Kako vaš period utiče na vaš trening? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Kako vaš period utiče na vaš trening?

Doktor i PT objasniti zašto rade kada si 'on' osjeća sve teže i šta da radim.

Fer krvavi igru. To je bila reakcija na WH kancelariji kad kineski plivač Fu Yuanhui izrazila zašto njen tim je četvrtu poziciju u Rio relej: ona je bila na menstruaciju.

Izgledalo je kao opravdanje za svaki HIIT sjednicu propao kroz, ili znojava spin klase otkaz off kada imate brutalnog perioda i 'ide s toka "je nemoguće. 

Zahvaljujući arhaična tabu, uticaj menstruacije na vježbanja se stvarno ne govori.

Pa kako mogu u periodu dovesti do svjetske klase plivač propustiti zlatnu medalju?

Ili, još u stvarnom svijetu, učiniti ako se osjećate tako gluposti koje vam omogućavaju svojim prekoračenja progutati $ 18 ClassPassno-show naknade?

load...

ŠTA SE DEŠAVA?

Vaš ciklus počinje prvog dana menstruacije, znak krvi, grčevi i - ako imate sreće - lutajućim creva. Nagli pad razine hormona također mogu ostaviti osjećaju prazni.

Prema rečima Narenda Pisal, konsultant ginekolog u Londonu ginekologiju, ne postoji istraživanje koje podržava razlog zašto ne možete raditi u ovoj fazi. Ali postoji niz razloga zbog kojih možda ne osjećaju tako.

"Kada imate period, vaš nivo hormona estrogena i progesterona su niske, što može izazvati nivo energije pasti, 'objašnjava gospodin Pisal.

'Pitajte svog GP testirati svoje mineralne nivoima i dopune uz dobar dodatak kvaliteta željeza - ili multi-mineral ", kaže gospodin Pisal. 'Većina žena ima nizak nivo željeza, koji se niže kada su menstruaciju, "dodaje on.

load...

Dok dopuni sa željeza može pomoći ponovno postaviti osiromašeni nivo energije, još jedan mineral, magnezij mogu dobiti da rade na ublažavanju grčeva - javili su u časopisu Family Practice.

TrySolgar Magnezij citrat ($ 7.49) ili, ako niste ljubitelj pilula, investiraju u spreju.

Istraživači sa Univerziteta Cardiff otkrili da kada se nanosi direktno na kožu, magnezij ulja, kao što je ovaj jedan od BetterYou, direktno apsorbira u tkivo kože. 

Grčevi i krvarenje tako brutalan da si strepeći da predstojeći 10K? Zapamtite, ne morate samo nositi s tim.

'Doktori su načini da periodsmore podnošljiv; lijek se zove tranexamic kiselinom može smanjiti količinu krvarenja za 50 posto ", kaže gospodin Pisal.

'Ako uzimate oralne kontracepcijske pilule, nema ništa loše sa tekućom paketima zajedno, ili, "dodaje on.

Sync znoj

U slučaju da se u iskušenju, ne razmetanje na taj skup Bootcamp kad si na. Vi ćete dobiti više od toga u tri sedmice, jer naš kapacitet pluća povećava pred kraj našeg ciklusa, prenosi Journal of Respiratory Fiziološki neurobiologija.

'Go za pilates umjesto. Mislim da je to radi one duboke, mišiće pomaže olakšati moje grčeva - i zaista da se fokusiramo na poteze, što je dobrodošla distrakcija ", kaže Pip Black, suosnivač London fitness studio, Frame.

Jednostavno ne mogu suočiti sa treninga? Sve je dobro.

"Važno je da se ne sekiraj se ako ti treba dan odmora", kaže Black - jer u roku od nekoliko dana, vaše tijelo će biti usmjerena do ponovo napraviti ozbiljne dobitke.

'U dva tjedan, vaš nivo estrogena i progesterona porastu, uz hormon rasta, što ga čini najbolje vrijeme za izgradnju mišića,' objašnjava Black.

'Ako već diže tegove, povećati svoj opterećenja. Ili, ako ste novi na težinu treninga, dodajte Kettlebell na čučnjeve, "dodaje ona.

Sjednica raspored naredne sedmice u čučanj stalak, onda upuštati u nekim kvalitetnog vremena sa kauča, Netflix i neki Cadbury-a - krivice besplatno. Znamo da ćete nadoknaditi.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Jutro nakon pilule: vaš pravi vodič za pričanje

Post Zdravlje

5 razloga što nastavljate uzimanje drške i cistitis

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

3 prirodna načina na koji muškarci mogu povećati plodnost

Post Zdravlje

6 stvari koje treba da znate o seksu kada imate iud

Post Zdravlje

7 žena dele kako je kontrola kretanja promenila svoju kožu

Post Zdravlje

Natalia vodianova razgovara o periodu stigme - i osvježavajuće je iskreno

Post Zdravlje

To se dešava sa vašim telom kad ga držite i izbegavate toalet

Post Zdravlje

8 načina da pilula utiče na vaše telo

Post Zdravlje

Zbog toga ćete više pratiti svoj period

Post Zdravlje

Šta bi trebalo da znate o promeni brenda tampona

Post Zdravlje

Zbog čega žene najviše rizikuju nedostatak gvožđa