Koji je tvoj rizik od raka kože? | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Koji je tvoj rizik od raka kože?

Koji je tvoj rizik od raka kože?

Studija Mayo Clinic naći melanom stope kod mladih žena povećao osam puta između 1970. I 2009. Godine, ali s više znanja i viši zaštitni faktor, mi nedostaje znakova upozorenja?

Ako vaša majka, otac, brat, sestra ili djeca su imale melanom (maligni tumor), rizik je 50% veća od prosječne osobe. Ako su dijagnosticirana više udaljenih srodnika, kao što su vaše bake i deke, tetke, stričevi ili rođaci, rizik raste, ali ne toliko. Tako da je vrijeme da izađe svoje porodično stablo i pobrinite se da pitati tvoji roditelji ili bilo starim članovima porodice da sazna da li je mini odmor u Costa Del Sol je završila u suzama.

2 solarijumu KORIŠTENJE

Zatvoreni kožari su 74% veće šanse da razviju melanom od onih koji nikada nisu krasile solarijum. Oni također imaju 69% povećan rizik od ranog početka karcinoma bazalnih ćelija (vrsta raka kože koji se formira na gornje slojeve kože). Provjerite mladeži za ABCDE: asimetrični oblik, nepravilnog granica, više od jedne boje, veći od 6mm u promjeru i neujednačen uspona, ako se gleda sa strane. Lako zapamtiti, zar ne?

load...

3 plikova BURNS

Patnja gadna opekotina samo jednom u djetinjstvu ili adolescenciji više nego udvostručuje šanse za razvoj melanoma kasnije u životu. Čak pet blage opekotine u vašem životu može udvostručiti rizik. Isprobajte UV indeks aplikaciju. Odaberite svoj
tip kože, SPF i oblačnosti, a aplikacija izračunava vaš lokalni UV indeksa i procjenjuje koliko dugo možete ostati na suncu prije nego što dođe do oštećenja. Čak vam govori kada da se u hladu. 'Appy dana.

4 LIGHT EYE COLOR

Oni sa plave ili zelene boje oči su sklonije raka kože, posebno na oku i kapka, od onih sa smeđim perunike. Pobrinite se da nosite Sunnies 10:00-04:00, kada sunčeve zrake su najjače (i najvjerovatnije oštetiti vaše poglede). Uzmite posebnom pažnjom na plaži. Pijesak odražava jednu četvrtinu, a voda odražava samo o svim sunčevih zraka koji je udario, što znači da ću se pravo u oči. Jao.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Ono što se dogodilo kada su 5 žena na poslu nosile monitor za srčanu frekvenciju

Post Zdravlje

Zašto je dugo radno vrijeme gore za vaše zdravlje nego za muškarce

Post Zdravlje

5 žena deli ono što je stvarno poput menstrualne čaše

Post Zdravlje

Kako pronaći najbolju poziciju spavanja za vas

Post Zdravlje

Žena deli sirovu realnost uznemirenosti sa ovom moćnom facebook postom

Post Zdravlje

Imam hroničnu nesanicu - evo kako je sedmica u mom životu

Post Zdravlje

Prva pomoć za mentalno zdravlje: kako tražiti pomoć bez odlaska svom šefu

Post Zdravlje

Kako se ne bojte ništa

Post Zdravlje

Kako jedu ribe u supermarketu može vam ostaviti nedostatak hranjivih sastojaka

Post Zdravlje

10 faktora koji vas čine većim rizikom od razvoja raka dojke

Post Zdravlje

7 razloga da je vaš period teži nego obično

Post Zdravlje

Veštački čekići