Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi | BA.GlobalScienceCollaboration.org

Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi

Menstrualne čaše imaju trenutak. Evo kako je to nositi

Razmišljanje o ditching tampone i pokušavaju nešto novo?

"Morate da probam", naglasio moja hipi sestru. Ali tema nije obojena pazuh kose ili što džem; ona je šikljala o njoj aferu sa menstrualnim čaše.

Ja sam bio skeptičan. Drži šolju svoje endometrija postava, a zatim ponovne upotrebe posudu osjetio malo off. Ali više od toga, bio sam radoznao.

I čini se da nisam sama. Iako menstrualnog čaše postoje već 80 godina, prošle godine, DivaCup vidio dvoznamenkasti rast prodaje, a nedavna Kickstarter kampanju za sklopivi Lily Kupa prikupljeno je više od 4.000% svojih sredstava cilja u roku od 40 dana.

Ako niste znali, menstrualni čaše su za višekratnu upotrebu, meke, silikon plovila bez plastike, BPA i boje koje prikupljaju, a ne apsorbiraju, svoj mjesečni protok.

load...

Ali zašto iznenadna fascinacija?

"Do prije nekoliko godina, govorimo o periodswas tako tabu, čak i ženskog higijena oglasa rijetko izgovorio riječ", kaže Sheeva Talebian, MD, reproduktivni endokrinolog i plodnost specijalista. Ali to su dani posjedovanje menstruacije, o čemu svjedoči i žena koja je nedavno vodio maraton tampon-i tampon-free, i anti-Trump #periodsarenotaninsult Twitter trend.

Bilo je vrijeme da ide sa toka.

A post The DivaCup (@thedivacup) na zajedničkim

POSTAVLJANJE

Zamislite scenu: ja čučao iznad WC-om, širenje otvoren gospo usne sa svojom lijevom rukom, dok stisnuti u obliku zvona kup u U oblik s moje desne strane.

Ali kada sam pokušao da klizi uređaja u, to se ne skidaju nazad u svom izvornom obliku u mojim rukama.

load...

To je zbog dužine tampon minus niza, a prečnik malog banana. Nakon šest pokušaja, samo sam gurnuo ga tamo gore, a zatim okrenuo stabljike na kraju, tako da kup sat samo u moju vaginu. Nisam mogao osetiti.

Do kraja sedmice, mogao sam ga u poziciju za manje od dvije minute. Naravno, potrebno je oko 10 sekundi da ubacite tampon, ali budući da je potrebno promijeniti kup samo jednom svakih 10 do 12 sati čak i uz obilne menstruacije, pa kažu da je kompanija, i dalje osećao kao da je ušteda vremena.

Čišćenja

Zabrinuo bih upropasti donje rublje, odlučio sam da ga ukloniti nakon otprilike šest sati prvog dana.

Ja sam bio na poslu i sramota za pranje ga u sudoperu, pa sam kupio papirnu čašu vode u kabinu. Povukao sam se na stablu i čuo glasan usisni zvuk, kao mokar poljubac pomiješana sa klip WC-om. Ko je još bio u toaletu-i šta misle da sam radio? Pustio sam ode i kup nestala natrag u moju vaginu. Tri minute i jedan nedvosmislen tjelesnog kažnjavanja djece buke kasnije, uspjeh.

Očekivao sam čašu da bude u kapacitetu, ali to je bio samo oko jedne trećine puna. Biti izbliza sa mojim period u čistom, obliku tečnost je malo odbojno, ali u isto vrijeme, mi je bilo čudno ponosan, kao da je lokva krvi je dokaz koliko dobro su se stvari odvijale dole.

Vrhom sam ga u posudu, a zatim isprati ga nekoliko puta s vodom. Iako je bilo mnogo manje kao scena iz Carrie nego što sam zamišljao, Zakazao sam budućnost čišćenja kod kuće, gdje sam mogao oprati uređaj sapunom (preporučeni postupak) i imaju potpunu privatnost.

PRESUDE

Bilo je blaženom ne morate da brinete o tome da li sam imala tampon u torbi (obično ne) ili kada sam promenio zadnji (uvek zaboravim). Moje kup (išao sam sa Lena) nikada nije prelila-a veliko olakšanje, jer sam krvarila kroz tampone nekoliko puta. (Istraživanja slaže: Cups curenja manje od tampona ili podloge.) A ja definitivno nije propustio osećam gnjecav string kada sam otišao na pi. U stvari, bio sam šokiran kako svježe osećam.

Ipak, ja sam djevojka koja čak ni ne voli pranje posuđa, tako da ću vjerojatno spasiti kup za duge letove i kampovanje. Ali ne prestani dok ne probaš. Najgorem slučaju, ti si od nekoliko tenners. Najboljem slučaju: Ti si na stotine-a u stanju nositi svoj najlepše Agent Provocateur thong sve meseca dugo.

Ovaj članak izvorno pojavio na žensko zdravlje SAD-a.

Vrijeme u mjesecu? Šta treba da znate o promjeni tampon Brandand ovaj stručnjak kaže da može uzeti tabletu natrag na leđa svaki mjesec.

Sustigne poklopcem zvijezda Mollie King i saznati što niže treninga tijelo ne može stajati:

load...

Povezane vijesti


Post Zdravlje

Kakav izgled 24h poslije delimično telo

Post Zdravlje

Poslanička zdravstvena misija Kim Kardashian: nije čak ni o tome kako izgledam

Post Zdravlje

Kako vratiti želudac posle trudnoće

Post Zdravlje

Sexualna navika koja je mogla da poveća vaše šanse da nešto uhvati

Post Zdravlje

Modni urednik za izradu kompletnog dela 24-7

Post Zdravlje

Evo šta se dešava sa vašom vaginom tokom suha čarolija

Post Zdravlje

Ono što vaš dosledan period krvi znači vaše zdravlje

Post Zdravlje

Da li ova virusna slika prikazuje normalnu matericu i menstruaciju uterusa?

Post Zdravlje

Pitanje: da li testovi plodnosti stvarno mogu predvideti kada će vaša plodnost ispasti?

Post Zdravlje

5 hrana žena ubacuje u svoje vagine da se bore protiv kvasnih infekcija - ali stvarno rade?

Post Zdravlje

Majka pravi reklame kako bi istakla lepotu strija

Post Zdravlje

Najbolje tri vežbe trudnoće treba da radite