Kako u budućnosti dokazati svoje telo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako u budućnosti dokazati svoje telo

Kako u budućnosti dokazati svoje telo

Ostati zdrav u svako doba sa našim stručnim vodičem na treninge, ishrani i zdravlju testove morate da se brine o svom telu u 20-im, 30-im i 40-im

Većina nas početi finansijske penziju 30 (dobro, nadamo se), ali ono što bi trebalo da "investirati" u sada kako bi bili sigurni vaše zdravlje ravnoteža ostaje u crvenom? Ove je pokušao i testiran promjene kako da budemo zdravi će vas banku vrijednih resursa - bez obzira na dob.

U VAŠOJ 20S

VJEŽBA

U svojim 20-im, svoj hipofize se punom parom, odnosno sa ljudski hormon rasta, što znači da je lakše zategnuti nego u bilo kom drugom trenutku u svom životu. Zaradi na ovom podizanjem kao velike težine kao što možete - da ćete banku mišića memorije za svoj 30-te i 40-ih. "Odaberite tereta možete učiniti ništa više od šest ponavljanja sa, onda to pet setova", kaže sportski znanstvenik i ličnog trenera Luke Worthington, koji savetuje fokusirajući se na učestalosti treninga, a ne opterećenje podignete. "U svojim 20-tim, spremni ste se savršeno za oporavak, tako da četiri snagu treninga plus dva kardio one tjedno je potpuno ostvariv." Čuli ste čovjek.

load...

DIJETA

Sada nije vrijeme da odbace mljekare. Vrhunac koštane mase je postignut u dobi od 25. - 30., tako da bi trebalo da profitira na kalcij. Ako ne želite da se vaše 1,000mg RDA sve od mlijeka (1 čaša bijelog stvari ima 300mg kalcija u sebi) ova dijeta će vam RDA: kaša je s jedne čaše mlijeka za doručak, salate sa dva šolja spanaća na ručak, zatim losos sa tri šolje kuvanog zelenila (brokoli i kelj). Lako.

ZDRAVLJE TESTOVI

Lipidni profil

Holesterol može izgledati kao stari-osoba zabrinutost, ali uzimajući profil lipida radi na 25 (onda svakih pet godina nakon toga) štiti od srčanih problema kasnije u životu. Pitajte svog GP za potpuni ekran (gledajući četiri vrste masnoća u krvi) a ne samo ukupan broj holesterola. Pogledajte u nastavku za svoju metu nivoa.

load...

Biomechanic test: Vaš egzoskelet dostiže punu zrelost vaše sredine - 20s, tako da je sada vrijeme da provjerite kako se vaše tijelo poravnat. "Ne možete biti svjesni ako ste krivonogim ili imaju asimetrično kuk", kaže biomehaničke stručnjak Serena Stubbs, od Izokinetika Fizioterapija. "Ali, 30-tim i 40-ih, ako ne i pogledao, oni mogu dodatno izazvati probleme niz liniju." Test Biomehanika, od 200 $, isokinetic.com.

U 30-tim

VJEŽBA

Vaš ljudskih hormona rasta uzeti malo pikiranje u ovoj deceniji. Prijevod: to je teže za vas za izgradnju i održavanje mišićne mase. "Pena Rolling u kombinaciji sa dinamičkim toplo-up su sada važno", kaže Worthington. "Raspoređivanje u de opterećenja tjedna svakih četiri do šest tjedana (smanjenje težine podignete tokom treninga, ali bez zaustavljanja obuke) i imaju ciljeve oporavak pored svoje ciljeve obuke (kao što su pili četiri litre vode dnevno ili dobiti sedam sna sata po noći) su od ključnog značaja. Vaše tijelo jednostavno nije na metke kao što je bio u 20-tim. "

DIJETA

Imamo dvije riječi da ti kažem: artritis i osteoporozu. Nije seksi znamo, ali 30-tim je vreme kada je najviše štete kostima. Srećom, visoko kvalitetne omega - 3s će vam pomoći da ih spriječi. Trebalo bi da ima za cilj za tri 150g porcije nedeljno lososa ili skuše da pruže svoj 500mg RDA, ili pokušajte jedan Tom Oliver Nutrition Omega 3 MOPL Herring Kavijar kapsula ($ 39.99, tomolivernutrition.com).

ZDRAVLJE TESTOVI

Bris: Vaša vrata maternice rizik od raka je najviši u dobi između 30 i 34, tako da je nekoliko trenutaka nelagode tokom testa brisa će vam zaraditi dodatni kredit u banci. Wunderlist, besplatna aplikacija, služi kao podsjetnik kada rezervirajte svoj sljedeći sastanak (wunderlist.com).

Štitnjače test: onog trenutka kada 35. Rođendan svijeća je raznesena, vrijeme je da testirate funkciju štitnjače. Test krvi za TSH - štitnjače stimulirajućeg hormona - ekrani za nedovoljno aktivne ili preaktivan štitnjače. Ovi uvjeti mogu uzrokovati debljanje i gubitka, promjene raspoloženja, anksioznost i loše kože. Organizirati privatni test u spirehealthcare.com.

Test vitamina D: Kako stariš, rizik od nedostatka vitamina D povećava - povezan sa srčanim bolestima, astme i raka, kao i loše zdravlje kostiju. Pitajte svog GP da pogledam.

U VAŠOJ 40S

VJEŽBA

Loša vijest: nakon 35 gubimo oko 1% mišićne mase svake godine. Dobra vijest je trening snage pomaže vam držati mršavih tkiva imate. "Donja ponavljanja sa većim opterećenjima pomaže straže protiv osteoporoze", kaže Worthington. "Pokušajte težine dva puta tjedno, a brza šetnja dva puta tjedno i rad mekog tkiva (pjena valjanja, joga, pilates) svaki dan."

DIJETA

Energija koju burn radi, dobro, ništa, smanjuje se za 7% svakih deset godina nakon što je 30, pa izrezati rafiniranih ugljenih hidrata i prebaciti na niskim GI hrane bogate rastvorljivih vlakana, koji pomažu da se smanji loš holesterol. Prebacivanje iz nazdravimo kašu za doručak mogla smanjiti holesterol za 10%. Žene ispod 50 je potrebno 25g vlakana dnevno da pomogne u svemu, od probave do zdravlju srca - 28g lanenog ima 8g vlakana, dodati u frape, salate i variva.

HORMONI

Malo je rano da govorimo o M riječ (menopauza, ne Manilow, ali radije ga niko nije ni spomenuo), ali je prošle ura svoj jajnici '- u perimenopauze - počinje pet do 10 godina ranije. Kako je prosječna starost menopauze je 52, to znači da imate simptome ubrzo nakon velike 4 - 0. "Neke žene prestanu proizvoditi progesteron potrebno da očisti višak estrogena", objašnjava stručnjak za hormon dr Jan Toledano. To može dovesti do promjene raspoloženja i loš san. Pred menstruaciju, izrezati kofein i alkohol kako bi se smanjila simptome. Progesteron krema (pogledajte GP) i vitamina C može povećati nivo.

ZDRAVLJE TESTOVI

Zdravstveni pregled: Ovaj malo poznati GP test je bio besplatan za više od - 40-ih od 2009. Krvni pritisak, holesterol i BMI se provjeravaju protiv moždanog udara i bolesti srca rizika. Ako ga ne nudi, ako to zahtijeva.

Ispit očiju: Imati pregled očiju svakih pet do 10 godina u svojim 20-im i 30-tih godina, ali između 40 i 65 koja se mijenja na svakih četiri. Rezervirajte sastanak sa optometrista koji možete provjeriti za glaukom, katarakte i makularne degeneracije. Rezervirajte retine prikazivanje na David Clulow, besplatno uz čaše.

Dijabetes test: Vaš tip - dijabetesa tipa 2 rizik se povećava s godinama, pogotovo nakon što je pogodio 40. Nakon dobi od 45 godina, dobiti test svake tri godine. Ako ste višak kilograma, to je svake druge godine. Stavite ga u dnevniku.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Vaša vagina može biti svrab u vašem vremenu - evo zašto

Post Zdravlje

Negativna slika tela sada pogađa 10 miliona žena - istražuje zašto

Post Zdravlje

7 razloga da je vaš period teži nego obično

Post Zdravlje

Nove fotografije mame pokazuju stvarnu evoluciju tela posle bebe

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Odgovorio je na najsigurnija pitanja o kontracepciji

Post Zdravlje

13 stvari koje ne shvatate smanjuju vašu plodnost

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Da li je način grinberbera bolji od masaže za stres?

Post Zdravlje

Kako osloboditi stres za 3 minuta

Post Zdravlje

Anksioznost, spavanje i zdravstvene aplikacije: stvarno rade?