Kako olimpijski sportisti reaguju na rio problem zike | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako olimpijski sportisti reaguju na rio problem zike

Kako olimpijski sportisti reaguju na rio problem zike

Vidjeti što svijet sportisti se povlače iz igre i koji je potpuno Nimalo uznemiren.

Je Žika Virus prenose komarci, koja se proširila širom Latinske Amerike, jedan je od najvećih problema kao sportisti i gledalaca pripreme za otvaranje Olimpijskih igara u Rio de Janeiru 2016. Godine.

Budući da je povezan s više nedostataka rođenja, Žika je najopasniji za trudnice žena, i onih koji se nadaju da će ostati trudne.

Uprkos rasprostranjena strahovima, Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) objavila je da je širenje Žika je bio "vrlo mali."

"Odbor je zaključio da postoji vrlo mali rizik od daljeg međunarodnog širenja Žika virusa kao rezultat Olimpijskih i Paraolimpijskih igara kao Brazil će biti domaćin Igara u brazilskom zime", navodi WHO 15. Juna.

load...

PROČITAJTE: GB HOCKET KAPETAN KATE RICHARDSON-WALSH RAZGOVARAO RIO, Yoga & HER OLYMPIAN DIJETA 

Međutim, sportisti, pa čak i novinari biraju da prođe na igre preko Žika strahove.

"Neću biti u mogućnosti da ide u Rio, doktori kažu, zbog virusa Žika", rekao je NBC domaćin Savannah Guthrie, koja očekuje svoje drugo dijete.

Vidjeti što druge zvezde biraju da u potpunosti preskočiti igre, a koji je potpuno ne brine mogućnost infekcije:

Michael Phelps

Plivanje, SAD, Godine 30

Najtrofejniji olimpijac svih vremena očekuje da bi putovanje u Rio, i da će čak i pridružiti verenici Nicole Jonhson i dva mjeseca starog sina Boomer.

load...

"Da li se kao [Žika] je prava stvar? Da. Da, mislim da je to nešto što moram da brinem? Ja ne", rekao je Phelps USA Today. "To je zimi kad stignemo tamo, tako da će pomoći. Tu je uvijek nešto za vrijeme Olimpijskih igara koje čujete mnogo o u medijima. Mislim da postoje mjere opreza moramo uzeti, i to je dio svakog posla. You uvijek moraju znati šta se dešava, posebno putuju u inostranstvo. To je na Olimpijskim igrama, a sportisti će biti zbrinuti. Za mene, to je moj posao kako bi bili sigurni Nicole i Boomer i moja porodica su zbrinuti. "

Čitaj: PLIVANJE WORKOUT koji gori 500 KALORIJE

Rory McIlroy

Golf, Irska, Godine 27

"Moje zdravlje i zdravlje moje porodice u pitanju prije svega", kaže McIlroy u saopštenju, u kojem je najavio da će se u potpunosti preskakanje igre. "Iako je rizik od infekcije virusom Žika se smatra niskim, to je rizik ipak i rizik ja sam voljan uzeti."

Hope Solo

Soccer, SAD, Godine 34

 

"Ako bih morao da napravi izbor danas, ja ne bih išao [na Olimpijadu]", rekao je Solo Sports Illustrated u februaru. "Ja nikada ne bi preuzeti rizik imaju nezdrave dijete. Ne znam kada će taj dan doći po Jerramy i mene, ali ja osobno zadržavamo svoje pravo da imaju zdravu bebu. Prihvatamo ove konkretne izbore kao dio kao žena, ali ja ne prihvati da bude prisiljena na donošenje odluke između konkurentnih za moju zemlju i žrtvovanja potencijal zdravlje djeteta, ili ostati doma i odustajanje snove i ciljeve kao sportista. U konkurenciji na Olimpijskim igrama treba da bude sigurno okruženje za svakog sportistu, muški i ženski podjednako. Sportistkinje ne bi trebalo biti primoran da donese odluku koja bi mogla žrtvovati zdravlje djeteta. "

Golman je kasnije promijenjen njen stav i rekao CNBC u maju ona će biti "nerado" pohađaju igre, ali ne bi se istraživanje u zemlji.

"Nisam siguran da sam čak i da odlazi u hotelsku sobu, izvan prakse", rekla je ona.

PROČITAJTE: ENGLESKA fudbaler CASEY STONEY o hrani FITNESS i ženstven TIJELA

Tejay Van Garderen

Biciklizam, SAD, Godine 27

Supruga američkog bicikliste očekuje svoje drugo dijete u oktobru, a odluku da preskoči igre bilo je pitanje zdravlja porodice.

"Ako [moja žena] nije bila trudna sada, pod pretpostavkom da je izabran, ja bih ići", rekao je Van Garderen CyclingTips. "Ali, činjenica je, da je trudna. Ako smo samo početi pokušavao, rekao bih da smo mogli početi pokušavamo šest mjeseci nakon Olimpijskih igara. Ali, kada ona ima bebu u trbuhu, ja ne želim da se bilo šanse. "

Gabby Douglas

Gimnastika, SAD, Godine 20

 

Kao jedan od Superstars iz SAD gimnastički tim iz 2012. Godine koji je zlato u Olimpijskim igrama u Londonu 2012. Godine, Douglas nije zabrinut.

"To je na Olimpijskim igrama", rekao je Douglas za Associated Press. "Komarci? Kao, kako god. Ja idem. Ovo je moj pogodak. Nije me briga da nema glupih grešaka."

PROČITAJTE: olimpijski biciklista LIZZIE Armistead NA RIO, HER DIJETA I KAKO da misli kao osvajač zlatne medalje  

Pau Gasol

Košarka, Španjolska, Godine 35

 

Chicago Bulls centar, koji se očekuje da će igrati za Španiju na Olimpijskim igrama, razmišlja njegov reproduktivni budućnost.

"Zamrzavanje sperme je jedna od mjera moram uzeti u obzir", rekao je AP.

Serena Williams

Tenis, SAD, Godine 30

Iako je teniski šampion je priznala da se "ne uzimaju Zika olako," očekivati ​​Williams da se u Riju.

"Posebno što stariji, ja definitivno idem svuda zaštićena. Ja čuvam sebe", rekla je ona Glamour.

PROČITAJTE: 7 TENNIS GREŠKE većina nas MAKE NA SUDU 

Greg Rutherford

Atletici, Velike Britanije, Godine 29

 

Rutherford, i njegov partner, Susie Verrill, postali su roditelji po prvi put u 2014. Godini, a planira dodati na svoje leglo, i odlučili da zamrzne Rutherford spermom.

"Bilo bi nam drago da imaju više djece i sa istraživanja u začetku, ja ne bih hteo da se stavim u situaciju koja bi mogla biti spriječena", Verrill napisao za standardna Magazine. "Stručnjaci još ne znaju prednosti i mane od Žika, pa iako izgleda kao da nema stvarnih problema treba Milo ugrize, to je samo još jedna stvar koju ne želim da priliku."

Missy Franklin

Plivanje, SAD, Godine 21

"Mi smo vrlo svjesni toga, ali za nas je to samo jedna od onih stvari koje se pojavi to je stvarno izvan naše kontrole", rekao je Franklin na Američki olimpijski tim mediji samitu u martu. "Samo sam vjerovati da je USOC i SAD Plivanje nas uvijek priprema za sve što ćemo naići i vjerujem da će učiniti isto tamo. Ja iskreno ne razmišljam o tome. Ja koncentrirajući se na trening i to je gde je moja pažnja je sada. "

PROČITAJTE: 5 načina PLIVANJE ĆE poboljšanje vašeg života 

April Ross 

Odbojka na plaži, SAD, Godine 34

 

Ross, koji je Kerri Walsh Jennings se igra partner je spreman da napravi put, Žika boji ili ne.

"Moraš biti pametan o tome i poduzeti sve mjere opreza možete, koje ćemo", rekao je Ross, prema New York Times. "I ja planiram da se testira kad se vratimo pre nego što počnemo pokušavamo imati bebu. Ako moramo čekati, idemo čekati. Po mom mišljenju, nema smisla nužno brinuti ako ne postoji ništa što možete zaista. Uzmi predostrožnosti možete, i zaboraviti o tome. "

Ovaj članak izvorno pojavio na rodalewellness.com

Uživali u ovom? Provjerite zašto samo 20% britanskih žena su uvjereni u njihova tijela - istina ili ne?

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Zbog toga su žene uvek hladne na poslu

Post Zdravlje

6 grešaka u masturbaciji koje podrivaju vaš orgazam

Post Zdravlje

Kako hormoni utiču na vaš apetit, težinu, spavanje, raspoloženje i još mnogo toga?

Post Zdravlje

Kako izgleda kao histerektomija starije od 25 godina

Post Zdravlje

Kako trenirati koliko vam treba san i ostale vesti

Post Zdravlje

Ono što ova zvezda lepih malih lažova želi da znate o mentalnoj bolesti

Post Zdravlje

8 žena o tome kako su se stvarno osećali kada su uzeli ove smiješne slike instagrama

Post Zdravlje

Najgore stvari koje radite kada jednostavno ne možete da spavate

Post Zdravlje

Ono što zaista voli da se prevrne

Post Zdravlje

5 stvari koje nikad ne smete reći nekome ko ima anksioznost

Post Zdravlje

Zašto živjeti u gradu te čini zaspanim

Post Zdravlje

Konačna vremenska linija za popodne do kreveta koja garantuje dobar noćni san