i pogledajte slike (radi sa Blast 'Em Photography) za sebe.


load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 načina bezbjednosti kako bi ponedjeljak učinili boljim

Post Zdravlje

Kako olimpijski sportisti reaguju na rio problem zike

Post Zdravlje

Da li vaša poo signalizira zdravstveni problem? Evo šta lekari žele da znate

Post Zdravlje

Zašto račun o Instagramu imam spontani splav je najhrabrija upotreba društvenih medija

Post Zdravlje

Kakvo žensko telo stvarno izgleda 3 nedelje nakon porođaja

Post Zdravlje

Pokušao sam 6 alarmnih satova da izlečim moj problem sleganja - evo šta se desilo

Post Zdravlje

Ono što vaša boja kose kaže o vašem zdravlju

Post Zdravlje

Šest mamica odgovara na skeptične i grube komentare o njenom tijelu

Post Zdravlje

12 jednostavnih načina za uspavljivanje lepote

Post Zdravlje

3 načina zavisnosti od instagrama za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Razumevanje 5 najčešćih alergija i netolerancije hrane

Post Zdravlje

V reč