Kako se nositi sa anksioznošću kada se osećate preplavljenim | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako se nositi sa anksioznošću kada se osećate preplavljenim

Kako se nositi sa anksioznošću kada se osećate preplavljenim

Boreći se sa anksioznošću i stresom? Evo 5 jednostavnih načina da ga isključite (ili barem da ga dole)

To vjerojatno neće vas šokirati otkrio da 60% zaposlenih su imali problema mentalno zdravlje, zbog posla ili gdje je rad jedan od faktora u nekom trenutku u svojoj karijeri - Činjenica je istaknut u mentalno zdravlje na Izvještaj o radu 2017. Međutim, šta bi moglo da vas šokira je da je samo 11% ispitanika su smatrali da bi mogli razgovarati sa svojim šefom. Znajući kako se nositi sa anksioznost, stres i depresiju i kako da potraže pomoć je problem koji treba adresiranje. 

Prema Velikoj Britaniji Fondacije za mentalno zdravlje, generalizirani anksiozni poremećaj račune za 30% GPs 'predmeta mentalno zdravlje. Međutim, postoje i vjerovatno će biti još mnogo pate s blagim do umjerenim anksioznost koji se nose na svoju ruku. Chloe Brotheridge, hipnoterapeuta i najprodavaniji autor 'anksioznost Solution' potvrđuje: "To je svakako najčešći problem vidim u mom hipnoterapije praksi." 

load...

Anksioznost može manifestirati na različite načine, od strahove i fobije na opsesivno kompulzivni poremećaj (OKP) i Trichotillomania (čupanje kose). Najčešći je generalizirani anksiozni poremećaj (GAD), koji se može opisati kao 'hronične zabrinjavajuće i uključuju stvari poput catastrophising ( "On je kasno, on mora da je udario auto!'), Problemi sa spavanjem, mlakonja, i napetost u tijelu. Svi možemo osjetiti ovako s vremena na vreme, ali ako to utiče svoj život, vrijeme je da zna kako se nositi s anksioznosti. Stat. 

Čitajte za Brotheridge vodič o tome kako se nositi s anksioznošću na dnevnoj bazi.

Prvi korak ka bolje prepoznaje da postoji problem i odlučio da uradi nešto po tom pitanju. Važno je da ako sumnjate da imate bilo kakve simptome anxietythat ste razgovarali sa svojim GP i da se to pravilno dijagnosticiran.

load...

U međuvremenu, ovdje su moji pokušao i testirani, zasnovane na dokazima načina da vam pomoći da se bave anksioznosti.

1.the umjetnost distrakcije

To ne može biti dugoročno rješenje, ali odvlači sami mogu birati niz intenzitet i pomoć pauze obrasce anksioznosti.

Kada ste prvi put najave anksiozno misli ili osjećaje, sebe reći 'STOP!' i brzo naći nešto drugo da radim. Dobiti na telefon sa prijateljem, idite na trčanje, da malo pisanje ili se fokusirati na disanje.

2. Dišite

Controlled disanje kratkih spojeva anksioznost u mozgu aktiviranjem parasimpatički nervni sistem (suprotno od "bori se ili beži" odgovor).

Udahnite, gledajući kako vaš trbuh širi kao balon, i neka ga poravnati sa izdisajem. Sedite udobno i disati u za brojanje 7, a onda se na broj 11.

Možete računati kao brzo ili sporo koliko želite - to je odnos koji je važan. Učinite to za nekoliko minuta ili dok ne osjetite mirni.

3.Remember: vaše misli nisu činjenice

Samo zato što ti misliš nešto, ne znači da je istina. Anksiozni misli su često iracionalni ili izobličena. Zabrinuti da netko na poslu iznerviran sa tobom? Ako nema razloga zašto bi se, priznati da je vaša sklonost da mislim da je najgore u igri.

4.Dear Diary...

Pisanje stvari dole ne samo da će Vam pomoći da se stvari u perspektivi; fizički čin pisanja ima uticaja na podsvest.

Pri pokušaju da se nose sa anksioznošću probajte ovo svakodnevno vježba pisanja. U jutarnjim satima, ili, ako se bore sa spavanjem, noću pred spavanje, slike toka svesti. Dobiti sve svoje brige, zabrinuti misli i osjećaje na papir. To ne osjećaju dobro da se sve to? Kada ste to uradili, to je vrijeme da poveća svoj pozitivnost pisanjem spisak svih stvari koje su zahvalni. Studije pokazuju što zahvalan pojačava osjećaje blagostanja, pa zapišite velike stvari (Zahvalan sam za svoju porodicu moj dom moje zdravlje) i male stvari (To je sunčan dan ova kafa odličnog okusa to je skoro vikenda).

Nakon toga, postavite namjeru za to kako želite da se oseća, razmišljanja i djelovanja. Na primjer, 'osećam sigurno i opušteno', 'osećam u kontroli', 'Ja znam da će sve biti u redu ".

To može biti od pomoći navesti ih u sadašnjem vremenu, jer to čini češće je potrebno na brodu podsvjesno, što ga čini jednim od najefikasnijih načina da se bave anksioznosti.

5. Odgovor nazad

Ova tehnika je pozajmljen iz kognitivno bihevioralne terapije (CBT). Zapišite svoje brige, a zatim ga dati 'racionalan odgovor. Na primjer, za 'To prezentaciju otišla strašno, ja sam kvar i sve je krenulo naopako', mogao bi odgovoriti na leđa, "Prezentacija nije išla kao i ja bih volio, međutim sam naučio puno za sljedeću vremena i prezentacija neće biti važno u sve u nekoliko dana vremena '. Možete čak i zamisliti da je najbolji prijatelj odgovara na leđa za vas.

Ulazak u naviku pisanja dole brige i odgovaranje na leđa trenira umu da racionalnije vidim stvari.

Kako se nositi s anksioznost? Imate li brzo anksioznost-Busters koji rade za vas? Podijelite ih u komentarima ispod.

Chloe Brotheridge je Harley Street hipnoterapeuta i specijalista anksioznosti. Stupiti u kontakt na easywaytochange.co.uk

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Šta je vaginalna laserska terapija, i ako pokušate?

Post Zdravlje

Konačna vremenska linija za popodne do kreveta koja garantuje dobar noćni san

Post Zdravlje

Potraga za fizičkom savršenošću proširio se na bradavicu i postaje ekstremno

Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

11 slučajnih razloga zašto je vaš period potpuno nestanak

Post Zdravlje

7 hranu koja vas drži noću

Post Zdravlje

Pod pritiskom? Meditacija može pomoći

Post Zdravlje

Pitanje: da li testovi plodnosti stvarno mogu predvideti kada će vaša plodnost ispasti?

Post Zdravlje

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Post Zdravlje

Studija sugeriše da pilula može da poveća rizik od raka dojke za 40% - pa koji je dogovor?

Post Zdravlje

Simptomi endometrioze mogu se odbaciti kao bol u periodu - znati znakove