Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

Koristio sam samo prirodni dezodorans 3 meseca - evo šta se desilo

"Ja sam ne kao pogodio za iznos od znoja sam imala (i to nije bio beznačajan!) Kao što sam bio potpuno mrlje."

Mali savet: Nemojte preći na prirodni dezodorans u sred ljeta.

Znao sam da je to bila loša ideja, da napustim tradicionalnih dezodorans u 80 stepeni vremenu, ali sam ipak nastavila, možda privučeni izazovom to. Sam eksperimentisao sa zelenija opcije u gotovo svakom dijelu moja rutina brigu o sebi, osim ovog regiona. Zaista, pazuha bili krajnja granica.

Prije nego što se zabiju u pravi razgovor o ovom putovanju u središte mog pazuha, idemo na pozadini činjenice ravno. Sve što ima riječ antiperspirant na njemu je napravljen od aluminija. FDA regulira pojam i jedini sastojak oni su odobreni da zaslužuje titulu dezodorans-kao: vi sprečava znojenje-je aluminijska.

load...

To je prirodno supstanca, usput-to bi trebalo da bude kontroverzan. Bilo je izvještaja povezujući aluminija i sa rakom dojke i Alzheimerove bolesti, ali konsenzus znanstvene zajednice i FDA je da dokazi jednostavno nije baš tamo. Za razliku od antiperspiranti, dezodoransi mogu zamaskirati miris tela, ali ne znaju, i ne treba, zaustaviti vas od znojenje.

Moj prvi tjedan na prirodan dezodorans, iako, nisam kao pogodio za iznos od znoja sam imala (i to nije bio beznačajan) kao što sam bio po mrlje. Dobri Bože, mrlje. U početku sam bio zbunjen-sam pročitao da je aluminij je kriv za većinu pazuha bojenje. Ako sam smanjiti aluminija moja rutina, zašto sam ja odjednom postaje oreole zasićenost zarđali ekser u pazuha područjima košulje?

load...

Pozvao sam se New York dermatolog Kristina Goldenberg, MD a ona me uverio da ne doživljava nekih medicinskih misterija. Aluminij radi reakcijom sa soli u znoju fizički priključite znoj kanalima. "Nakon prekida jedan antiperspirant, većina aluminija treba ukloniti jednostavnim ispiranjem svoj pazuha sapunom i vodom", kaže ona. "Ali, to je moguće da neki aluminija mogu opstati u znoju kanala za neko vrijeme nakon što ste prestali koristiti." Jednom ste isključili antiperspirant, znojiš se više nego ranije, a znojiš više aluminija od prije, dakle više mrlje. Ah-ha.

A post Maura Lynch (@marurala) dijele na

Ovaj prelazni, odbijanja-off period je zbog mnogo drugih sada promovišu nešto poznato kao pazuha i centri za detoksikaciju. Tu je ispod pazuha masku od Lavanila ($ 19.42, sephora.com) i dezodorans detoks štap od Kaia ($ 15.69, kaianaturals.com) da navedemo samo dva; oba sadrže aktivni ugalj, sastojak koji navodno brže oslobađa aluminijuma nego vaše tijelo bi sama po sebi.

Bojenje smirila-no aktivni ugljen potrebno-nakon otprilike dva tjedna, na kojem trenutku sam osjetio da bih mogao živjeti bez antiperspiranti. I zaista imam za posljednja tri mjeseca. Ali: Nema formule tamo da će 100% prikriti svoj miris tela. To će stražnji glavu svaki sada i onda. Da li je to tako loše? Zapravo sam počeo da se naviknu na i, zapravo nalaze utjehu u mojoj miris. Tako smo otuđen od vlastitog tijela-opsjednut njima usavršavanju, što ih čini mirišu na nešto drugo, što ih čini izgledaju kao nešto drugo-to je kao da čak i ne žive u njima ponekad. Buđenje ujutro ne miriše prah svježe imao način da me je doveo do mene.

Ali miris nije jedini problem s ovim deos-samo zato da koristite nešto što botanički zasnovan ne znači da neće iritirati kožu. Mnogi ljudi imaju reakcije na oba eterična ulja i prašak za pecivo uobičajene u ovim proizvodima.

To je rekao, pokušao sam čitav Costco veličine puna kola formula, a ova tri su oni Otkrio sam da budem najbolji i da sam već preporučuje prijateljima:

Ako vam je draže A PUNI

Većina materije sa sodom bikarbonom (ima da se neutralizira svoj miris) izazvao iritaciju kad sam ih klizila u pazuha području-sastojak bio previše odlučan za mene. Ova formula koristi magnezij hidroksid umjesto (u mineral koji se nalazi u mnogim antacidi), koji može pomoći vladavine u oba vlagu i miris uzrokuju bakterije. Po mom mišljenju, ovo je ujedno i najbolji miris fizičko dezodoransa sam pokušao-lagano Cvjetni i svjež, i super čist.

Schmidt Sensitive dezodorans kože u Jasmine Tea ($ 12, amazon.co.uk)

Ako vam je draže gel

Postoji soda bikarbona ovdje, već zato što klizi kao gel prije pretvarajući se u prah, nisam imao nikakvih problema osjetljivosti. Aplikacija je najviše nježan i elegantan stvarno. Miris, pomalo zemljani i biljni, je suptilan ali efikasan.

AER Next-Level dezodorans u Lavender Myrrh ($ 17.92, vapourorganic.com)

Ako vam je draže sprej

Dao sam to go nakon što je prijatelj je preporučio. Kada ste prvi put primijeniti to, možete miris osvježavajući citrusni miris i alkohol u formuli odmah presuši bilo znoja. I dok je miris nestao brže nego što bih, otkrio sam da mi je najsuvlje ovaj momak je od svih formula sam testirao.

Erbaviva Organic dezodorans u spreju u Lemon i Sage ($ 19.41, amazon.com)

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Krv slepog krsta je stvar i treba je videti

Post Zdravlje

Kakav je život (i datum) sa sindromom iritabilnog creva

Post Zdravlje

7 najboljih dodataka vitamina d za smanjenje umora u danju

Post Zdravlje

5 vrsta vaginalnih mirisa za koje biste trebali znati - i šta oni znače za vaše zdravlje

Post Zdravlje

Probni i testirani način za odlaganje perioda od vaše odeće

Post Zdravlje

3 poznate osobe postaju stvarne zbog čega su imali operaciju za smanjenje dojke

Post Zdravlje

6 vrsta čudnih (ali i kul) stvari koje niste znali za spermu

Post Zdravlje

Neverovatna slika pokazuje kako nijedna trudnoća žena nije ista

Post Zdravlje

Fotografija ove žene pokazuje kako je stvarno voleti da živi sa ekstremnim pms-om

Post Zdravlje

Menstrualni čašak: 6 stvari koje treba da znate o mesečniku i više

Post Zdravlje

Da li je oralna kontraceptivna pilula iza moje anksioznosti?

Post Zdravlje

Vaginalno zdravlje: kada vaš prekomerni pražnjenje nije normalno