Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Kompletan vodič za vaš ciklus: hrana, fitness i raspoloženja

Kada trening, idite na jogu, jesti povrce i više sve pokriveno.

Znamo svoj dolazak, ali većina od nas su obično prilično loše u pripremi za naše vrijeme u mjesecu. Da znamo naše raspoloženje može promijeniti, emocije mogu polude i tijelo mijenja kao što smo postali skloni nadutost i umor. Ali postoje zapravo četiri različite faze do menstruacije ciklus žena, koje bi mogle olakšati rad sa svojim ciklusom, a ne ide protiv nje.   

 

Menstrualni FAZA (DANI 1 - 5)

GO GREEN

Feeling potpuno obrisao? Ili izgledaju bolesno bijele, nego prilično porculana? Mogli biti ti manjak željeza i žene sa teškim periodima su posebno u opasnosti. Žive kao Popaj sa pločom želeniša i igrati pametno uparivanje kako bi se povećala apsorpcija željeza: jesti impulsi sa hranom sumpor-bogata, kao što su češnjak i luk, i kombinirati izvora željeza na biljnoj bazi sa sastojcima bogata vitaminom C. Dva je uvijek bolja od jedan.

load...

BE AWARE

Žene koje pate od epilepsije uzeti dodatnu njegu. Čini se da je za nekoliko dana prije i nakon perioda (i za vrijeme ovulacije), možete biti skloniji napada. Joga je pokazano da se smanji učestalost i trajanje napade, iako, tako da chill out i usavršiti svoj 'Om'.

Folikularna faza (dana: 1. - 13)

GA NAPUMPA

Želim da se mišići kao The Rock? Pa, možda ne, ali uhvatiti naše drift. Maksimalno iskoristite tegova koncentrirajući se na prva dva tjedna ciklusa. Prema švedski istraživači, to je kod podizanja teških ima najveći utjecaj na mišićnu snagu i masu.

OVULACIONI FAZA (14 DAN)

STICK WITH FRIENDS

load...

Možda nije najbolji dan za pregledavati Tinder. Ispalo je da smo češće imaju pozitivne utiske muških strancima kad smo plodno - posebno oni koji se pojavljuju fizički impozantan. Osim ako su od različitih društvenih grupa ili rasa, to je... A onda, kažu istraživači Michigan State University, žene su više likey da reaguju negativno. Najsigurnije rezervirati noći sa prijateljicama.

WORK IT

Priprema za veliki sastanak ili odlaska na novi posao? Da li domaći sada izvještavaju stručnjaci iz Concordia University. Ispalo je da smo bolji u verbalne memorije zadataka (mislim na umu činjenice i to-do liste), dok smo ovulaciju zbog povećane razine estrogena. Pozvani na intervju? Odgoditi to za svoju pre-menstruacija fazi ako možete - hormon promjene znači da će biti bolji u navigaciji Google maps. Dolazite kasno je #notagoodlook.

Lutealne faze (15. Dan - 28)

DIVE IN

Tjedan dana od menstruacije? Zatim spusti te trenera i opustiti. Prema američkom društvo fiziologa, ovo je kada je stopa otpuštanja koljena nervnih vlakana i mišići pod njihovom kontrolom se nalaze na najvišem. Glasi: zglobova su manje stabilna i da si više na rizik od ozljeda. Jao.

Take It Easy

Planiranje dnevnik narednim mjesecima? Budite sigurni da bi užurbano društvenim prilikama i back-to-back sastanaka na minimum sada. Womenare manje u mogućnosti da obrađuju akutnim stresom prije menstruacije, što može dovesti do prehlade, iscrpljenost ili, jednostavno, ukupno nakaza out. TLC

Želite znati više o periodima? Saznati odgovore na period pitanja youve bio previše posramljen da pitam.

Povezane vijesti


Post Zdravlje

5 vaginalnih zdravstvenih problema koji su često uobičajeni nego što ste mislili

Post Zdravlje

7 razloga što imate grčeve koje nemaju nikakve veze sa vremenom

Post Zdravlje

Šta je vaginalna laserska terapija, i ako pokušate?

Post Zdravlje

Vaš definitivan vodič: kako upravljati svojim hormonima tokom cijelog mjeseca

Post Zdravlje

Kako popraviti suvost vagine i provjeriti ispus

Post Zdravlje

Pitanje: da li vaša težina može uticati na vašu plodnost?

Post Zdravlje

Su tamponi loši za vas?

Post Zdravlje

Zašto neke žene imaju mnogo više problema da zatrudnu od drugih

Post Zdravlje

Simptomi endometrioze mogu se odbaciti kao bol u periodu - znati znakove

Post Zdravlje

6 simptoma koje niste shvatili bili su pms

Post Zdravlje

Da li biciklizam utiče na plodnost mog partnera?

Post Zdravlje

Da li vam kontrola roditelja stvarno teži?